WeTu Analytics

Wilderness Little Vumbura

Hoogtepunten

Een sublieme locatie in het uiterste noorden van de iconische Okavango Delta in Botswana — een UNESCO-werelderfgoed en de grootste binnendelta op aarde.
De mooiste multifunctionele concessie voor spannende ontmoetingen met wilde dieren het hele jaar door op het land en op het water.
De schoonheid van de uiterwaarden, diepe waterwegen en bossen op rivieren en eilanden, evenals het productieve, droge binnenland, worden verkend door middel van een uitgebreid scala aan activiteiten: dag en nacht gamedrives, natuurwandelingen, varen en mokoro.
Rijke fauna: talrijke antilopensoorten en roofdieren (leeuwentrots, Afrikaanse wilde honden, luipaarden en soms cheeta's en roofvogels).

Bestemming: Wilderness Little Vumbura ligt op een pittoresk eiland in een privéconcessie in de noordelijke Okavango Delta in Botswana. Een deel van de charme is dat het alleen per boot bereikbaar is, waardoor het een echte eilandervaring belichaamt. Activiteiten op het water zijn een belangrijke attractie. Mokoro- en boottochten zijn populaire activiteiten en maken het mogelijk om spectaculaire wilde dieren te spotten.

Ervaring: Onvergetelijke avonturen wachten op iedereen die deze afgelegen hoek van de Delta komt bezoeken. Tot de activiteiten behoren gamedrives die dag en nacht de iconische wilde dieren volgen en watersafari's met traditionele mokoro, waarbij je geruisloos door de kanalen glijdt. Vaaravonturen zijn ook een favoriet voor het hele gezin: olifanten spotten die door het water waden of groepen nijlpaarden wentelen. Gasten kunnen ook proberen te vangen en vrij te laten. In het kamp kunnen gasten zich verfrissen in het sprankelende zwembad met een prachtig uitzicht rondom. Als de zon ondergaat, kun je op het Star Deck fantastisch naar de sterren kijken.

Doel: De Vumbura Private Wilderness Area wordt verhuurd aan afgelegen plattelandsgemeenschappen in de Okavango Community Trust (OCT). Het resultaat van dit zinvolle en langdurige partnerschap omvat sociaaleconomische voordelen, diversificatie van het levensonderhoud en voordelen van opleiding en ontwikkeling van vaardigheden voor de mensen in de dorpen — en het voortbouwen op een positievere houding ten opzichte van toerisme en natuurbehoud. Het grootste aantal werknemers binnen onze activiteiten in Botswana is werkzaam in deze vijf dorpen.

Wilde dieren: De jaarlijks overstroomde graslanden van de Okavango-delta rondom het kamp worden lokaal melapo genoemd en bieden een goed seizoensgebonden beeld van olifanten, giraffen, impala's, sabelantilopen, kudu's, zebra's, waterbokken, rietbokken, tsessebe, gnoes, rode lechwe en Kaapse buffels. Nijlpaarden en krokodillen zijn er in overvloed in de waterwegen. Tot de roofdieren behoren de Afrikaanse wilde hond, de troep leeuwen, maar ook luipaarden, jachtluipaarden en Afrikaanse wilde katten. Vogelspotten is het hele jaar door uitzonderlijk tijdens gamedrives door de savannegebieden en begeleide natuurwandelingen rond de eilanden.

Wilderness Little Vumbura: Een betoverend kamp op een compact eiland in de permanente wateren van de Okavango Delta. De zes luchtige tentensuites, in de schaduw van het bladerdak van een eeuwenoud bos, liggen op verhoogde dekken met uitzicht op jaarlijks overstroomde graslanden.

Elke goed ingerichte tent, ingericht in zachte neutrale tinten met een vleugje indigo, heeft een eigen badkamer en een terras met weidse vergezichten over de glinsterende grassen van de omliggende uiterwaarden. In het hoofdgedeelte kijken een dompelbad en een leeshoek uit op de uiterwaarden, terwijl een Star Deck bereikbaar is via een brug die naar het eetgedeelte leidt.

Dit traditionele en intieme safarikamp is alleen bereikbaar per boot en is perfect voor een familie of een kleine groep vrienden.

Toon meer
Toon minder

Navraagformulier

Wilderness Little Vumbura

*Vereiste velden

Voornaam *
Achternaam *
Emailadres *
Telefoonnummer *
Land van Verblijf
Stad
Geschatte Aankomst
Aantal Dagen
Opmerkingen of Vragen