Zuid-Afrika

Dit uitgestrekte land is ongetwijfeld een van de meest cultureel en geografisch diverse plaatsen op aarde. Zuid-Afrika staat bekend onder de lokale bevolking als de 'Rainbow Nation', heeft 11 officiële talen en de multiculturele inwoners worden beïnvloed door een fascinerende mix van Afrikaanse, Aziatische en Europese culturen.

Breng je dagen door: ontdek de gastronomische restaurants, indrukwekkende kunst- en nachtlevenscènes en mooie stranden van Kaapstad; genieten van een typische lokale braai (barbecue) in de township Soweto; surfen op de bruisende Indiase markten in Durban; of proef enkele van 's werelds beste wijnen bij de ontelbare wijndomeinen verspreid over de pittoreske Kaapse wijnlanden. Vanwege de rijke en turbulente geschiedenis zijn er tal van historische bezienswaardigheden te ontdekken, waaronder de slagvelden Zululand van KwaZulu-Natal, het Apartheid Museum in Johannesburg en Robbeneiland, net voor de kust van Kaapstad.

Bovenal ligt de aantrekkingskracht van Zuid-Afrika in de opmerkelijk ongetemde wildernis met zijn verbazingwekkende reeks wilde dieren die vrij rondlopen in enorme niet omheinde wildparken zoals het wereldberoemde Kruger National Park. Met al deze variëteit in aanbod is het geen wonder dat Zuid-Afrika snel de populairste toeristische bestemming van Afrika is geworden.


Betalingen en Wisselkoersen

Valuta

De valuta is de Rand, die is verdeeld in 100 cent. Er zijn R200-, R100-, R50-, R20- en R10-biljetten. Munten komen in R5, R2, R1, 50c, 20c, 10c en 5c. bank Banken zijn te vinden in de meeste steden en zijn over het algemeen geopend van 09.00 uur tot 15.30 uur op weekdagen en van 08.30 uur tot 11.00 uur op zaterdag (Gesloten op zon- en feestdagen). De meeste bieden valutadiensten - met contant geld, bank- en kredietkaarten en reischeques. U kunt ook geld verkrijgen bij geldautomaten. Verschillende internationale banken hebben vestigingen in de belangrijkste stadscentra. Geef uw bank altijd door dat u buiten het land reist, omdat deze uw aankopen kunnen blokkeren als ze niet op de hoogte zijn.


Reizen en Plaatselijk Transport

Reizen door Zuid-Afrika is relatief eenvoudig door de lucht, over de weg en per spoor. De belangrijkste luchtroutes worden bediend door SAA en British Airways, geëxploiteerd door Comair. Er zijn 2 goedkope luchtvaartmaatschappijen op de belangrijkste routes, namelijk Kulula.com en Mango. Het faciliteren van reizen door Zuid-Afrika zijn 10 luchthavens die worden beheerd door de Airports Company South Africa (Acsa). Daarnaast zijn er ongeveer 90 regionale luchthavens, waaronder de internationale luchthaven Kruger Mpumalanga in Nelspruit en de luchthaven Skukuza, die toegang bieden tot het Kruger National Park. Een uitgebreid geteerd wegenstelsel maakt reizen per auto in Zuid-Afrika gemakkelijk en gemakkelijk. U zult echter onverharde wegen op het platteland tegenkomen.

Notitie: Een geldig internationaal rijbewijs is vereist. We rijden aan de linkerkant van de weg. Het dragen van veiligheidsgordels is verplicht en mobiele telefoons kunnen alleen 'handsfree' worden gebruikt. Snelheidslimieten worden over het algemeen ingesteld op 120 km op snelwegen, 100 km op secundaire wegen en 60 km in stedelijke gebieden. Op bepaalde nationale wegen zijn tolheffingen van toepassing. Benzinestations zijn wijdverspreid. De meeste internationale autoverhuurbedrijven hebben vestigingen in Zuid-Afrika Een andere manier om Zuid-Afrika te verkennen, zijn luxe intercitybusdiensten zoals Greyhound en Trans-Lux. Metrobus-bussen zijn beschikbaar voor stadsvervoer. Gemeten taxi's moeten telefonisch worden besteld. Er is een hop-on-hop-off-bus in Kaapstad en Johannesburg. Ons railsysteem omvat de lange afstand, goedkope Shosholoza Meyl Metrorail-treinen. Meer luxe opties zijn de Blue Train, Premier Classe en de stoomtrein Rovos Rail. Er is ook het nieuwe snelle doorgangsspoorwegsysteem van Gautrain in de provincie Gauteng, dat Johannesburg, Pretoria, Ekhuruleni en OR Tambo International Airport verbindt.


