WeTu Analytics

Wilderness Sabyinyo

Hoogtepunten

Kom op enkele meters afstand van de iconische berggorilla's van Rwanda in een van de meest biodiverse en schilderachtige nationale parken van Afrika.
Ontdek de toekomst van impactvol toerisme in Rwanda's allereerste lodge die eigendom is van een gemeenschap.
Spannende tochten met gouden apen en inheemse vogelsoorten wachten op u, direct voor de deur.

Bestemming: Wilderness Sabyinyo is een indrukwekkende combinatie van lodge van wereldklasse en gemeenschapskracht die de sociaaleconomische ontwikkeling en natuurbehoud stimuleert. Wilderness Sabyinyo ligt aan de voet van het in mist gehulde Virunga-massief, een keten van acht immense vulkanen verspreid over drie landen.

Sabyinyo ligt op een weelderig terrein van 10,78 hectare (26,64 hectare) en nodigt u uit om binnen te komen met de dramatische achtergrond van de mistige vulkanen waaraan de lodge zijn naam dankt — Sabyinyo betekent oude mannentanden in Kinyarwanda. Hier kunnen gasten van dichtbij kennismaken met de verhalen over het land, de wildernis en de gemeenschappen. En ga eropuit om onze geliefde berggorilla's te ontmoeten.

Ervaring: Naast spannende berggorilla- en goudapentochten is er veel te zien en te ontdekken op Sabyinyo. Gasten kunnen naar Mount Karisimbi en Mount Bisoke wandelen en genieten van het adembenemende uitzicht, een wandeling maken naar de ruïne van het onderzoekscentrum van Dian Fossey en haar begraafplaats en de Ellen DeGeneres Campus van het Dian Fossey Gorilla Fund bezoeken. Maak wandelingen in de natuur op zoek naar inheemse Rwandese vogelsoorten, met een deskundige gids, of geniet van een ontspannen wandeling in onze moestuin en leer meer over ons ethos van boer tot bord. Laat je inspireren door een culturele tour en kom meer te weten over onze inspanningen op het gebied van natuurbehoud, die toonaangevend zijn op het gebied van gemeenschapstoerisme.

Doel: Als pionier op het gebied van het behoud van berggorilla's is Sabyinyo de allereerste lodge in Rwanda die eigendom is van de gemeenschap — beheerd door Wilderness, maar eigendom van de SACOLA Community Trust in samenwerking met de African Wildlife Foundation (AWF) en de International Gorilla Conservation (IGCP). Gasten van Sabyinyo worden aangemoedigd om met de gemeenschap in contact te komen en meer te weten te komen over hoe de lodge begon met het indrukwekkende berggorillatoerisme in Rwanda.

Dieren in het wild: Volcanoes National Park staat bekend om zijn berggorilla's. Gasten kunnen een trektocht maken om een van de 12 berggorillafamilies in het park te zien — een ervaring die je lang na je thuiskomst bij zal blijven. Hier vind je ook de zeer vermakelijke gouden aap, de jakhals met zijstrepen en de serval.

Er zijn waarnemingen geregistreerd van duikers met zwarte voorkant, olifant, boomhyrax, bosbok, Rwenzori-zoneekhoorn en Egyptische mangoest, evenals een verscheidenheid aan geneten en eekhoorns.

Vogelaars zullen het geweldig vinden om meer dan 40 soorten vogels te spotten op het terrein van Sabyinyo, zoals de Ruwenzori dubbelkraagzonnevogel, Archer's robin-chat, zwarte boubou uit de bergen, vreemde wever, berggemaskerde apali's, Rwenzori turaco en Rwenzori (met kraag) apalis.

Wilderness Sabyinyo: De uitzichten vanaf Sabyinyo over de vulkanen Karisimbi, Bisoke, Mikeno en Sabyinyo kunnen alleen maar als filmisch worden omschreven. En elk charmant huisje (discreet weggestopt in de plooien van de heuvels) biedt uitzicht op de eerste rij.

Na een spannende dag in het park ontmoeten gasten elkaar in de gezellige hoofdlodge, die is ontworpen om een intieme ruimte te creëren waar gasten kunnen ontspannen en de avonturen van de dag kunnen delen. Open haarden en diverse zithoeken in de grote lounge en eetkamer creëren een luxe warme en uitnodigende sfeer.

Toon meer
Toon minder

Navraagformulier

Wilderness Sabyinyo

*Vereiste velden

Voornaam *
Achternaam *
Emailadres *
Telefoonnummer *
Land van Verblijf
Stad
Geschatte Aankomst
Aantal Dagen
Opmerkingen of Vragen