WeTu Analytics

Bushmans Kloof Wilderness Reserve

Nature & Wildlife

Her på Bushmans Kloof ved vi, at en dyb og gammel livspuls forbinder jorden og de planter og dyr, der trives her. Vores spektakulære beliggenhed og enestående bevaringsindsats sikrer en natur og dyreliv flugt i modsætning til alle andre

Rock kunst Udflugter

Guider er tilgængelige for at tage dig på vandreture eller drev af vores spektakulære naturreservat. Udforsk ørkenen i al dens mangfoldighed. Nyd skiftende landskaber og nogle af Capes mest sjældne arter, som vi er stolte af at beskytte. Solnedture og skovture er altid populære og serveres på naturskønne steder i hele drevet.

I dette ekstraordinære miljø er der meget at se (og hørt) efter solnedgang. Du ønsker måske at udforske denne mørke verden på en efter middagen drev under en baldakin af stjerner. Nyd enestående stjernekiggeri og spot undvigende, natlige dyreliv højdepunkter som Aardwolf, African Wildcat, Bat Eared Fox, Cape Fox og Hulepindsvin.

Flora på Bushmans Kloof - Verden af Fynbos

Cape Floral Kingdom (hvoraf fynbos udgør over 80%) er den mindste af alle planteriger og alligevel har den højeste koncentration af arter i verden.

I området er der 1.300 plantearter pr. 10.000 km². For at sætte dette i perspektiv har Amazonas regnskov (fynbos' nærmeste rival) en koncentration på kun 400 arter pr. 10.000 km².

Natur-drev og gåture

Guider er tilgængelige for at tage dig på vandreture eller drev af vores spektakulære naturreservat. Udforsk ørkenen i al dens mangfoldighed. Nyd skiftende landskaber og nogle af Capes mest sjældne arter, som vi er stolte af at beskytte. Solnedture og skovture er altid populære og serveres på naturskønne steder i hele drevet.

I dette ekstraordinære miljø er der meget at se (og hørt) efter solnedgang. Du ønsker måske at udforske denne mørke verden på en efter middagen drev under en baldakin af stjerner. Nyd enestående stjernekiggeri og spot undvigende, natlige dyreliv højdepunkter såsom Aardwolf, African Wildcat, Bat Eared Fox, Cape Fox og Hulepindsvin

Økologiske haveture

For gartnere, gastronomer og planteelskere, tage en rundtur i vores vidunderlige økologiske haver. Rigelig frugttræer, urter og grøntsager dyrkes sæsonmæssigt og under omhyggelig bæredygtigt landbrug.

Vores køkkenhaver forstærkes af vores Bushman-haver af indfødte arter. Lær om de kulinariske og medicinske anvendelser til disse sjældne og unikke skatte.

Botaniske højdepunkter

Bushmans Kloof naturlige botaniske rigdom omfatter mere end 755 oprindelige plantearter.

Disse plantearter er repræsentative for tre store vegetationstyper: Fynbos, skov og Karoo biomer.

Fugl liv & Fugl Watching

Ivrige fuglekiggere vil finde sig i et paradis af trækkende, fjervildt skabninger. Novice birders vil nyde den nemme tilfredsstillelse ved at spotte mange vidunderlige fuglearter på naturen drev eller fra komfort i lodge eller din egen gårdhave.

En enorm mangfoldighed af fugleliv trives endnu en gang, med 150 arter fra den store afrikanske fiskeørn til den juvellignende Sunbird. Keen birders kan endda se en Black Harrier. Der er etableret en række dæmninger omkring hytten og har haft held til at tiltrække hjemmehørende vandfugle.

Dyreliv på reserven

Bushmans Kloof er et malaria og rovdyr frit område, der sikrer gæsterne sikkert at opleve vores dyreliv og besætninger. Kun den sjældne og hemmelighedsfulde Cape Leopard strejfer den fjerneste af vores bjerge.

Bushmans Kloof beskytter i dag en af de største private besætninger af Cape Mountain Zebra i verden, et dyr reddet fra udryddelsesranden. Cape Mountain Zebra er identificeret ved sine dristige sorte og hvide striber i modsætning til sin savanna-bolig fætter, Burchells Zebra, som har brune „skygge“ striber, og en cremet undercoat.

Den storslåede Bontebok, Red Hartebeest, Grey Rhebok og struds er også vendt tilbage.

Mindre skabninger som Bat Eared Fox, African Wildcat, Cape Fox, Caracal (African Lynx), Cape Clauwless Otter, Bavian, Rock Hyrax (Dassie), Klipspringer, Aardwolf og Aardvark også strejfe i sletterne og stenede udafgrøder af reserven.

