Cape Town

Dagen 1 - 4

Rustend aan de samenvloeiing van de Indische en Atlantische Oceaan, ingeklemd tussen de hellingen van de iconische Tafelberg en het glinsterende saffierwater van de Tafelbaai, is de uitzonderlijk schilderachtige stad Kaapstad een klasse apart. Sommige steden bieden een rijke cultuur, een bruisend nachtleven, een kosmopolitische sfeer en buitengewone architectuur, terwijl andere adembenemende landschappen en buitengewone natuurlijke wonderen bieden. Kaapstad heeft het geluk om gezegend te zijn met al deze attracties en nog veel meer. Met zijn bruisende haven, stranden van wereldklasse, eersteklas wijngaarden en zijn bergachtige omgeving vol met diverse flora en fauna, boeit Kaapstad consequent de harten van iedereen die er komt.

CT Aerial

Accommodatie

Meer Informatie

Cape Town

Salt Rock

Dagen 4 - 5

Net ten noorden van Ballito aan de noordkust biedt Salt Rock een ontspannen vakantie sfeer. Een groot getijdenzwembad ligt dicht bij het belangrijkste strand. Vissen en duiken zijn hier populair. Het originele Salt Rock Hotel is nu omgeven door tal van andere ontwikkelingen en strandhuisjes.

Accommodatie

Meer Informatie

Salt Rock

Northern Drakensberg

Dagen 5 - 6

De noordelijke Drakensberg, gelegen in het noordoosten van Zuid-Afrika, stijgt tot 3000 meter hoog en creƫert vanuit alle richtingen spectaculair mooie uitzichten. De noordelijke Drakensbergen, met watervallen, zandsteengrotten en ontelbare kunstschilderingen in de San rotstekeningen, zijn UNESCO-werelderfgoed en beschikken ook over een netwerk van schilderachtige wandelpaden. Het 'Amphitheater', dat binnen het Royal Natal National Park ligt, bestaat uit meer dan 5 kilometer klif en wordt beschouwd als een van de meest indrukwekkende rotswanden op aarde met de Tugela-watervallen, 's werelds tweede hoogste waterval, die zich bijna een kilometer neerstort. Natuurliefhebbers zullen genieten van dit ongerepte landschap en genieten van een breed scala aan outdoor-avonturen.

Meer Informatie

Northern Drakensberg

Royal Natal National Park

Dagen 6 - 8

Het Royal Natal National Park is de thuisbasis van een van de meest spectaculaire attracties van KwaZulu-Natal: het amfitheater. Het amfitheater vormt de grens tussen Zuid-Afrika en Lesotho en is een opvallende steile helling met een plat plateau. De Tugela-watervallen ploffen over de rand van de helling en dalen ongeveer 1000 meter naar beneden naar het Royal Natal National Park beneden.

Northern Drakensberg

Dagen 8 - 9

Zoals eerder beschreven

Meer Informatie

Northern Drakensberg

Southern Kruger

Dagen 9 - 12

Het zuidelijke deel van het beroemdste wildreservaat van Zuid-Afrika is gescheiden van weelderige landbouwgrond door de rivier de Crocodile, een populaire plek voor luie krokodillen, speelse nijlpaarden en dorstige dieren. Het speelveld staat bekend als de 'Southern Circle' en staat bekend om zijn neushoorns en leeuwen, waarvan er verschillende trots zijn met definitieve jachttechnieken en -gedrag. Ook hier, in de buurt van het Hippo Pool, zijn oude San rotsschilderingen te vinden.

Panorama Route

Dagen 12 - 13

De historische Panorama-route verbindt het Lowveld met de spectaculaire Drakensberg, ingeklemd tussen het Kruger National Park en de Highlands Meander, en is een schilderachtige weg in de provincie Mpumalanga. De route biedt een sensationeel beeld van adembenemende natuurlijke wonderen, fascinerende rotsformaties, indrukwekkende watervallen, schilderachtige wandelpaden en een groot aantal fauna en flora. Het schilderachtige stadje Graskop fungeert als de toegangspoort tot deze prachtige route. Het onmiskenbare hoogtepunt van Panorama is de groene pracht van Blyde River Canyon, een van 's werelds grootste groene canyons met weelderige subtropische vegetatie. Enkele andere populaire natuurlijke attracties langs de route zijn onder andere de spectaculaire watervallen van Lissabon, Berlijn en Mac Mac, Bourke's Luck Potholes, de Three Rondavels en het verbluffende God's Window. Mis het wereldberoemde Krugerpark en het pittoreske goudkoortsstadje Pilgrim's Rest, een historisch levend museum, niet.

Meer Informatie

Panorama Route

Johannesburg

Dagen 13 - 14

Johannesburg is een van de grootste en meest bruisende steden van Afrika. Het is de economische hoofdstad van Afrika en de toegangspoort tot Zuid-Afrika. Hoewel niet zo beroemd als andere Zuid-Afrikaanse bestemmingen, is er genoeg te doen in Johannesburg en het nabijgelegen Pretoria. De oude stad is een multiculturele mix van traditionele medicijnwinkels, Chinese restaurants, taxistandplaatsen en ultramoderne wolkenkrabbers. Er zijn uitstekende musea, kunstgalerijen en georganiseerde rondleidingen van historisch en politiek belang. De winkels zijn het best van Zuid-Afrika en de vele restaurants bieden voor elk wat wils. De nabijgelegen township Soweto is de populairste toeristische attractie van Johannesburg.

Accommodatie

Meer Informatie

Johannesburg
terug naar boven