WeTu Analytics

Wilderness Little Mombo

Hoogtepunten

Exclusief, intiem kamp, perfect voor groepen en gezinnen voor alleengebruik.
Ongetwijfeld de beste bestemming om het hele jaar door wild te spotten in Botswana, met uitzonderlijke waarnemingen van roofdieren en prooien.
De jaarlijkse overstroming vormt een natuurlijke barrière die de dieren beperkt tot Mombo's privéwildernisgebied, terwijl de opmerkelijke concentratie grote katten in de zomer, wanneer de prooisoorten hun jongen krijgen, betekent dat Little Mombo terecht bekend staat als 'The Place of Plenty' vanwege de overvloed aan wilde dieren die er het hele jaar door leven.
Bekroond en verantwoord luxe safarikamp in het hart van de prachtige Delta.

Bestemming: Intiem, exclusief, buitengewoon. Wilderness Little Mombo is een baken van natuurbeschermingstoerisme en laat een lichte voetafdruk achter in het wilde, prachtige Moremi Game Reserve in Botswana. Dit deel van de Okavango Delta staat bekend om zijn uitzonderlijke mogelijkheden om wild te spotten, vooral in de zomer wanneer allerlei soorten hier op natuurlijke wijze samenkomen. De mix van habitats trekt grote kuddes aan, gevolgd door roofdieren in grote aantallen en verscheidenheid.

Ongerepte uiterwaarden, kronkelende kanalen en met palmbomen omzoomde eilanden vormen samen het Eden, de Okavango Delta — een UNESCO-werelderfgoed waar het water zo puur en helder is dat je het kunt drinken.

Ervaring: De waarnemingen van wilde dieren in Wilderness Little Mombo zijn ongeëvenaard. Ontmoet gezonde populaties roofdieren, grote kuddes olifanten en buffels en een overvloed aan hoefdieren. Wilde dieren van dichtbij zien in of nabij het kamp of in de schuilplaats komen vaak voor, maar er gaat niets boven de sensatie van het gamen buiten het kamp — met de auto of vanuit een helikopter*.

De ervaring op het kamp is net zo bevredigend, met spabehandelingen, fitnessfaciliteiten, een fascinerende bibliotheek en een uitnodigend zwembad dat gedeeld wordt met zusterkamp Wilderness Mombo. De schuilplaats is de ideale plek om de middag door te brengen en de wilde dieren naar je toe te laten komen. De dagen eindigen met rustige avonden op het dek en nachten onder de sterrenhemel.

Net als in het grotere zusterkamp zijn de maaltijden in Wilderness Little Mombo gebaseerd op verse, lokale producten die heerlijk zijn en goed voor het milieu zijn.

[*er zijn extra kosten van toepassing]

Doel: Wilderness Little Mombo wordt voor 100% aangedreven door zonne-energie en beschikt over een filtersysteem voor omgekeerde osmose dat minder plastic voor eenmalig gebruik in flessenwater gebruikt. Het laat een lichte voetafdruk achter op de ongerepte natuurlijke omgeving. Alleen al door bij ons te verblijven, maken gasten deel uit van onze reis om de wildernis waar we actief zijn te helpen verdedigen, te behouden en uit te breiden, waarbij we nauw samenwerken met lokale gemeenschappen.

Wilde dieren: Het privéwildernisgebied van Mombo staat door de lokale Bayei-bevolking bekend als 'The Place of Plenty'. Dit ongerepte deel van de Okavango Delta trekt in uitzonderlijke aantallen wilde dieren aan, van roofdieren zoals leeuwen en luipaarden tot enorme kuddes buffels en olifanten en kleinere, meer ongebruikelijke soorten. Vang een glimp op van een schubdier of honingdas, of van de groepen wilde honden en jachtluipaarcoalities die af en toe door het gebied trekken.

Meer dan 400 soorten vogels komen voor in de Okavango-delta, waaronder speciale soorten zoals de visuil van Pel en de bedreigde lijsterkraanvogel.

Wilderness Little Mombo: Samen met zusterkamp Wilderness Mombo werd Little Mombo in 2018 herbouwd. Met slechts vier suites biedt Wilderness Little Mombo een exclusieve, intieme safari-ervaring. Het is ideaal gepositioneerd als een kamp voor alleen gebruik voor groepen vrienden en families van maximaal acht personen en is verbonden met Mombo via verhoogde loopbruggen. Gasten van Little Mombo kunnen echter genieten van hun eigen privélounge, eethoek, keuken en boma. Het ontwerp geeft prioriteit aan luxe en blijft tegelijkertijd duurzaam, de gastvrijheid is ongeëvenaard en de ontmoetingen met wilde dieren zijn uniek.

Toon meer
Toon minder

Navraagformulier

Wilderness Little Mombo

*Vereiste velden

Voornaam *
Achternaam *
Emailadres *
Telefoonnummer *
Land van Verblijf
Stad
Geschatte Aankomst
Aantal Dagen
Opmerkingen of Vragen