Exclusieve rondreis langs natuurlijke hoogtepunten in de meest luxueuze lodges van Costa Rica

Share:

Costa Rica

Days 1 - 2

Ondanks zijn kleine omvang zal je merken dat Costa Rica een geweldig boeiend land is dat een eindeloos aantal attracties en activiteiten te bieden heeft. Je vindt er vijf procent van de biodiversiteit van de wereld en er zijn grote inspanningen geleverd om deze rijke bron te behouden. Beschermde nationale parken vormen bijna 25% van het land - meer dan enig ander land in de wereld. Van vissen en surfen tot wildwater raften en het verkennen van vulkanische gebieden, Costa Rica is de perfecte speeltuin voor natuurliefhebbers en avonturiers.

Accommodation

More Information

Costa Rica

Alternative Accommodation

Hotel Grano De Oro

San Jose

Day 1

De hoofdstad van Costa Rica ligt op een hoogte van 1.170 meter, hetgeen tot gevolg heeft dat de nachten er heerlijk koel zijn en dat het er overdag niet te warm wordt. De gemiddelde jaartemperatuur is 24 graden Celsius. San José is gelegen in de vruchtbare centrale vallei die het economisch en politieke hart van Costa Rica vormt. San José heeft 337.000 inwoners.
San José is een heel levendige stad, met een klein centrum, mooie parken en een aantal musea die een bezoek meer dan waard zijn. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de "central market", het nationale theater, de "Plaza de la Cultura" en het "National Gold and Jade" museum. De afstanden tussen de verschillende bezienswaardigheden zijn niet groot en dus goed beloopbaar.
De stad heeft een schaakbordpatroon: van oost naar west zijn er "Avenidas" en van noord naar zuid "Calles". In het hart van de levendige stad vinden we de voetgangerszone van de "Avenida Central".

More Information

San Jose

Central Valley

Day 1

De Centrale Vallei, gelegen in centraal Costa Rica, is de thuisbasis van meer dan 70% van de bevolking van het land. Dit opmerkelijk mooie gebied vormt het grootste deel van Costa Rica's binnenland en heeft veel koffieplantages die de hellingen bedekken. De vallei wordt omringd door ruige bergen en twee actieve vulkanen, Irazu en Poas. 
Het gebied herbergt een aantal prachtige bezienswaardigheden zoals: de Iglesia de San Jose Orosi, gebouwd in 1734, en de oudste kerk in Costa Rica; Cartago, de beroemde en oudste stad van het land; het Poas Volcano National Park, de thuisbasis van de meest actieve vulkaan in het land en het Irazu National Park, waar de grootste en hoogste actieve vulkaan in Costa Rica te bewonderen is.

More Information

Central Valley

Pacuare River

Days 2 - 4

De Pacuare-rivier, of de Río Pacuare, ontspringt in de Cordillera de Talamanca en stroomt ongeveer 108 kilometer tot aan de Caraïbische kust. De rivier is een van de beste plaatsen ter wereld voor wildwater rafting en wildwater kajakken. Het regenwoud langs de rivier is de thuisbasis van een grote verscheidenheid aan tropische dieren zoals jaguars, zwarte panters, apen, ocelots, miereneters, wasberen, rivierotters, leguanen, kapucijnapen en luiaards en van vele vogelsoorten

In het gebied zijn er vijf veel voorkomende slangen, waaronder de koraalslang, de bushmaster, de fer-de-lance en de laura en sopy lota.

De grote blauwe morpho is de meest populaire vlinder van het gebied.

De chestnut-mandibled toekan wordt het meest gezien als het regent of mistig is op de rivier. Parkieten worden gezien bij de Dos Montanas canyon. Andere veel voorkomende vogels in het gebied zijn de orependula (oriel), koningsvisser, tijger- en blauwe reiger, havik, visarend, koningsgier, sunbittern en sneeuwreiger.

Het grootste deel van de rivierbedding is primair regenwoud en is nog onaangetast. Veel voorkomende bomen in het gebied zijn onder andere de sabe boom, de nationale boom van Guatemala, en de rode Indio desnudo (naakte Indiaanse boom).

De Pacuare heeft klasse II tot klasse V stroomversnellingen en meerdere watervallen.

Tijdens een uitzonderlijke twee- of driedaagse geniet je van een spectaculaire rafttocht op de mooiste rivier van Costa Rica. Na de inspanningen overdag kan je uitrusten in de hangmatten van de ecolodge -die midden in het regenwoud boven de Pacuare rivier gelegen is- terwijl je uitkijkt over de wilde rivier en luistert naar de levendige geluiden van de jungle. ‘s Avonds bereiden onze gidsen een diner bij kaarslicht. Aan de hemel staan meer sterren dan je je kan voorstellen. Je overnacht in comfortabele kamers met op de achtergrond de rustgevende geluiden van het bos, de rivier en de watervallen.