Eten, Drinken en Culinair Advies

De hygiënenormen met betrekking tot de gezondheid en veiligheid van voedsel in Zuid-Afrika zijn over het algemeen hoog in hotels, restaurants, pubs en uitgaansgelegenheden. Kraanwater in Zuid-Afrika is veilig om te drinken en te koken met kraanwater in stedelijke gebieden. Niet alle leidingwater in landelijke gebieden is veilig voor consumptie, dus neem voorzorgsmaatregelen indien nodig. Het is veilig om vers fruit, groenten en salades te eten en ijs in uw drankjes te doen. De vis, vlees en kip uit Zuid-Afrika zijn van uitstekende kwaliteit, dus het is niet nodig om jezelf te beperken als je van de lokale keuken geniet. Restaurants zijn onderworpen aan de wetgeving voor voedselveiligheidscontrole in Zuid-Afrika, die wordt uitgevoerd door de lokale overheid. Regelgeving omvat certificering en regelmatige inspecties door gezondheidsinspecteurs om te zorgen dat de hygiënische normen worden gehandhaafd. Straatvoedsel is niet zo gebruikelijk in Zuid-Afrika als in andere landen, hoewel verkopers die traditionele snacks en maaltijden verkopen, in stadscentra en townships te vinden zijn. Voedselveiligheid kan in dergelijke gevallen niet altijd worden gegarandeerd.


Klimaat en Weersomstandigheden

Zuid-Afrikaanse temperaturen, gemeten in graden Celsius, gemiddeld bij hoge temperaturen van 28 ° C tot gemiddelde dieptepunten van 8 ° C in de zomermaanden, terwijl de wintertemperaturen variëren van 1 ° C 's nachts tot ongeveer 18 ° C overdag. De gemiddelde jaarlijkse regenval is aan de lage kant minder dan 500 mm per jaar, waardoor het land enigszins droog is. Veel van de regen valt in de winter in de West-Kaap, anders dan in de rest van het land, dat zomerregenval ondervindt. Positief is dat het Zuid-Afrikaanse klimaat meer dan genoeg zon heeft, met een gemiddelde van 8,5 uur per dag.


Kledingvoorschriften

Zomer

Breng kleding mee die koel, licht en comfortabel is omdat de zomertemperaturen in sommige gebieden goed in het bereik van 30 - 40 graden Celsius kunnen komen. Neem ook een paraplu of regenjas mee in de zomer, want dan krijgt het grootste deel van het land regen, maar ook dan een zwemkostuum (badpak) niet vergeten.

Winter

De winters zijn over het algemeen mild en vergelijken zich gunstig met de Europese zomers. Maar er zijn dagen dat de temperatuur daalt, vooral in hooggelegen gebieden zoals de Drakensberg, dus wees voorbereid met truien en jassen. Kaapstad krijgt zijn regen tijdens het winterseizoen, dus het is aan te raden om regenkleding mee te nemen.

Algemeen

Neem altijd een hoed, zonnebril en sunblock mee, want de zon kan zelfs in de wintermaanden sterk zijn. Wandelschoenen zijn het hele jaar door een goed idee, met warme sokken in de winter. Als u zaken doet in het land, is zakelijke kleding (pak en stropdas) doorgaans nodig in de zakelijke sector, maar media kleden zich bijvoorbeeld doorgaans nonchalanter. Voor het bekijken van games zijn enkele neutraal getinte items handig, maar het is niet nodig om overboord te gaan. Een goed paar wandelschoenen is ook aan te raden. Als u 's avonds dineert in een chique restaurant of een voorstelling bezoekt, wordt smart-casual kleding aanbevolen.


Netspanning en Telefonie

Stroom is 220/240 volt bij 50 cycli per seconde. Een driepunts-ronde-pin-adapterstekker moet voor uw elektrische apparaten worden geplaatst; dergelijke adapters zijn ook verkrijgbaar bij grote luchthavens.


terug naar boven