WeTu Analytics

Bisate Lodge

Plats: Bisate Lodge ligger i den naturliga amfiteatern i en utdöd vulkanisk krater - ordet bisate betyder ”bitar” i Kinyarwanda, som beskriver hur konen har slitits bort av naturlig erosion. Ligger dramatiskt på kanten av Volcanoes National Park (VNP), i nordvästra Rwanda, med spektakulär dimmig utsikt över de grublande vulkantopparna Bisoke och Karisimbi som stiger genom de afroalpina skogarna - Rwanda är en av de mest spännande safaridestinationerna i Afrika. Stugan ligger inom bekvämt köravstånd från Park Headquarters, varifrån gorillavvandringar en gång i livet avgår dagligen. Medan gorillavandring är stjärnattraktionen, närliggande Volcanoes National Park erbjuder andra äventyr: klättring på Mount Bisoke, besök i Gorilla Guardian Village, gyllene apa-vandring, eller ett besök på Dian Fosseys gravplats. På lodge egendom, utforska naturstigar där fåglar sprider sig, och en kamerafälla som har spelat in en första: en silverbackgorilla som trampar längs en stig. Plantera ett träd mot Bisates återskogningsprojekt, hjälper till att locka vilda djur tillbaka till området. Eller träffa medlemmar i det omgivande samhället vars liv är så integrerade i lodgen.

Vilda djur och växter: Bortsett från områdets ikoniska bergsgorillor, andra däggdjur som kallar Volcanoes National Park hem inkluderar den gyllene apan, sida-randig sjakal, serval, svartfrontad duiker, buffel, elefant, trädhyrax, bushbuck och egyptisk mongoose. Dessutom finns en mängd ekorre- och genetarter här. Av de 178 fågelarterna i området är minst 13 endemiska för Virunga-området som Archers robinchatt, bergssvart boubou, konstig vävare, Rwenzori batis, bergsmaskerad apalis och Rwenzori (krage) apalis.

Boende: Sedan öppnandet 2017 har Bisate Lodge tilldelats många utmärkelser för sin visionära hållbarhetspåverkan och fortsätter att inspirera superlativ. Både lodgens arkitektur, och interiören i de sex överdådiga skogsvillorna med eget badrum förkroppsligar vackert traditionerna med rwandiska kungligheter. Uppbyggande kulturella interaktioner, sofistikerad, hälsomedvetna middagar, och sprudlande gästfrihet - allt gör din vistelse överlägsen.

Syfte: Bisates vision är att vara en modell för bevarandeturism i Rwanda. Dess banbrytande återskognings- och rehabiliteringsprojekt har varje gäst som samarbetar med oss för att bidra till bevarande av biologisk mångfald och lokalsamhällsupphöjning, vilket gör en långtgående positiv inverkan på en ikonisk hotad art: bergsgorillan.

Unika försäljningsställen

Bästa stället för en meningsfull och informerad gorillaupplevelse
Den mest innovativa, ansvarsfulla, visionära och lyxiga lodgen intill Volcanoes National Park
Återplantering av skog, samhällsengagemang och interaktioner skapar en berikad upplevelse
Bisate Kwanda Day Lounge - Den första i sitt slag i Rwanda, förbättra vår gästupplevelse och komfort genom att ta emot tidigare ankomster och senare avgångar

Vissa Mer
Vissa Mindre

Förfrågningarformulär

Bisate Lodge

*Obligatoriska fält

Förnamn *
Efternamn *
E-mailadress *
telefonnummer *
Hemland
Stad
ungefärlig Avgångstid
Antal Dagar
Kommentarer eller Frågor