Accommodation

More Information

Pacuare River

Bajos del Toro

Days 4 - 7

Het stadje Bajos del Toro, gelegen in de afgelegen vulkanische bergen ten noorden van Costa Rica's Centrale Vallei, is een ideale uitvalsbasis voor natuurliefhebbers, wandelaars en vogelliefhebbers. Het stadje ligt aan de voet van de torenhoge Poas Vulkaan en is omgeven door een aantal beschermde natuurgebieden, waaronder het Poas Volcano National Park, het Juan Castro Blanco National Park en het Bosque de Paz Rain/Cloud Forest Biological Reserve. Het klimaat in dit gebied is zeer vochtig hetgeen zorgt voor een weelderige vegetatie en prachtige watervallen, beekjes en poelen. Deze spectaculaire natuurlijke omgeving biedt volop gelegenheid voor buitenavontuur, zoals forelvissen, paardrijden, raften, mountainbiken, wandelen over ruige bergpaden, of ziplinen door het bladerdak van het bos. Mis zeker de indrukwekkende Cataratas del Toro waterval- die 300 meter naar beneden valt in een uitgedoofde vulkaankrater- niet.

  

Accommodation

More Information

Bajos del Toro

Alternative Accommodation

Nayara Gardens

Drake Bay

Days 7 - 11

Drake Bay, ook bekend als ‘Bahia Drake’, is gelegen aan de noordkant van het Osa schiereiland aan de kust van het zuidwesten van Costa Rica. De regio is beroemd om zijn ongelooflijke natuur, weelderige tropische regenwouden en indrukwekkende wilde dieren. De geïsoleerde, ongerepte bossen zijn bedekt met dikke boomtoppen waar krijsende ara's en slingerende brulapen hun thuis hebben. Vlakbij spreekt de combinatie van gouden zandstranden en kristalhelder water tot de verbeelding.
Voor de kust van het Isla del Cano zeereservaat  zijn er uitstekende snorkel- en duikmogelijkheden.
Behalve scholen kleurrijke tropische vissen, kunnen duikers dolfijnen, haaien, schildpadden, roggen en zelfs walvissen zien. Rio Agujitas biedt bij vloed uitstekende mogelijkheden om te kajakken.
Kleine krokodillen, reptielen en vogels maken er deel uit van de rijke fauna. Vanuit Drake Bay is een bezoek aan Corcovado National Park een must voor natuur- en dierenliefhebbers.

Osa Peninsula

Day 7

Costa Rica's Osa schiereiland ligt tussen de Stille Oceaan en de Golfo Dulce in de zuidwestelijke regio van het land. Deze vrijwel ongerepte hoek van de wereld bevat bijna de helft van Costa Rica's wilde diersoorten, en biedt natuurliefhebbers de kans om exotische dieren, vogels, reptielen en amfibieën te zien in het betoverende regenwoud van het Corcovado National Park. 

Het omringende turquoise water nodigt bezoekers uit om te surfen, snorkelen en vissen, terwijl witte zandstranden perfect zijn om te zonnebaden. Twee hoog aangeschreven duiklocaties bij Isla del Caño zijn bewoond met mantaroggen, hamerhaaien, en meer. Puerto Jimenez, de rustieke maar comfortabele hoofdplaats op het schiereiland, voorziet in alle behoeften op het gebied van winkelen en uit eten gaan. Geschiedenisliefhebbers moeten zeker een bezoek brengen aan de fascinerende Sitio Arqueológico Finca 6, gevuld met pre-Colombiaanse artefacten.

More Information

Osa Peninsula

Drake Bay

Day 7

As previously described

More Information

Drake Bay

Corcovado National Park

Day 7

Een van Costa Rica's belangrijkste ecologische gebieden, Corcovado National Park, werd ooit door National Geographic omschreven als ‘de biologisch meest intense plek op aarde’. Dit rijke ecosysteem strekt zich uit langs de zuidelijke Pacifische kust en omvat prachtige oceaanbaaien, tropisch regenwoud dat wemelt van de wilde dieren, het grootste moerasgebied van Centraal-Amerika en het grootste mangrovebos van het land, uitgestrekt over 20 000 hectare. Tot de talloze exotische dieren behoren jaguars, ocelots, tapirs, rode ara's, quetzals en boomkikkers met rode ogen - om nog maar te zwijgen van de dolfijnen en bultrugwalvissen die in de kustwateren broeden. Natuurliefhebbers en avonturiers kunnen hier hun hart ophalen, met een groot aanbod aan buitenactiviteiten, waaronder het bekijken van wilde dieren, vissen, surfen en jungletochten.

More Information

Corcovado National Park

Corcovado National Park

Day 8

As previously described

More Information

Corcovado National Park

Isla del Caño

Day 9

Het prachtige eiland Isla del Cano ligt vlak voor de kust van Drake Bay en omvat het Cano Island Biological Reserve.
Dit kleine eiland herbergt oude archeologische vindplaatsen en biedt de mogelijkheid tot het beoefenen van diverse watersporten. Bezoekers kunnen walvissen spotten, prachtige duiken maken, snorkelen met roggen en schildpadden, zwemmen met vriendelijke walvishaaien of relaxen op de kleine witte zandstranden die omspoeld worden door kristalhelder water. 

More Information

Isla del Caño
back to top