Cambodja in stijl

Delen:

Cambodia

Cambodja heeft in het begin van de jaren ’90 zijn grenzen heropend voor toeristen. Bezoekers van over de hele wereld trekken naar dit intrigerende Zuidoost-Aziatische land en ontdekken het fascinerend culturele erfgoed, laten zich in met de gastvrije bevolking en verbazen zich over de prachtige natuur van dit land. Phnom Penh, de bruisende hoofdstad van het land, herbergt uitstekende restaurants, levendige buitenmarkten en een bruisend nachtleven. De meeste populaire attracties van Cambodja bevinden zich buiten de hoofdstad zoals ​​het slaperige Kampot met Franse invloed, mooie promenade, prachtige Franse villa's en charmante cafés langs de rivier; de adembenemende jungle watervallen in het Cardamon gebergte en het gigantische oude tempelcomplex van Angkor Wat, 's werelds grootste en misschien wel meest indrukwekkende religieuze structuur. Het land biedt voor elk wat wils, van avontuurlijke jungle-excursies en prachtige gouden zandstranden tot luxeresorts en exotische gerechten, Cambodja heeft het allemaal.

Phnom Penh

Dagen 1 - 3

Phnom Penh is geen grote Aziatische metropool maar eerder een provinciestadje. Het is een geheel van Frans koloniale panden, enkele indrukwekkende religieuze bouwwerken, eenvoudige steegjes, sfeervolle parkjes en kleurrijke markten. Ondanks zijn woelig verleden, heerst er nu een gevoel van vrijheid en positieve levenslust onder de vriendelijke bevolking. De gezellige rivierpromenade Sisowath Quay, gelegen aan de kruising van de Mekong en de Tonlé Sap rivier heeft een sociaal en levendig karakter. De vele drank- en eetgelegenheden maken het tot de ontmoetingsplaats van de stad. Het Tuol Sleng Genocide Museum is een monument ter nagedachtenis van de duizenden Cambodjanen die zijn omgekomen door het Rode Khmer-regime. Een bezoek aan de Killing Fields blijft een beklijvende gebeurtenis. Het imposante Koninklijk Paleis is een mooi voorbeeld van Cambodjaanse architectuur uit de 20e eeuw. Het design van het rood geverfde Nationaal Museum is een combinatie van Franse en Cambodjaanse architectuur. Het herbergt de geschiedenis van de 6e eeuw tot nu. De okergele overdekte Psar Thmei is de grootste en drukste markt van Phnom Penh. Ze stamt uit 1937 en werd ontworpen door Franse architecten in art deco-stijl. 

Accommodatie

Meer Informatie

Alternatieve Accommodatie

Rosewood Phnom Penh

Kampong Cham

Dag 3

Kampong Cham is genoemd naar de Cham-moslimbewoners die eeuwen geleden naar hier emigreerden. Het is één van de grootste stedelijke centra in Oost-Cambodja en een belangrijk knooppunt voor reisverbindingen. Het is niettemin een relaxte stad met een wondermooie ligging langs de rivier en traditionele Chinese winkelhuizen, elegant verweerde Franse koloniale gebouwen en de zogenaamde 'New Khmer Architecture' die werd ontwikkeld in de jaren zestig. Verschillende oude tempels en heiligdommen zijn verspreid over de omgeving, wat bijdraagt aan de tijdloze, mystieke uitstraling van de stad.

Accommodatie

Meer Informatie

Kratie

Dag 3

Er zijn nog van die zeldzame plekken waar je de magie in de lucht kan voelen en Kratie is daar één van. Koloniale herenhuizen staan nog steeds vorstelijk in de straten van de stad. De rivieroevers bieden prachtige zonsondergangen en aan de rand van de stad liggen traditionele Cambodjaanse dorpjes met houten huizen tegen een weelderige achtergrond van rijstvelden, kokospalmen en jungle wijnranken. Maak een boottocht naar het nabijgelegen dorp Kampi om de bedreigde zoetwater Irrawaddy-dolfijnen te zien, dit is één van de beste plaatsen om ze te spotten. Bezoek zeker ook het charmante Koh Trong, een eilandje in de rivier waar u de lokale bevolking ontmoet in hun dagelijkse bezigheden. Maak  ook eens een uitstap naar een Vietnamees drijvend dorp.
 

Accommodatie

Meer Informatie

Siem Reap

Dagen 6 - 9

Siem Reap is een aangename stad met zeer mooie Franse koloniale en Chinese architectuur. Van hieruit kan u het wereldberoemde Angkor-complex bezoeken. Dits  is het architecturale hoogtepunt van de Khmer-beschaving in Cambodja en tevens het grootste tempelcomplex ter wereld.
Angkor Wat is één van de hoogtepunten van Cambodja en zelfs van heel Azië.  De tempels, geklasseerd door UNESCO als Werelderfgoed, baden in de grandeur en de harmonie van zijn architectuur met uitgebreide bas-reliëfs, gedecoreerd met vele Devata's.

Accommodatie

Meer Informatie

Alternatieve Accommodatie

Templation Hotel

Koh Rong

Dagen 9 - 12

Koh Rong, also known as Monkey Island, is a blissful breath of sea air after travelling some of Cambodia’s more rough and rugged inland destinations. This little island, situated 25km off the coast of Sihanoukville, has 43km of exquisite sand beaches lining the east and west coasts, lapped by temperate turquoise waters. The interior is largely covered with rainforests where you can go hiking along beautiful trails. Koh Rong is still a relatively under the radar destination, with just a handful of accommodation options and entertainment venues, although there is good nightlife to be had at Tui Bay.

Meer Informatie

Alternatieve Accommodatie

Koh Russey Villas & Resort

Krong Kaeb

Dagen 12 - 13

The sleepy fishing village of Krong Kaeb, also known as Kep, rests on the Gulf of Thailand and is the capital of Kep Province in southern Cambodia. Once a vibrant resort town, Krong Kaeb is now a serene seaside township dotted with the dilapidated shells of what was once lavish French colonial mansions. Travellers flock to the area to visit the famous crab market, where seafood lovers can indulge in the delicious delicacy. Within walking distance from Kep Beach is an 8-kilometre track that leads to Kep National Park. Along the route, trekkers can take the ‘Stairway to Heaven’ trail that leads to a tranquil Buddhist temple, a nunnery and Sunset Rock viewpoint that offers sweeping vistas of the town, mountains, the beach and views of the island of Phu Quoc.

Accommodatie

Meer Informatie

terug naar boven