Myanmar in Stijl

Delen:

Dag 1: Nachtreis

BRUSSEL - YANGON

Vertrek vanuit Brussel per regelmatige lijnvlucht naar Yangon.

Dag 2: Yangon

YANGON

Bij aankomst op de luchthaven van Yangon wordt u opgewacht door onze lokale gids. Transfer naar het hotel. Vrije namiddag.

Dag 3: Yangon

YANGON

Begeleid bezoek per riksja aan de koloniale wijk en haar belangrijkste bezienswaardigheden zoals de Sule pagode, het oude postgebouw en Strand Road. Onvergetelijk is het bezoek aan de Shwedagonpagode bij zonsondergang.

Tips Specialist

Zin in een avondje "fine dining"? Seeds Restaurant & Lounge is het perfecte adres voor u. Geniet vanavond!   https://www.seedsyangon.com/

 

Dag 4: Inle Lake

YANGON - HEHO (binnenlandse vlucht) - NYAUNG SHWE (23 km - 45min)

Transfer naar de luchthaven van Yangon voor een binnenlandse vlucht naar Heho. Bij aankomst, rit naar het sprookjesachtige Inlemeer. Het beeld van dit meer wordt bepaald door drijvende tuinen, op palen gebouwde huisjes en uiteraard de beroemde 'leg rowers' die hun boot al roeiend met hun benen voortbewegen. Check-in in het hotel.

Tips Specialist

Optioneel: Eindig de dag met een tocht per luchtballon. Dit is mogelijk in de maanden oktober t/m maart. Tijdens deze tocht kunt u genieten van een onvergetelijk mooie zonsondergang boven het meer. 

Dag 5: Inle Lake

INLE LAKE

Vrije dag of volle dag excursie naar Kakku en het Pa-O gebied.

Het gebied van Pa-O, dat zich uitstrekt op 50 km van Taunggyi, de hoofdstad van de provincie Shan, wordt bevolkt door een belangrijke minderheid die gekend staat voor hun veelkleurige gewaden. Dit gebied was tot nu toe verboden voor vreemdelingen. U vertrekt naar Kakku, dat verborgen ligt in de berglandschappen van de streek Pa-O. Een gids van de Shan-bevolking laat u kennismaken met de plaatselijke dorpjes en de site van Kakku. Niet minder dan 2.000 stoepa's vormen er het belangrijkste bedevaartsoord van deze bevolking.

Dag 6: Mandalay

HEHO - MANDALAY (232 km - 5u10)

Transfer naar de luchthaven van Heho voor een binnenlandse vlucht naar Mandalay. Bij aankomst, check-in in het hotel. In de namiddag, begeleid bezoek aan de stad met o.a. het koninklijk paleis, het Gouden Paleisklooster en het Shwe In Bin Kyaung klooster. Eindig de dag op Mandalay Hill voor een prachtig uitzicht over de stad.

Dag 7: Anawrahta - Heritage Line

MANDALAY - CRUISE

In de late voormiddag stapt u aan de kade van de rivieroever aan boord van de luxueuze Anawrahta. Na een vriendelijke ontvangst van onze medewerkers heeft u even de tijd om zich op te frissen en uw nieuwe ‘thuis’ voor de komende dagen te verkennen. Het schip vaart richting Sagaing, één van de oude hoofdsteden van Myanmar. De lunch wordt geserveerd in restaurant ‘Hinta Hill’ . Nadien kan u even vertoeven in de Kiplings’s Bar of op het zonnedek terwijl het schip Saigang nadert.  https://bit.ly/2xE4QeR 

U gaat van boord voor de ontdekking van enkele hoogtepunten van Sagaing en de voormalige koninklijke hoofdstad Ava. U passeert de bekende houten Ava-brug en verkent het gebied verder met paard en kar. Het teakklooster Bagaya Kyaung, het Maha Aung Mye Bonzan-klooster en de Nanmyint-uitkijktoren staan nog op het programma. Daarna is er theetijd voorzien op een geheime plek in dit heilige gebied. Terug aan boord, komt u aan de hand van een demonstratie en presentatie meer te weten over de traditities, geschiedenis en cultuur van Myanmar.

In de avond is er een cocktailbijeenkomst in de Kipling’s bar, daarna volgt een diner.

