WeTu Analytics

Little Vumbura

Plats: Lilla Vumbura ligger på en vacker ö i en privat koncession i norra delarna av Okavango Delta. Omgiven som det är av vatten, och ligger nära stora floder, det är endast tillgängligt med båt - symbolen på ön som bor mitt i deltaet. Vattenbaserade aktiviteter är ett fokus, med mekoro och båtar som följer kanalerna. Spektakulärt mångfaldig djurliv och fågelskådning är genomgående bra året runt via spelkörningar genom savannområdena, och guidad natur går runt öarna.

Vilda djur och växter: De årligen översvämmade gräsmarkerna i Okavango-deltaet som omger Little Vumbura kallas lokalt ”melapo” och erbjuder bra säsongsvisning av elefanter, giraffer, impala, sabel antilop, kudu, zebror, vanlig vattenbock, reedbuck, tsessebe, gnuer, röd lechwe, och Cape bufflar. Flodhästar och krokodiler är vanliga i vattenvägarna. Rovdjur inkluderar den afrikanska vildhunden, flera bosatta stoltseri av lejon; liksom leopard, gepard, och afrikansk vildkatt. Fågelskådning är exceptionellt året runt.

Boende: Lilla Vumbura har sex vackra tältboende skuggade av taket i en gammal skog, på en isolerad ö omgiven av det permanenta vattnet i Okavango Delta. Varje välutrustat tält har eget badrum, och ett däck med fantastisk utsikt över de viftande gräset i de omgivande flodslätterna. En avsvalkningspool och läshörna har utsikt över flodslätterna, medan ett stjärndäck nås med en bro som leder utanför matsalen. Detta traditionella och intima safariläger är endast tillgängligt med båt.

Syfte: Meningsfull, långsiktigt samhällsengagemang med Okavango Community Trust (OCT) - som representerar lokala byar - som fortsätter att förnya sig genom bidrag till att förbättra liv och försörjning i regionen.

OBS: Luftballongutflykt (om vädret tillåter) erbjuds från mitten av april 2022 till mitten av september 2022, samt start maj 2023 till mitten av september 2023.

Unika försäljningsställen

Intimt ”Swiss Family Robinson” traditionellt läger - i utan tvekan en av de finaste mångsidiga eftergifterna i Okavango-deltaet för mångfald av vilda djur, samt land- och vattenbaserade aktiviteter året runt
Skönheten i flodslätter, djupa vattenvägar, flod- och öskogsmarker; samt produktiv, torr interiör, utforskas genom ett omfattande utbud av aktiviteter: spelenheter, guidade naturvandringar, båtliv, mokoro, varmluftsballong och helikopterturer
Omfattningen av livsmiljö illustreras väl i olika antiloparter och ett brett utbud av stora och små rovdjur (lejon, afrikanska vilda hundar, leoparder, enstaka geparder och rovfåglar) vilket resulterar i en oerhört rik och spännande djurlivsupplevelse

Vissa Mer
Vissa Mindre

Förfrågningarformulär

Little Vumbura

*Obligatoriska fält

Förnamn *
Efternamn *
E-mailadress *
telefonnummer *
Hemland
Stad
ungefärlig Avgångstid
Antal Dagar
Kommentarer eller Frågor