WeTu Analytics

Wilderness Sabyinyo

höjdpunkter

Ta dig till några meter från Rwandas ikoniska bergsgorillor i en av Afrikas mest biologiska mångfald och natursköna nationalparker.
Upptäck framtiden för effektfull turism på Rwandas första samhällsägda lodge någonsin.
Spännande gyllene apa-vandringar och endemiska fågelarter väntar, precis vid vår ”dörr”.

Destination: En effektfull kombination av lodge i världsklass och samhällsstyrka som driver socioekonomisk utveckling och bevarande, Vildmarken Sabyinyo ligger vid foten av det dimhöljda Virunga-massivet, en kedja med åtta enorma vulkaner, som sträcker sig över tre länder.

Sabyinyo ligger på en frodig 10.78 hektar stor egendom (26.64 tunnland) och bjuder in dig med sin dramatiska bakgrund av de dimmiga vulkanerna som gav lodgen sitt namn - Sabyinyo betyder gammal mans tänder i Kinyarwanda. Här kan gästerna komma nära historierna om landet, vildmarken, och samhällena. Och ge dig ut för att möta våra älskade bergsgorillor.

Erfarenhet: Förutom spännande bergsgorilla och gyllene apa-vandring finns det mycket att se och upptäcka på Sabyinyo. Gästerna kan vandra till Mount Karisimbi och Mount Bisoke och förundras över den fantastiska utsikten, vandra till ruinen av Dian Fosseys forskningscenter, och hennes gravplats och besöka Ellen DeGeneres Campus i Dian Fossey Gorilla Fund. Ta naturvandringar på jakt efter endemiska rwandiska fågelarter, med en kunnig guide, eller njut av en lugn promenad i vår grönsaksträdgård och lär dig mer om vår etos från gård till bord. Låt dig inspireras av en kulturell rundtur och lär dig mer om våra bevarandeinsatser, som leder vägen inom samhällsturism.

Syfte: Som en pionjär inom berggorilla bevarande turism, Sabyinyo är Rwandas första samhällsägda lodge någonsin - drivs av Wilderness, men ägs av SACOLA community trust i samarbete med African Wildlife Foundation (AWF) och International Gorilla Conservation (IGCP). Gäster på Sabyinyo uppmuntras att engagera sig i samhället och lära sig mer om hur lodgen startade Rwandas effektfulla bergsgorillaturism.

Vilda djur och växter: Volcanoes National Park är känt för sina bergsgorillor. Gästerna kan vandra för att se en av 12 bergsgorillafamiljer i parken - en upplevelse som kommer att stanna hos dig långt efter att du är hemma. Här hittar du också den mycket underhållande gyllene apan, sida-randig sjakal och serval.

Observationer av svartfronterad duiker, elefant, trädhyrax, bushbuck, Rwenzori solekorre och egyptisk mongoose har spelats in, liksom en mängd olika genet och ekorrar.

Fågelskådare kommer att glädja sig över att upptäcka över 40 fågelarter runt Sabyinyos grunder, som Ruwenzori dubbelkrage solfågel, Archers robin-chat, bergssvart boubou, konstig vävare, bergsmaskerad apalis, Rwenzori turaco och Rwenzori (krage) apalis.

Vildmarken Sabyinyo: Utsikten från Sabyinyo över Karisimbi, Bisoke, Mikeno och Sabyinyo vulkaner kan bara beskrivas som filmiska. Och varje charmig stuga, (diskret undangömt i kullarnas veck), erbjuder en vy på främre raden.

Efter en spännande dag utforska parken, gästerna träffas i den gemytliga huvudstugan, som har utformats för att skapa ett intimt utrymme för gäster att varva ner i och dela dagens äventyr. Öppna vedeldar, och diverse sittplatser i huvudloungen och matsalen skapar en lyxigt varm och inbjudande atmosfär.

Vissa Mer
Vissa Mindre

Förfrågningarformulär

Wilderness Sabyinyo

*Obligatoriska fält

Förnamn *
Efternamn *
E-mailadress *
telefonnummer *
Hemland
Stad
ungefärlig Avgångstid
Antal Dagar
Kommentarer eller Frågor