WeTu Analytics

Wilderness Vumbura Plains

Hoogtepunten

Een sublieme locatie in het uiterste noorden van de iconische Okavango Delta in Botswana — een UNESCO-werelderfgoed en de grootste binnendelta op aarde.
Beste multifunctionele concessie in de Okavango-delta voor wilde dieren en het hele jaar door land- en wateractiviteiten.
Jaarlijks overstroomde graslanden bieden een fotografisch paradijs met fenomenale roofdieren- en prooiactiviteiten.
Dromerige Delta-waterwegen, bossen langs rivieren en eilanden en uitgestrekte uiterwaarden nodigen uit tot avontuur: dag en nacht gamedrives, wandelingen in de natuur en varen.

Bestemming: Het Vumbura Plains Private Wilderness Area ligt in de noordoostelijke Okavango Delta, grenzend aan het Moremi Game Reserve. De uitstekende ligging in het droge savannebinnenland, gelegen aan een van de belangrijkste kanalen die de Delta voeden, betekent het hele jaar door avonturen te land en op het water. Eigentijds en luxueus, het kamp is net zo weelderig en weelderig als de prachtige omgeving, waar een overvloed aan dieren in het wild leeft, waaronder grote en kleine roofdieren. De privéconcessie van 60.000 hectare (148.263 hectare) wordt verhuurd aan vijf dorpen via de Okavango Community Trust (OCT), een samenwerkingsverband dat vele succesvolle jaren van impactvol natuurbeschermingstoerisme in het gebied omvat.

Ervaring: Het kamp biedt uitzonderlijke mogelijkheden voor families en vrienden om weer met elkaar in contact te komen en te genieten van gezamenlijke avonturen in een van de meest ongerepte wildernisgebieden ter wereld. Gasten kunnen zich verheugen op spannende gamedrives waarbij ze iconische dieren in het wild kunnen spotten. Hier kunt u watersafari's per boot of traditionele mokoro (dug-out kano) de waterwegen verkennen waar olifanten waden en talloze vogels de lucht opfleuren. Er worden ook begeleide wandelingen aangeboden met onze gepassioneerde gidsen, die betoveren door hun diepgaande kennis van en liefde voor de wildernis. In het kamp kunnen gasten genieten van een ontspannen middag in het privézwembad van hun suite, genieten van het prachtige uitzicht en kijken naar de wildparade. De avonden zijn een zintuiglijk avontuur, waarbij je bij een knetterend vuur terugkijkt op de safari van een dag en je tegoed doet aan de lokale lekkernijen van onze chef-koks.

Doel: De Vumbura Private Wilderness Area wordt verhuurd aan afgelegen plattelandsgemeenschappen die lid zijn van de Okavango Community Trust (OCT). Het resultaat van dit langdurige en impactvolle partnerschap omvat sociaaleconomische voordelen, diversificatie van het levensonderhoud en opleiding en ontwikkeling van vaardigheden voor de dorpelingen — en het voortbouwen op een positieve houding ten opzichte van toerisme en natuurbehoud. Het grootste aantal werknemers binnen onze vestiging in Botswana is werkzaam in deze vijf dorpen.

Wilde dieren: De jaarlijks overstroomde graslanden van de Delta rond de Wilderness Vumbura Plains worden plaatselijk aangeduid als melapo en bieden veel seizoensbeelden: olifanten, giraffen, impala's, sabelantilopen, kudu's, zebra's, gewone waterbokken en rietbokken, tsessebe, gnoes, rode lechwe en Kaapse buffels. Na deze uitzonderlijke diversiteit aan hoefdieren volgt een breed scala aan roofdieren, waaronder iconische Afrikaanse soorten zoals leeuwen, luipaarden, af en toe een cheetah, Afrikaanse wilde honden en wilde katten. Dit alles resulteert in een enorm rijke en opwindende natuurbelevenis. Nijlpaarden en reuzenkrokodillen zijn vaak te zien in en langs de waterwegen, terwijl vogels het hele jaar door uitzonderlijk zijn.

Wilderness Vumbura: Dit stijlvolle en eigentijdse kamp viert zijn gevoel voor ruimte en doelgerichtheid en biedt comfort van het hoogste niveau, heerlijke lokale gerechten en indrukwekkende aandacht voor detail van de warme en professionele medewerkers.

Het kamp ligt op verhoogde dekken te midden van jaarlijks overstroomd grasland en is een wonder van technisch ontwerp. Een kunstzinnig, eigentijds evenwicht tussen hout, glas en canvas, dat de rijke kleuren van de Delta weerspiegelt.

Het bestaat uit twee satellietkampen, elk met een eigen hoofdgebied met weidse vergezichten over de uitgestrekte uiterwaarden, en ingericht met prachtige lokale kunstvoorwerpen, die de succesvolle samenwerking van het kamp met de Okavango Community Trust (OCT) aantonen — opgericht om het erfgoed van Vumbura te benadrukken door middel van design en kunst.

Het kamp is een van de ruimste accommodaties in de Okavango Delta, met royale en uiterst private gastensuites, elk met een dompelbad en een buitenruimte.

Toon meer
Toon minder

Navraagformulier

Wilderness Vumbura Plains

*Vereiste velden

Voornaam *
Achternaam *
Emailadres *
Telefoonnummer *
Land van Verblijf
Stad
Geschatte Aankomst
Aantal Dagen
Opmerkingen of Vragen