WeTu Analytics

Wilderness Sabyinyo

Wilderness Sabyinyo – Gorilla Trekking *

Het legendarische Virunga-gebergte in het noordwesten van Rwanda herbergt vulkanen, nevelwouden en de helft van de totale populatie bedreigde berggorilla's ter wereld. De primaten van Rwanda zijn ongeëvenaard en Wilderness Sabyinyo is de perfecte uitvalsbasis voor berggorillatochten.

Deze spannende excursie vindt plaats vanaf het hoofdkantoor van Volcanoes National Park, waar gasten worden toegewezen aan een van de 12 gehabitueerde gorillafamilies voor een ontzagwekkende ontmoeting van een uur.

* Parkkosten zijn niet inbegrepen en zijn tegen een toeslag.

Toon meer
Toon minder

Wilderness Sabyinyo – Golden Monkey Trekking *

Geniet van een korte trektocht om deze prachtige primaat te bekijken, die endemisch is in het gebied en leeft in groepen van 30 tot 80 individuen in het bamboebos van het park.

* Parkkosten zijn niet inbegrepen en zijn tegen een toeslag.

Toon meer
Toon minder

Wilderness Sabyinyo – Guided Cultural Walks

In Sabyinyo kun je de verhalen over het land van dichtbij meemaken tijdens een begeleide gemeenschapswandeling, die fascinerende inzichten biedt in het Rwandese plattelandsleven en een kijkje in de worstelingen uit het verleden.

Gasten zullen leren hoe gewassen worden verbouwd, hoe het malen en verwerken met de hand gebeurt en meer te weten komen over hoe traditionele medicijnen worden gebruikt.

Rwandese dansen, een integraal onderdeel van de hedendaagse cultuur, zal deel uitmaken van deze fascinerende culturele tour, die een tot drie uur duurt.

Toon meer
Toon minder

Wilderness Sabyinyo – Guided Bird-Watching Walks

Vogelspotten met een deskundige wildernisgids op Sabyinyo is echt een verrijkende ervaring.

Sabyinyo strekt zich uit over zeven hectare (ongeveer 17 hectare) en is een toevluchtsoord voor meer dan 40 vogelsoorten die het anders niet gemakkelijk zouden doen op de omliggende landbouwpercelen, waar natuurlijke beschutting zeldzaam is en menselijke overlast groot is.

Gasten zijn van harte welkom om op eigen gelegenheid van de natuurpaden te genieten (gewapend met een goede verrekijker), of worden uitgenodigd om informatie te vragen over onze begeleide wandelingen.

Toon meer
Toon minder

Wilderness Sabyinyo – Visit Sabyinyo Village

Tijdens uw verblijf in Wilderness Sabyinyo raden we u aan te genieten van een begeleide gemeenschapswandeling, die een fascinerend inzicht biedt in het Rwandese plattelandsleven van vandaag, evenals een kijkje in het historische verleden. Een verrijkende ervaring: gasten worden uitgenodigd om de agrarische levensstijl van Rwanda te begrijpen, waaronder hoe gewassen worden verbouwd, hoe met de hand wordt gemalen en verwerkt, traditionele medicijnen, en om te genieten van de hectische activiteit van traditionele Rwandese dansen, een aspect van de cultuur die vandaag de dag nog steeds springlevend is.

Een wandeling kan variëren in duur van één tot drie uur.

Toon meer
Toon minder

Wilderness Sabyinyo – Gorilla Guardian Village

The Gorilla Guardian Village ligt op ongeveer 15 minuten rijden van Wilderness Sabyinyo en is een interessante culturele excursie. Het dorp overtuigde ex-stropers om stroperij de rug toe te keren en in plaats daarvan hun gebruiken en erfgoed onder de aandacht te brengen.

Tijdens een bezoek aan het dorp kunnen gasten het traditionele huis van een plaatselijke koning ontdekken, kijken hoe een authentieke medicijnman kruidenmengsels klaarmaakt, met pijl en boog schieten, of genieten van culturele dansen en drummen, uitgevoerd door mensen uit de omgeving.

Toon meer
Toon minder

Wilderness Sabyinyo – Trek To Dian Fossey Research Camp & Grave

Een bezoek aan het onderzoekskamp van Dian Fossey, Karisoke, en haar graf is een ander hoogtepunt op Sabyinyo. De trektocht begint vanaf het hoofdkantoor van Volcanoes National Park en bevindt zich in het zadelgebied tussen twee vulkanen, Mount Karisimbi en Mount Bisoke (waar de naam Karisoke van is afgeleid). De camping ligt op een hoogte van 3000 meter (meer dan 9.000 voet) en werd verlaten tijdens de onrust van de jaren negentig. Het enige dat vandaag overblijft is het graf van Dian Fossey en verschillende graven van haar geliefde gorilla's, die naast haar zijn begraven. Een aangrijpend en gekoesterd moment voor iedereen die op bezoek komt.

