WeTu Analytics

Wilderness Sabyinyo

Wilderness Sabyinyo – Gorilla Trekking *

De legendariska Virunga-bergen i nordvästra Rwanda är hem för vulkaner, skår av molnskog och hälften av världens totala befolkning av utrotningshotade bergsgorillor. Primaterna i Rwanda är oöverträffade, och Wilderness Sabyinyo är den perfekta basen för bergsgorillavandring.

Denna spännande utflykt äger rum från Volcanoes National Parks huvudkontor, där gästerna tilldelas en av 12 vana gorillafamiljer för ett imponerande möte på en timme.

* Parkeringsavgifter ingår inte och är mot en extra kostnad.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Wilderness Sabyinyo – Golden Monkey Trekking *

Njut av en kort vandring för att se denna vackra primat, som är endemisk för området och bor i grupper mellan 30 till 80 individer i parkens bambuskog.

* Parkeringsavgifter ingår inte och är mot en extra kostnad.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Wilderness Sabyinyo – Guided Cultural Walks

På Sabyinyo kan du komma nära berättelserna om landet på en guidad samhällsvandring, som erbjuder fascinerande insikter i det rwandiska landsbygdslivet, samt en glimt av det förflutna kampen.

Gästerna kommer att lära sig hur grödor odlas, hur fräsning och bearbetning görs för hand, och lära sig mer om hur traditionella läkemedel används.

Rwandisk dans, en integrerad del av dagens kultur, kommer att vara en del av denna fascinerande kulturella turné, som är en till tre timmar lång.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Wilderness Sabyinyo – Guided Bird-Watching Walks

Fågelskådning med en kunnig vildmarksguide på Sabyinyo är en verkligt berikande upplevelse.

Sabyinyo sträcker sig över sju hektar (cirka 17 tunnland) och är en fristad för över 40 fågelarter som annars inte lätt trivs i de omgivande jordbruksområdena, där naturligt skydd är sällsynt och mänsklig störning är hög.

Gästerna är välkomna att njuta av naturstigarna på egen hand (beväpnad med en bra kikare), eller är inbjudna att fråga om våra guidade promenader.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Wilderness Sabyinyo – Visit Sabyinyo Village

Medan du bor på Wilderness Sabyinyo, Vi rekommenderar att du njuter av en guidad samhällspromenad, vilket ger fascinerande inblick i det rwandiska landsbygdslivet idag, samt en glimt av livet i det historiska förflutna. En berikande upplevelse, gästerna uppmanas att förstå Rwandas jordbrukslivsstil, inklusive hur grödor odlas, hur fräsning och bearbetning görs för hand, traditionella läkemedel, samt njuta av den frenetiska aktiviteten i traditionell rwandisk dans, vilket är en aspekt av kulturen som fortfarande lever mycket idag.

En promenad kan variera i varaktighet mellan en till tre timmar.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Wilderness Sabyinyo – Gorilla Guardian Village

Gorilla Guardian Village ligger ca 15 minuters bilresa från Wilderness Sabyinyo och är en intressant kulturell utflykt. Byn övertygade ex-poachers att vända ryggen till tjuvjakt och istället visa upp sina seder och arv.

Besöker byn gäster kan upptäcka den traditionella hus av en lokal kung, titta på en äkta medicin man förbereda örtblandningar, prova sin hand på pil och båge skytte, eller njuta av kulturella danser och trummor utförs av människor från det lokala området.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Wilderness Sabyinyo – Trek To Dian Fossey Research Camp & Grave

Ett besök i Dian Fosseys forskningsläger, Karisoke, och hennes grav, är en annan höjdpunkt på Sabyinyo. Vandringen startar från Volcanoes National Park huvudkontor, och ligger i sadelområdet mellan två vulkaner, Mount Karisimbi och Mount Bisoke (från vilket namnet Karisoke härstammar). Campingplatsen ligger på en höjd av 3 000 meter (över 9 000 fot) och övergavs under oroligheterna på 1990-talet. Allt som återstår idag är Dian Fosseys grav och flera gravar av hennes älskade gorillor, begravd bredvid henne. Ett gripande och omhuldat ögonblick för alla som besöker.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Wilderness Sabyinyo – A Trip To Twin Lakes

Ett besök för att se Lake Burera och Lake Ruhondo är ett måste på alla resplaner. Beläget mellan Musanze och den ugandiska gränsen, Twin Lakes erbjuder magnifik utsikt över Virunga vulkaner, medan de omgivande kullarna skapar en bild-perfekt ram runt det djupblå vattnet. Gästerna kan ta en mild promenad runt en av sjöarna, och njuta av underbar fågelskådning. i alla fall, på grund av landskapets branta natur, det är ofta att föredra att köra upp det lilla spåret som leder till en lodge undangömd på toppen av kullen: den perfekta platsen att njuta av en uppfriskande drink och njuta av den härliga utsikten.

