The Sri Lanka Boutique Collection

Delen:

Sri Lanka

Sri Lanka heeft een geschiedenis die 3000 jaar teruggaat. Net als zijn gigantische buurland India, is Sri Lanka een divers land; de thuisbasis van vele religies, etnische bevolkingsgroepen en verschillende talen. De officiële naam van het land is de Democratische Socialistische Republiek Sri Lanka, voorheen Ceylon, gelegen in de Indische Oceaan met ongeveer 22,5 miljoen inwoners.

Door de gunstige ligging op het pad van de grote zeeroutes tussen West-Azië en Zuidoost-Azië is Sri Lanka van oudsher een strategische marinebasis en een centrum van Boeddhistische religie en oude cultuur. Tegenwoordig is het een multireligieus land, bijna 1/3 van de bevolking is aanhanger het Hindoeïsme, het Christendom of de Islam. De Singalese gemeenschap vormt de meerderheid van de bevolking met de Tamils als grootste etnische minderheid, geconcentreerd in het noorden en oosten van het eiland. Andere gemeenschappen omvatten de Islamitische Moren, Maleisiërs en de Burghers.

Sri Lanka staat bekend vanwege de productie en export van thee, kinine, koffie, rubber, kaneel en kokosnoten en heeft een progressieve en moderne industriële economie en het hoogste inkomen per hoofd van de bevolking in Zuid-Azië. De natuurlijke schoonheid van Sri Lanka, de tropische bossen, stranden en landschap, evenals zijn rijke culturele erfgoed, maken van Sri Lanka een wereldberoemde toeristische bestemming.

Na meer dan tweeduizend jaar van heerschappij door plaatselijke koninkrijken werden delen van Sri Lanka in het begin van de 16e eeuw gekoloniseerd door Portugal en Nederland, alvorens het gehele land in 1815 onder het bestuur van het Britse Rijk kwam. Tijdens de Tweede Wereldoorlog diende Sri Lanka als een belangrijke basis voor de geallieerde troepen in de strijd tegen het Japanse Keizerrijk. Aan het begin van de 20e eeuw ontstond een nationalistische politieke beweging met als doel het verkrijgen van politieke onafhankelijkheid, die uiteindelijk in 1948 door de Britten werd verleend na vreedzame onderhandelingen.

Sinds de jaren '70 van de 20e eeuw leidden strubbelingen tussen de Tamil-minderheid en de Singalese meerderheid tot een burgeroorlog, die dertig jaar duurde. Tienduizenden mensen kwamen daarbij om. Sinds het einde van het eerste decennium van deze eeuw, is de vrede terug en herstelt het land zich van de gevolgen van de burgeroorlog.

Kotugoda

Dagen 2 - 3

Located in southwestern Sri Lanka just 20 minute drive from Colombo airport, Kotugoda is a charming town surrounded by coconut plantations, rice paddies, and tea fields. The sleepy village makes a perfect laid-back base for trips to the stunning Negombo Lagoon, pristine beaches, wonderful fish markets, and enthralling sacred temples, cultural sites, and museums. Sample local Sri Lankan cuisine such as seeni sambal and chicken curry, enjoy a spot of high-tea overlooking the valleys, walk among the breathtaking Wallawwa formal gardens, or indulge in a massage at one of the local luxury spas. Other popular activities include bird watching, fishing, guided nature as well as city tours of Colombo in the south and Negombo in the north.

Accommodatie

Meer Informatie

Sigiriya

Dagen 3 - 6

Het kleine dorpje Sigiriya ligt in het noordelijke Matale-district van Sri Lanka en is vooral bekend voor haar "Leeuwenrots". De oude rotsburcht stijgt abrupt uit het weelderige landschap en bereikt meer dan 200 meter hoogte. Op de top van de berg bevinden zich de door UNESCO erkende ruïnes van een oude beschaving, die worden beschouwd als een van de best bewaarde voorbeelden van oude stedenbouwkundige plannen. De bezoekers kunnen door de met lelies bezaaide slotgrachten, weelderige tuinen en grot-heiligdommen lopen. Wanneer u de steile trappen beklimt, ziet u onderweg prachtige muurschilderingen op de steile rotswanden. Eenmaal boven kan u genieten van een spectaculair uitzicht. 

Het dorp biedt een aantal comfortabele accommodaties en een verscheidenheid aan restaurants.

Accommodatie

Meer Informatie

Kandy

Dagen 6 - 8

De tweede grootste stad in Sri Lanka ligt in het midden van het Kandy-plateau, een gebied met tropische theeplantages.Ten noorden van het Kandy-meer ligt de met gouden dak bekroonde "Tempel van de Tand", die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat en een belangrijke plaats is voor boeddhistische aanbidding. Andere bezienswaardigheden zijn de botanische tuinen van Peradeniya, het Ceylon Tea Museum, de Buddhist Publication Society, het Ayurvedische centrum in de nabijgelegen Amaya-heuvels en het Kandyan Art Association en Cultural Centre, waar ambachtslieden aan het werk te zien zijn.

Accommodatie

Meer Informatie

Ella

Dagen 8 - 10

Het kleine slaperige dorpje Ella, dat aan de zuidelijke rand van het pittoreske Hill Country van Sri Lanka ligt, staat bekend om zijn uitzonderlijk mooie landschap, de heerlijk rustige atmosfeer en het aangename, gematigde klimaat. Deze populaire backpackers-hub is uitgegroeid tot een gevestigde toeristische bestemming. Het is de ideale uitvalsbasis voor reizigers die het idyllische platteland met de theeplantages en weelderige bossen gaan verkennen. Met slechts een handvol winkeltjes en toeristische voorzieningen is Ella erin geslaagd om zijn landelijke charme te behouden. Eén enkele straat met gezellige cafés, guesthouses en cottages slingert langs de heuvel. Aan de rand van de helling hebt u een prachtig uitzicht op Ella Rock en Ella Gap.

Accommodatie

Meer Informatie

Kataragama

Dagen 10 - 11

Kataragama ligt bij de stad Tissamaharama, in de provincie Uva. Het is een heilige bedevaartplaats en populaire bestemming voor boeddhistische, hindoeïstische, islamitische en lokale Vedda-pelgrims. Kataragama is naar verluidt het belangrijkste pelgrimsoord in Sri Lanka. De stad heeft hierdoor een rijke geschiedenis en kleurrijke tradities, die tijdens de levendige religieuze festivals nog veel aan bod komen.

Accommodatie

Meer Informatie

Balapitiya

Dagen 11 - 14

The picturesque village of Balapitiya is located just 75 km from Colombo and can be reached along the coastal road or by train. Soft golden beaches frame the village on the ocean side, and the Maduganga Lake with its green shores borders it on the inland side. Balapitiya is traditionally a fishing village, and fishing trips or river safaris can be arranged while the lagoons and lake are a great attraction for bird watchers and nature lovers.

Accommodatie

Meer Informatie

Alternatieve Accommodatie

The Last House
terug naar boven