Toon meer
Toon minder

Wilderness Sabyinyo – A Trip To Twin Lakes

Een bezoek aan Lake Burera en Lake Ruhondo is een must op elke reisroute. Gelegen tussen Musanze en de Oegandese grens, bieden de Twin Lakes een prachtig uitzicht over de Virunga-vulkanen, terwijl de omliggende heuvels een perfect kader vormen rond het diepblauwe water. Gasten kunnen een rustige wandeling maken rond een van de meren en genieten van prachtige vogelobservatie. Vanwege het steile landschap is het echter vaak beter om het kleine pad op te rijden dat leidt naar een lodge die verscholen ligt op de top van de heuvel: de perfecte plek om te genieten van een verfrissend drankje en te genieten van de prachtige vergezichten.

De Twin Lakes liggen op 45 minuten rijden van Sabyinyo en zijn bereikbaar via een goede asfaltweg zuidwaarts naar Musanze, en dan weer noordwaarts richting Cyanika, of via een smalle maar pittoreske onverharde weg die de contouren van de berg volgt.

Toon meer
Toon minder

Wilderness Sabyinyo – Lake Kivu

De badplaats Gisenyi aan het meer vormt een prachtig contrast met de grote hoogte van de Virunga-vulkanen. Lake Kivu ligt op 80 kilometer (50 mijl) van Sabyinyo (twee uur rijden) en biedt een ontspannen dagje uit. Maak een wandeling langs het zandstrand aan de oever van het meer en neem een verfrissende duik in het koele water, gevolgd door een verfrissend drankje in een van de schilderachtige cafés langs de promenade langs het meer met palmbomen omzoomde promenade. Het milde tropische klimaat draagt bij aan de lentestemming, die zelfs de imposante Nyiarongo-vulkaan niet kan temperen.

Gasten kunnen ook genieten van een wandeling langs de hotels, herenhuizen en weelderige tuinen die herinneren aan het weelderige verleden.

Toon meer
Toon minder

Wilderness Sabyinyo – Musanze Market

Lokale markten zijn de levensader van elke stad en de Musanze-markt is daar een goed voorbeeld van. Een bruisende plek vol lokaal karakter en vrijwel alles wat je nodig hebt onder de zon. Het ligt in de stad Musanze (voorheen bekend als Ruhengeri) en is de belangrijkste stad in de noordelijke provincie van Rwanda en in het vulkaangebied. Het dient als administratieve, commerciële en dienstverlenende hoofdstad van het gebied. Je vindt er ook allerlei interessante souvenirs en handwerk, en een breed scala aan traditionele Kitenge-stoffen.

Toon meer
Toon minder

Wilderness Sabyinyo – Iby’Iwacu Cultural Village Eexperience

Geniet van een begeleide wandeling naar het culturele dorp Iby'Iwacu, te voet (een uur bergafwaarts vanaf Sabyinyo) of met de auto (15 minuten rijden).

Hier leer je het fascinerende verhaal van hoe een dorp ex-stropers ervan overtuigde om stroperij de rug toe te keren. Bezoek de traditionele residentie van een plaatselijke koning, kijk hoe een authentieke medicijnman kruidenmengsels klaarmaakt en probeer pijl en boog te schieten.

Er worden ook culturele dansen en drumvoorstellingen aangeboden.

De begeleide wandeling duurt ongeveer een uur en gasten zijn vrij om foto's te maken. Het is gebruikelijk om een fooi van USD 20,00 achter te laten.

Toon meer
Toon minder

Wilderness Sabyinyo – The Ellen DeGeneres Campus Of The Dian Fossey Gorilla Fund *

Een ander zeer lonend uitstapje is een bezoek aan de Ellen DeGeneres Campus van The Dian Fossey Gorilla Fund. Het Dian Fossey Gorilla Fund International werd in 1967 opgericht om gorilla's en hun leefgebied te beschermen en te bestuderen, en om de mensen in de gemeenschap sterker te maken.

Met een team van honderden medewerkers in Rwanda en de DRC is het Fossey Fund de langstlopende en grootste organisatie ter wereld die zich volledig inzet voor de bescherming van gorilla's.

In 2022 verhuisde de organisatie naar haar eerste permanente, speciaal gebouwde huis, de Ellen DeGeneres Campus van het Dian Fossey Gorilla Fund.

Verscholen in een prachtig, herbebost landschap in de buurt van Volcanoes National Park, waarom zou u dit niet aan uw reisschema toevoegen? Hier kun je langskomen voor een rondleiding, een kop koffie drinken in het Gorilla Café, rondkijken in de cadeauwinkel en meer te weten komen over de gorilla's en het belangrijke werk dat is verricht om ze te helpen beschermen.

* Voor het bezoek geldt een toeslag per persoon in USD en kan zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.

Toon meer
Toon minder

Navraagformulier

Wilderness Sabyinyo

*Vereiste velden

Voornaam *
Achternaam *
Emailadres *
Telefoonnummer *
Land van Verblijf
Stad
Geschatte Aankomst
Aantal Dagen
Opmerkingen of Vragen