Twin Lakes är 45 minuter med bil från Sabyinyo, och nås via en bra asfalterad väg söderut till Musanze, och sedan tillbaka norrut mot Cyanika, eller via en smal men pittoresk grusväg som följer konturerna av berget.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Wilderness Sabyinyo – Lake Kivu

Sjöorten Gisenyi ger en underbar kontrast till Virunga-vulkanernas höga höjd. Ligger 80 kilometer (50 miles) från Sabyinyo (två timmar med bil) Lake Kivu erbjuder en avkopplande dag ute. Promenera längs sandstranden vid sjöstranden, och ta ett uppfriskande dopp i det svala vattnet, följt av en uppfriskande drink på ett av de pittoreska kaféerna längs den palmkantade strandpromenaden. Det milda tropiska klimatet bidrar till vårstämningen, som inte ens den imponerande Nyiarongo-vulkanen kan dämpa.

Gästerna kan också njuta av att promenera förbi hotell, herrgårdar och frodiga trädgårdar som ekar dess överdådiga förflutna.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Wilderness Sabyinyo – Musanze Market

Lokala marknader är livsnerven i alla städer och Musanze-marknaden är ett utmärkt exempel. En livlig plats full av lokal karaktär och praktiskt taget allt du kan behöva under solen. Finns i Musanze stad (tidigare känd som Ruhengeri) det är den viktigaste staden i Rwandas norra provins och i vulkanområdet. Det fungerar som områdets administrativa, kommersiella och servicekapital. Du kan också hitta alla möjliga intressanta souvenirer och hantverk, och ett brett utbud av traditionellt Kitenge-tyg.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Wilderness Sabyinyo – Iby’Iwacu Cultural Village Eexperience

Njut av en guidad promenad till Iby'Iwacu kulturby antingen till fots (en timmes nedförsbacke från Sabyinyo) eller med bil, en 15-minuters bilresa).

Här lär du dig den fascinerande historien om hur en by övertygade ex-poachers att vända ryggen på tjuvjakt. Besök den traditionella bostaden för en lokal kung, se en äkta medicinman förbereda örtblandningar, och prova på pil-och-pil-skytte.

Kulturella danser och trumföreställningar erbjuds också.

Den guidade promenaden tar cirka en timme och gästerna är fria att ta bilder. Det är vanligt att lämna ett tips på 20,00 USD.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Wilderness Sabyinyo – The Ellen DeGeneres Campus Of The Dian Fossey Gorilla Fund *

En annan mycket givande utflykt är ett besök på Ellen DeGeneres Campus i Dian Fossey Gorilla Fund. Dian Fossey Gorilla Fund International grundades 1967 för att skydda och studera gorillor och deras livsmiljö, samt för att stärka folket i samhället.

Med ett team på hundratals som arbetar i Rwanda och Demokratiska republiken Kongo, Fossey Fund är världens längsta och största organisation som helt ägnas åt bevarande av gorilla.

År 2022 flyttade organisationen till sitt första permanenta, specialbyggda hem, Ellen DeGeneres Campus i Dian Fossey Gorilla Fund.

Inbäddat i en vacker, återskogat landskap nära Volcanoes National Park, varför inte lägga till detta i din resplan. Här kan du stanna in för en rundtur, ta en kopp kaffe på Gorilla Café, bläddra i presentbutiken och lära dig mer om gorillorna och det viktiga arbete som gjorts för att bevara dem.

* Besöket är en extra kostnad per person i USD och kan ändras utan föregående meddelande.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Förfrågningarformulär

Wilderness Sabyinyo

*Obligatoriska fält

Förnamn *
Efternamn *
E-mailadress *
telefonnummer *
Hemland
Stad
ungefärlig Avgångstid
Antal Dagar
Kommentarer eller Frågor