Show More
Show Less

Action & Adventure

Bushmans Kloof tilbyder et væld af aktiviteter i det rovdyr- og malarifrie reservat; gæsterne kan frit udforske det åndedragende landskab på egen hånd. Det er et sted at genoprette forbindelsen med dig selv, og at genoprette forbindelsen til jorden. Gå over store åbne rum, udforsk de skulpturelle klipper, krystallinske vandfald og rigelige flora og fauna. Fyld dine lunger med den reneste luft, føl pulsen i den naturlige verden og gå vild!

Vandring & Cykel:
Den bedst mulige måde at komme tæt på og personlig med fynbos, dyr, blomster og klippeformationer er at komme ind i ørkenen på to fødder eller to hjul.

Du kan helt sikkert tage det roligt på en af vores fordringsløse stier, eller udfordre din udholdenhed og balance på hårdere terræn på tværs af reserven; en oplevelse af ensomhed og eventyr.

Vi leverer rygsække fyldt med lækre godbidder, kort og andre nyttige ting. Guider er også tilgængelige på anmodning.

Mountain Trail - En nem 1 til 2 timers vandretur tæt på lodge

Ravine Trail - En eventyrlystne 2 til 3 timers vandretur. Vi anbefaler ikke til alle, der lider af svimmelhed, da det vinder over stejle kløfter

Crystal Pools Trail - For de erfarne vandrere, og vi anbefaler, at du tager en erfaren guide med dig. Selvfølgelig vil du gerne tage en svømmetur i det udsøgte vand, omgivet af tårnhøje klippeformationer og sprayen af et cascading vandfald i nærheden. Denne magiske indstilling er det ultimative picnic sted at slappe af og nyde den naturlige skønhed omkring dig.

Kanosejlads & Svømning:
Tilfloderne af Olifants flodsystem strømmer gennem Bushmans Kloof reserve, skærer gennem sandstenen og skaber krystalklare puljer.
Kanoer er tilgængelige ved dæmningen, hvor du kan opleve det rolige vand og gamle klippeformationer under den høje, brede, afrikanske himmel.

Fluefiskeri:
Nyd kunsten at flyve fiskeri på Bushmans Kloof smukke dæmninger.
Overtræk den endemiske Clanwilliam Yellowfish, men strengt på grundlag af fangst og frigivelse.
Alt fiskeudstyr er til rådighed.
Gæsterne kan også vælge at rejse ud på en dagsudflugt til floden Biedouw til fiskeri og sjov.

Bueskydning & Kroket:
Øv dine færdigheder som en bowman med bueskydning udstyr til rådighed fra lodge.
En gammel kunst og en enormt fornøjelig rekreativ aktivitet.
Alternativt lægge din hånd til genteel tidsfordriv af kroket på pletfri græsplæner nær lodge.
Perfekt til en gruppe venner og familie på en lang eftermiddag på Bushmans Kloof.

Show More
Show Less

Creative & Gourmet

Nogle gæster foretrækker måske alternative aktiviteter for at udvide sindet og fodre sjælen.

Berig dit sind

Gæster ønsker måske at bruge lidt tid på at lære om miljøet, den rige kulturelle historie af den gamle Bushman, eller om den stjerneklare nattehimmel.

Området byder på mange krystalklare nætter perfekt til stjernekiggeri. Den blækagtige himmel er støvet af planeter og skinnende konstellationer, der skal opdages. Hør samtaler om emnet, og lad en af vores ekspertguider tage dig med på en rejse gennem vores galakse.

Lær om Bushman og de gamle rockmalerier de forlod som deres arv. Guidede ture på rock art sites, foredrag, diskussioner og bøger er alle tilgængelige for dig at få mest muligt ud af denne fantastiske mulighed for at få indsigt i disse kulturelle skatte.

Hvis du har en interesse i køkkenhaver, vil du nyde en rundvisning i vores økologiske grøntsagshaver, walled frugthave og unikke San medicinske og urtehave.

At lære om dyreliv og flora har aldrig været så behageligt. Lyt til særlige interessesamtaler om et bredt og fascinerende udvalg af emner, herunder fuglefugle, entomologi og sjældne og beskyttede arter.

Private guider og ture er tilgængelige på anmodning mod et tillægsgebyr. Spørg venligst om tilgængelighed. Bemærk, at nogle aktiviteter er sæsonbestemte og vejrafhængige.

Kreative sysler

Bushmans Kloof tilbyder en række sysler til det kreative sind og sjæl. Overdådig luksus kontrasterende med et groft og vildt panorama ud gør til et ideelt skrive- eller malertilbagetog; vandfarvesæt er tilgængelige på alle værelser. Fotografer vil finde sig i en verden af muligheder, med skygge og lys krybende gennem klippeformationer og fynbos græs.

