WeTu Analytics

Wilderness Bisate

Hoogtepunten

De ultieme bestemming voor ontmoetingen met berggorilla's.
Prijswinnende, duurzame lodge met adembenemend uitzicht op zes vulkanen, grenzend aan Volcanoes National Park.
Bisate Kwanda (daglounge) is de eerste in zijn soort in Rwanda en biedt comfortabele en stijlvolle accommodatie voor eerdere aankomsten en latere vertrekken.

Bestemming: De zes bosvilla's van Wilderness Bisate, verscholen in een gebied van gerehabiliteerd nevelwoud van het Virunga-massief, zijn van binnen en van buiten uitzonderlijk. De lodge ligt spectaculair aan de rand van een geërodeerde vulkanische krater in Volcanoes National Park in het noordwesten van Rwanda en biedt een adembenemend uitzicht op de broeierige vulkanische toppen Bisate en Karisimbi, en ligt op korte rijafstand van het hoofdkantoor van het park, waar de dagelijkse gorillatochten beginnen.

Ervaring: Een uur doorbrengen met de berggorilla's is ongetwijfeld de belangrijkste attractie, maar er staan je nog veel meer spannende ontmoetingen te wachten in Volcanoes National Park en omgeving — van een tocht met gouden apen tot het beklimmen van Mount Bisoke, wandelen naar de ruïne van het onderzoekscentrum van Dian Fossey en haar begraafplaats, tot een bezoek aan de Ellen DeGeneres Campus van het Dian Fossey Gorilla Fund.

Dichter bij huis in Wilderness Bisate ontdekken gasten ongelooflijke vogels op onze natuurpaden en kunnen ze een boom planten voor het visionaire herbebossingsproject van Bisate, of de omliggende gemeenschappen bezoeken, die een integraal onderdeel vormen van ons gezamenlijke doel: het behouden, versterken en uitbreiden van deze iconische wilde gebieden.

Traditioneel dineren is net zo geïnspireerd. Verse, lokaal geproduceerde, gezondheidsbewuste gerechten worden met uitbundige gastvrijheid geserveerd, wat een onvergetelijke gastervaring compleet maakt.

Doel: Elk moment van uw verblijf in Bisate herinnert u aan ons gezamenlijke doel om deze iconische wildernis te behouden, uit te breiden en te beschermen.

Van ons baanbrekende herbebossingsproject en verbouwingsprogramma's voor lokale gemeenschappen tot onze rehabilitatie-initiatieven, elke gast heeft de mogelijkheid om deel te nemen aan onze gedeelde visie.

Wilde dieren: Volcanoes National Park biedt een toevluchtsoord voor honderden van de ongeveer 1.000 bedreigde berggorilla's ter wereld. Het is ook de thuisbasis van de gouden aap, de jakhals met zijstrepen, de serval, de duiker met zwarte voorkant, de buffel, de olifant, de boomhyrax, de bosbok en de Egyptische mangoest. Geneten en eekhoorns zijn hier ook te vinden.

Heldere en prachtige zonnevogels zoals de dubbelkraagige Rwenzori kunnen hier worden gezien, samen met meer dan 200 andere vogelsoorten (waarvan er 13 endemisch zijn in het Virunga-gebied). Dit zijn onder meer het roodborstje van de boogschutter, zwarte boubou uit de bergen, vreemde wever, berggemaskerde apalis en Rwenzori (met kraag) apalis.

Als bewijs van onze voortdurende inspanningen op het gebied van natuurbehoud en herbebossing zijn veel van deze soorten nu te zien op ons terrein.

Wilderness Bisate: Sinds de opening in 2017 heeft Wilderness Bisate talloze onderscheidingen gekregen voor haar visionaire impact op duurzaamheid en blijft ze superlatieven inspireren. Zowel de architectuur van de lodge als het interieur van de zes weelderige bosvilla's met eigen badkamer belichamen op elegante wijze de tradities van het Rwandese koningshuis. Opbouwende culturele interacties, verfijnd, gezondheidsbewust dineren en uitbundige gastvrijheid maken uw verblijf superieur.

De doordachte architectuur is geïnspireerd op Rwandese bouwtradities en belichaamt prachtig het ontwerp van het Rwandese koninklijk paleis. Het bewuste gebruik van lokale materialen zorgt verder voor een echt authentieke sfeer.

Het is interessant om op te merken dat de bolvormige, synthetische rieten structuren een afspiegeling zijn van het Land van de Duizend Heuvels, waar het Rwandese landschap bekend om staat.

Toon meer
Toon minder

Navraagformulier

Wilderness Bisate

*Vereiste velden

Voornaam *
Achternaam *
Emailadres *
Telefoonnummer *
Land van Verblijf
Stad
Geschatte Aankomst
Aantal Dagen
Opmerkingen of Vragen