WeTu Analytics

Bisate Lodge

Plaats: Bisate Lodge ligt in het natuurlijke amfitheater van een uitgedoofde vulkanische krater - het woord bisate betekent 'stukjes' in Kinyarwanda en beschrijft hoe de kegel is weggesleten door natuurlijke erosie. Dramatisch gelegen aan de rand van Volcanoes National Park (VNP), in het noordwesten van Rwanda, met een spectaculair mistig uitzicht op de broeierige Bisoke en Karisimbi vulkaantoppen die oprijzen door de Afro-alpiene bossen - Rwanda is een van de meest opwindende safaribestemmingen in Afrika. De lodge ligt op korte rijafstand van het hoofdkantoor van Park, vanwaar dagelijks once-in-a-lifetime gorilla-tochten vertrekken. Terwijl gorilla-trekking de topattractie is, biedt het nabijgelegen Volcanoes National Park andere avonturen: het beklimmen van Mount Bisoke, bezoek aan het Gorilla Guardian Village, een tocht met gouden apen of een bezoek aan de begraafplaats van Dian Fossey. Verken op het terrein van de lodge natuurpaden waar vogels zich vermenigvuldigen, en een cameraval die een primeur heeft opgenomen: een silverback-gorilla die langs een pad houtachtig. Plant een boom in de richting van het herbebossingsproject van Bisate en help dieren in het wild terug te lokken naar het gebied. Of ontmoet leden van de omliggende gemeenschap wier leven zo integraal deel uitmaakt van de lodge.

Dieren in het wild: Afgezien van de iconische berggorilla's van het gebied, zijn andere zoogdieren die Volcanoes National Park hun thuis noemen de gouden aap, zijgestreepte jakhals, serval, duiker met zwarte voorkant, buffel, olifant, boomhyrax, bushbuck en Egyptische mangoest. Daarnaast is hier een verscheidenheid aan eekhoorn- en genetsoorten te vinden. Van de 178 vogelsoorten in het gebied zijn er minstens 13 endemisch in het Virunga-gebied, zoals Archer's roodborstje chat, bergzwarte boubou, vreemde wever, Rwenzori batis, berggemaskerde apalis en Rwenzori (kraag) apalis.

Accommodatie: Sinds de opening in 2017 heeft Bisate Lodge talloze onderscheidingen ontvangen voor zijn visionaire impact op duurzaamheid en blijft het superlatieven inspireren. Zowel de architectuur van de lodge als het interieur van de zes weelderige bosvilla's met eigen badkamer belichamen prachtig de tradities van Rwandese royalty. Opbouwende culturele interacties, verfijnd, gezondheidsbewust dineren en uitbundige gastvrijheid - allemaal maken uw verblijf superieur.

Doel: De visie van Bisate is om een model te zijn van natuurbeschermingstoerisme in Rwanda. De baanbrekende herbebossings- en rehabilitatieprojecten zorgen ervoor dat elke gast met ons samenwerkt om bij te dragen aan het behoud van de biodiversiteit en de verheffing van de lokale gemeenschap, wat een verreikende positieve impact heeft op een iconische bedreigde diersoort: de berggorilla.

Unieke verkooppunten

Beste plek voor een zinvolle en geïnformeerde gorilla-ervaring
De meest innovatieve, verantwoordelijke, visionaire en luxueuze lodge grenzend aan Volcanoes National Park
Herbebossing, betrokkenheid van de gemeenschap en interacties zorgen allemaal voor een verrijkte ervaring
Bisate Kwanda Day Lounge - De eerste in zijn soort in Rwanda, die de ervaring en het comfort van onze gasten verbetert door eerdere aankomsten en latere vertrekken mogelijk te maken

Toon meer
Toon minder

Navraagformulier

Bisate Lodge

*Vereiste velden

Voornaam *
Achternaam *
Emailadres *
Telefoonnummer *
Land van Verblijf
Stad
Geschatte Aankomst
Aantal Dagen
Opmerkingen of Vragen