Myanmar in Stijl

Delen:

Myanmar

De belangrijkste troeven van Myanmar, het vroegere Birma, zijn een rijke cultuur en een charmante en vriendelijke bevolking. Het Boeddhisme is de staatsgodsdienst maar de vele etnische minderheden bieden een grote verscheidenheid aan tradities, geloof en gebruiken.De traditionele klederdracht, religieuze ceremonies en de authentieke sfeer maken van Myanmar een prachtige en niet te missen bestemming met talrijke, als werelderfgoed geklasseerde, historische sites. Hoogtepunten van het land zijn de betoverende stad Mandalay, het unieke uitgestrekte tempelcomplex van Bagan, het feeërieke Inle Lake en het op 1300m hoogte gelegen groene Kalaw.

Yangon

Dagen 2 - 4

Yangon (Rangoon) is de grootste stad en het belangrijkste handelsknooppunt van Myanmar. Tot eind 2005 was het ook de hoofdstad, tot deze functie werd overgenomen door het speciaal hiervoor gebouwde Naypyidaw. Yangon ligt aan de Ayeyarwady rivier en dicht bij de kust van de Golf van Martaban. De stad werd verscheidene malen vernietigd door aardbevingen en tsunami’s. De interessante mix van Britse, Birmese, Chinese en Indiase culturen die hier samenvloeien en de mengeling tussen koloniale architectuur en moderne hoogbouw, maken van de stad een must-see. Een bezoek aan de verscheidene tempels, musea, markten en de gouden Shwedagon Pagoda, een prachtige boeddhistische tempel die pelgrims van over de hele wereld naar Myanmar brengt, kan niet ontbreken.

Accommodatie

Meer Informatie

Inle Lake

Dagen 4 - 6

Een van de meest aantrekkelijke bestemmingen van Myanmar, het prachtige Inlemeer, is een wereld op zichzelf. De lokale bevolking heeft hun leven volledig geïntegreerd in hun waterige omgeving: hele dorpen op palen gebouwd, hun akkerland met drijvende hulpmiddelen opgekweekt en zelfs een ingenieuze manier van vissen geleerd met hun boten - balancerend op het ene been en gebruikmakend van het andere om met de peddel te roeien -  die hun handen vrij laat om een net te werpen. Hier kunnen bezoekers verblijven in een van de tophotels en genieten van de heerlijke Myanmarese keuken tijdens prachtige zonsondergangen. Een andere optie is een boottocht naar de drijvende markten en de handwerkcentra, waar u zilvermakers, zijdenwevers en lakkunstenaars aan het werk ziet, en prachtig gemaakte geschenken en souvenirs kan kopen.

Meer Informatie

Mandalay

Dagen 6 - 7

Mandalay, gelegen in het prachtige Myanmar, komt vaak voor in literatuur, teksten en legendes. Dit is met reden, want de combinatie van de afbrokkelende koloniale charme, elegante boeddhistische tempels en de weelderige heuvelachtige omgeving hebben al heel wat reizigers met verstomming doen slagen. Een bezoek aan deze stad is als een stap terug in de tijd: krakende bussen rijden over brede lanen, mannen in longyi fietsen langs de grachten en monniken passeren langs stoffige tempelpleinen. Voeg daar de warme, waardige bevolking en de vele nabijgelegen juweeltjes van Madalay aan toe, en je hebt een recept voor een geweldig reiservaring. Ga zeker langs de Mandalay Hill om te genieten van een schitterend panoramisch uitzicht over de stad. Andere bezienswaardigheden/activiteiten zijn: zonsondergang bij Ubein Bridge, de langste teakhouten brug ter wereld; bezoek aan het boeddhistische bedevaartsoord van Sagaing, met tal van tempels en een boeddhistische universiteit; rustige boottocht over de Irrawaddy-rivier om de kolossale stoepa in Mingun te bezichtigen.

Accommodatie

Meer Informatie

Ngapali Beach

Dagen 11 - 14

Ngapali Beach is de nummer één strandbestemming van Myanmar en ideaal voor iedereen die echt wil relaxen. Desondanks zijn populariteit is hier geen sprake van massatoerisme en zijn er geen strandbars noch grote hotels. De oprechte gastvrijheid van de lokale “Rakhine”-bevolking gecombineerd met een ongedwongen sfeer en ouderwetse charme zorgen voor een onvergetelijke strandvakantie.

Meer Informatie

terug naar boven