Du ønsker måske at vælge en bog fra vores velassorterede bibliotek og læse enten i lodge eller i stilheden i vores anlagte botaniske haver. Du er velkommen til at vælge en dyreliv DVD og se fra en overdådig sofa på det store tv i loungen.

Meditation & Healing

Oplev det helbredende vand i disse 500 millioner år gamle bjerge, tag i en genoprettende krystal healing session i spaen, eller nyd en yoga session på måtter forudsat.

Muligheden for meditation og stilhed er din for at tage. I dette udsøgte og fjerntliggende landskab finder du plads til at være stille og genskabe forbindelsen til den tidløse naturverden. Gå ley-linjerne, eller bare meditere til fuglesang og den blide raslen af fynbos græs

Vinsmagning

Kryds tærsklen til vores prisbelønnede vinkælder. Vores drikkevarechef hjælper dig med at udvælge et udvalg af de særlige vine, der vises på vores Diner Club Diamond Rated vinkort.

Prøve, og lære om vinavl Bouchard Finlayson. En enormt fornøjelig eftermiddag aktivitet.

Kulinariske Weekender

For en virkelig mindeværdig gastronomisk pause, book en kulinarisk weekend eller en epicure særlige pakke. Vores generøse gæstfrihed, og storslåede menu og vinkælder er i overensstemmelse med vores stående som en Relais og Chateaux Ejendom.

Din dag begynder med en let kontinental morgenmad, som serveres i den pragtfulde luksus på værelset eller terrassen. Du foretrækker måske en bush-morgenmad ved siden af et cascading vandfald, før du tager af sted på en guidet tur i Bushmans Kloof rockmalerier.

Show More
Show Less

Rock Art & Heritage

Bushman-stammerne har boet i disse antediluvianske bjerge i 120.000 år. De er menneskehedens ældste nation. Her, i deres forfædres hjem, farvede buskmanden klipperne med oxidpigmenter, der skildrer en kulturel og åndelig arv, som vi på Bushmans Kloof er beæret over at bevare og beskytte i dag.

Bushmans Kloof er vogter af over 130 unikke rock-kunststeder, nogle helt op til 10.000 år. Webstederne på reservatet kan ses af gæster, arkæologer og forskere. Siden grundlæggelsen har Bushmans Kloof været dedikeret til at beskytte denne ekstraordinære skat. Derfor har vi fået status som en sydafrikansk naturarv.

I 2004 blev Bushmans Kloof Heritage Centre åbnet med en ekstraordinær samling af uvurderlige genstande, smykker, dansepinde, jagtsæt, musikinstrumenter, gravpinde og magiske tilbehør. Centret er en vidunderlig kilde til indsigt i det gamle Bushman-folks liv og kultur.

Rock kunst Udflugter

Vi tilbyder en række rock art udflugter for at få indsigt i den dybe og rige åndelige kultur hos Bushman, der levede i årtusinder her i Cederberg-bjergene. Disse ture er tilgængelige dagligt, hvoraf den mest populære er vores tidlige morgentur, der vil have dig på en herlig køretur og en kort vandretur til nogle af de mest fremragende rock kunststeder i eksistens.

Den berusende duft af fynbos er berusende, når du følger i fodsporene på menneskehedens ældste kultur. En walking guide vil oplyse dig med indsigt om billederne på stenede udhæng, mange går tilbage over 10 000 år. Nyd en lækker busk morgenmad og hør folklore i en gammel ånd verden.

Dette er en forbløffende mulighed for at forbinde med de gamle budskaber i klippen, en levende skildring af stenalderskultur og af vores egen oprindelse i Afrika. Bushman brugte naturlige pigmenter som okker, dyreblod og plantesaft til at lave deres malerier. Mens nogle farver er gået tabt over tid, har mange klart synlige piktografer overlevet til at tjene som kulturelle markører, afslørende shamanistiske visioner, stammedanser og andre åndelige ritualer.

Et af de vigtigste steder er Blødende Næse Shelter, hvor malerierne skiller sig ud i chiaroscuro mod hvid sandsten. Dette var sandsynligvis et ceremonielt sted, og emner omfatter eland, lille antilope og sjældne malerier af fugle.

En række menneskelige figurer er afbildet stående, dans og skydning med buer. Dette websted tager sit navn fra et maleri af en mand i shamanistisk „trance“ tilstand med blod, der hælder fra næsen, sluttet til sine ledsagere af mystiske magtlinjer.

Den massive plade, der giver Fallen Rock Shelter sit navn, er dramatisk i sig selv, men den huser også en af de største og mest velbevarede samlinger af billeder, der er kendt i hele Pakhuis regionen. Det menes at have været et boligområde på grund af aflejringer af aske, sand og græs efterladt af bushmanske beboere. Det huler det største maleri af en bushman-grottebosgruppe kendt i Western Cape.

