The Sri Lanka Boutique Collection

Delen:

Dag 1: Nachtreis

BRUSSEL - COLOMBO

Per regelmatige lijnvlucht vliegen jullie vanuit Brussel naar Colombo.

Dag 2: Kotugoda

COLOMBO - KOTUGODA

Bij aankomst worden jullie verwelkomd door onze lokale medewerker en naar het hotel gebracht. In de namiddag kan een begeleid bezoek aan de stad Colombo worden voorzien, met onder andere:

  • Britse Fort, waar de Engelsen hun beleid uitstippelden
  • Pettah Market
  • Cinnamon Gardens
  • Hindu Tempel
  • Nederlandse Kerk
  • Gangarama Tempel
  • Plein van de Onafhankelijkheid
  • BMICH (Bandaranaike Memorial International Conference Hall) 

Activiteiten

Dag 3: Sigiriya

KOTUGODA - SIGIRIYA

Een vroeg vertrek voor een prachtige rit naar Anuradhapura, gelegen in de culturele driehoek van het eiland. Bezoek aan de historische sites. De stad staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst en staat bekend om zijn goed bewaarde ruïnes, stoepa’s en andere historische bouwwerken. Voor de boeddhisten is Anuradhapura een heilige stad. Nadien rijden jullie verder naar Sigiriya en checken jullie in in het hotel.

Activiteiten

temple visit

Dag 4: Sigiriya

SIGIRIYA

In de ochtend bezoeken jullie de bekende Leeuwenrots. Dit is een vulkanische prop van een lang overleden vulkaan. De aflopende helling van de vulkaan is doorheen de tijd weggevaagd door erosie en heeft hierdoor zijn karakteristieke vorm. De rots is ruim 180 m hoog en is vanaf kilometers ver te zien. De beklimming te voet is indrukwekkend. Het prachtige uitzicht en de wondermooie fresco’s van de “wolkenmaagden” zijn het absolute hoogtepunt van dit bezoek. Vrije namiddag.

Dag 5: Sigiriya

SIGIRIYA - POLLONARUWA - SIGIRIYA

Dagexcursie naar Polonnaruwa. Deze stad was, na Anuradhapura, de tweede hoofdstad van het oude Sri Lanka. Jullie bezoeken het oude koninklijk paleis en de vele tempels die deze historische stad rijk is. Dit bezoek kan ook per fiets gedaan worden.

Dag 6: Kandy

SIGIRIYA - DAMBULLA - KANDY

Transfer naar Kandy met onderweg een stop bij de Rotstempel in Dambulla. De tempel staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en bestaat uit vijf grotten met beelden en schilderingen van Boeddha en van de Hindoegoden Vishnu en Ganesh.  Bij aankomst check-in in het hotel. 

Temple of the Tooth

Dag 7: Kandy

KANDY

Jullie bezoeken vandaag de "Tempel van de Tand" en de Koninklijke botanische tuinen van Peradeniya.

Tips Specialist

The Empire Café, run by Manor House Concepts, is located in the heart of Kandy, right next to the Temple of the Tooth. Open every day from 8.30am-8.30pm, it is a great spot to enjoy a drink or meal and soak in Kandyan street-life between sightseeing. The café is housed in the colonial Olde Empire Hotel, which dates back to the 1890s. In its time it has served as a coffee factory, a rollicking pub and a guesthouse frequented by lawyers from the nearby courts.

Dag 8: Ella

KANDY - ELLA

Rit naar Ella. Onderweg bezoeken jullie een theeplantage- en fabriek. Te midden van deze bergachtige regio wisselen theeplantages af met rijstterrassen. Lunchstop in Nuwara Eliya, ook wel “Klein Engeland” genoemd.

Tips Specialist

Optioneel:

De bekendste bezienswaardigheid hier is het Horton Plains National Park met World’s End. Dit unieke reservaat ligt op een plateau op 2.100m hoogte.  Indien jullie dit park wensen te bezoeken, overnachten jullie in Nuwara Eliya met een bezoek aan het park in de vroege ochtend. Nadien rijden jullie verder naar Ella, deels per trein.

Dag 9: Ella

ELLA

Vrije dag in Ella. De omgeving van Ella is uitermate geschikt voor het maken van prachtige wandelingen. Een onvergetelijk uitzicht hebben jullie vanop "Little Adam's Peak".

Dag 10: Kataragama

ELLA - KATARAGAMA

Jullie verlaten het hooggebergte en rijden zuidwaarts naar de kust voor een unieke ervaring in het Yala National Park. In comfortabele Toyota Land Cruisers zullen jullie twee maal per dag een "game drive" doen. De excursies worden in de vroege ochtend en in de late namiddag georganiseerd, de beste tijd om dieren te spotten, zoals olifanten, luipaarden en krokodillen.

 

Dagen 11 - 13: Balapitiya

KATARAGAMA - BALAPITIYA

4x4 ochtendsafari in het park. Nadien volgen jullie de zuidkust voor een bezoek aan Galle, vooral bekend om zijn Nederlands Fort (werelderfgoed UNESCO). Jullie maken een wandeling in de charmante oude stadskern. In de namiddag volgt een rit naar Balapitiya aan de westkust, waar jullie nog enkele dagen kunnen nagenieten aan het prachtige strand.

Dag 14: Einde van de Reis

BALPITIYA - COLOMBO - BRUSSEL

Vrije dag aan het strand. In de namiddag worden jullie naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Brussel.

terug naar boven