Dag 8: Anawrahta - Heritage Line

CRUISE

De volgende stop is Yanderbo. De vroege vogels kunnen deelnemen aan een yoga-sessie op het zonnedek. Na het ontbijt volgt een lezing over de geschiedenis van Bagan en is er tijd voor ontspanning. Na lunch aankomst in het kleine Yanderbo. Dit dorpje is een echte parel, met uiterst vriendelijke en charmante mensen. In dit dorp maken ze potten die het water koeler zouden houden dan andere potten. Ontdek samen met de dorpelingen hun assortiment potten en gebruiksvoorwerpen. De high tea vindt plaats op het schip. Wanneer er koers wordt gezet richting Pakokku, passeert het schip de samenvloeiing van de Ayeyarwady en zijn grootste zijrivier, de Chindwin River. In de avond volgt er een ‘toast op het verleden’ in de Kipling Bar. Nadien diner en openluchtbioscoop onder de sterrenhemel.

Dag 9: Anawrahta - Heritage Line

CRUISE

Na een nieuwe yogales in de ochtend volgt het ontbijt aan boord. Vlak voor aankomst in de oude handelsstad Pakkoku, ziet u de langste brug van Myanmar (de Pakokku-brug). Aan land bezoekt u een sigarenfabriek. Indien u Myanmarese sigaren wilt, is dit de plek om ze te kopen. Vervolgens maakt u een wandeling op een lokale markt en bezoekt u de Shwegu-tempel met een ongelooflijk ingewikkeld houtsnijwerk en een uniek boeddhabeeld.
Lunch wordt geserveerd op het schip, terwijl u verder reist om iets na de middag in Bagan aan te komen. Deze stad telt meer dan 2000 tempels, stoepa’s en pagodes, waarvan u de Ananda-tempel en de Sulamani-pagode bezoekt. Wanneer het begint te schemeren, zal u vanop hoogte kunnen genieten van de vlakte die bezaaid ligt met wondermooie gebouwen. U heeft even tijd om na te genieten van deze prachtige beelden en na het diner kan u nog een dansvoorstelling of openluchtfilm bijwonen.

Dag 10: Anawrahta - Heritage Line

CRUISE

U heeft vandaag de kans om een ballonvaart te maken bij zonsopgang boven Bagan. Deze "once-in-a-lifetime kans" dient vooraf gereserveerd te worden en is niet inbegrepen. ‘s Morgens brengt u een bezoek aan de bruisende Nyaung U-markt, een ideale plek om kleurrijke foto’s te nemen. Nadien kan u de beroemde bladgouden Shwezigon-pagode bewonderen. Er volgt een workshop lakwerk, waarbij u het eeuwenoude vakmanschap kan bekijken. 

Na de lunch op het schip heeft u twee opties. U kan het heilige Mount Popa klooster bezoeken, gelegen op een uitgedoofde vulkaan. De andere optie is de verkenning van Myinkaba Village, met een bezoek aan de Manuha Pagoda en de Gubyaukyi-tempel en wat vrije tijd om in het dorp rond te wandelen. Er volgt een diner op het schip, met een afscheidsdrink in de lounge.

Dag 11: Ngapali Beach

BAGAN - THANDWE (binnenlandse vlucht) - NGAPALI BEACH (13 km - 25min) 

Na het ontbijt blijft u nog even op het schip, waarna u afscheid neemt van de bemanning en naar de luchthaven gebracht wordt voor een binnenlandse vlucht op Thandwe. Bij aankomst, transfer naar Ngapali Beach.

Dag 12: Ngapali Beach

NGAPALI BEACH

Een volle dag genieten aan het mooie strand. 

Dag 13: Ngapali Beach

NGAPALI BEACH

Een volle dag genieten aan het mooie strand. 

Tips Specialist

U kan het pittoreske stadje Thandwe bezoeken of een bootexcursie maken naar één van de vele eilanden in de Golf van Bengalen. 

Dag 14: Nachtreis

NGAPALI - THANDWE - YANGON - BRUSSEL

Transfer naar de luchthaven voor een binnenlandse vlucht naar Yangon. Bij aankomst wordt u opgewacht en naar de internationale luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar België.

Dag 15: Einde van de Reis

BRUSSEL

Aankomst te Brussel in de voormiddag.

terug naar boven