Sonyas Cave holder serie af afsatser fyldt med høje, aflange, mandlige figurer malet rødt. Nærliggende figurer i sort skildrer giraffer og antilope.

Forskning

Stenkunsten i Sydafrika er en varig lærebog til de ældste af menneskelige nationer. Billeder på stenede udhæng og i skjulte huler bliver langsomt oversat takket være fornyet forskning om emnet. De er en køreplan for den gamle mands viden og sjæl, hans botaniske og medicinske ekspertise, åndelige overbevisninger og sprog.

Her i Cederberg-bjergene, blandt mystiske ley-linjer og rockmalerier, ved vi, at det er bydende nødvendigt at lære mere om disse tabte budskaber og er aktivt involveret i mange forskningsprojekter i området.

The Living Landscape Project er en permanent forskningsfacilitet tilknyttet University of Cape Town (UCT), med base i Clanwilliam. Det er et fællesskabscentreret kultur- og uddannelsesprojekt, der har til formål at returnere det arkæologiske arkiv til Clanwilli-området. Der er udarbejdet et sæt undervisningsplaner for lokale og besøgende skolegrupper. Et jobskabelsesprogram blev også designet, bygget op omkring den lokale arkæologiske rekord.

De fornyede Klipfonteinrand Udgravninger i 2011 oplevede en gruppe fra Australian National University oprettet lejr på den nordøstlige kant af Bushmans Kloof. Denne spændende grave udgravet erhvervsmæssig affald såsom arne, knogler, sten værktøjer og perler, samt menneskelige rester.

Årsagen til den fornyede interesse for webstedet, der oprindeligt blev udgravet i 60'erne, skyldes i høj grad moderne forbedringer i kronometrisk teknologi og datingmetoder.

Prøver, der er indsamlet i første fase af udgravningerne i 2011, vil blive analyseret i løbet af de kommende 12 måneder, og resultaterne forventes i 2012. Disse datoer vil udgøre en vigtig ramme for forståelsen af teknologiske fremskridt i hele stenalderen.

Genindvundne artefakter tyder på tilstedeværelsen af en industri kaldet „Howiesons Poort „, som på andre steder har været dateret til mellem 65.000 og 60.000 år siden. Det er helt muligt, og meget spændende, at de ældste dele af webstedet overstiger 100.000 år i alderen.

Heritage Center

Heritage Centre på Bushmans Kloof giver mulighed for at få en vidunderlig indsigt i Bushmans karakteristiske og fascinerende historie i Cederberg-vildmarken. Sydafrikas rige arv er en stor kilde til glæde for vores gæster, der kan nyde de permanente udstillinger, fotografier, specialiserede foredrag og nærliggende medicinske urtehave.

Centret huser en samling artefakter etableret af afdøde antropolog, Jalmar Rudner, og omfatter smykker, jagtudstyr, dansepinde, musikinstrumenter og magiske tilbehør. Fotografiske portrætter, der skildrer Bushman kultur og skikke, ledsages af informative tekster. Gæsterne er velkomne til at deltage i oplysende diskussioner om rockkunst, bushman-historier, reservens ley-linjer og sociale engagement projekter.

Ved siden af centrum ligger der en fantastisk lægegræshave, hvor gæsterne kan lære om et væld af botaniske midler, der anvendes af Bushman og Khoi folk i området.

Heritage Centre sætter stor pris på mange fascinerende aspekter af reserven, Cederberg-området og dets historie.

Rudner Samling

Denne ekstraordinære samling omfatter en række kulturelle artefakter af Bushman. I 2003 blev kollektionen overtaget af Tollman familien for Bushmans Kloof, og udstillet i Heritage Centre.

Jalmar Rudner og hans kone, Ione, var lidenskabelige optagere og samlere af San rock kunst og historie og foretog omkring halvtreds udflugter i 1950'erne og 60'erne. Disse ekspeditioner førte dem over det sydlige Afrika, så langt nordpå som Angola og Zimbabwe, hvor de kunne spore gamle billeder på stenede udhæng på hundredvis af steder og arbejde dem ind i livlige akvareller, når de vender tilbage.

Selvom født i Sverige, Rudner var passioneret om sydafrikanske arv, og blev udnævnt til æresarkæolog på det sydafrikanske museum i 1956. Han var medvirkende til at etablere Rock Art Recording Centre på museet for at koordinere bevarelsen af disse nationale skatte.

Rudnernes livsværk kulminerede i udgivelsen af deres bog „The Hunter and Hans Art; a Survey of Rock Art i det sydlige Afrika“. Offentliggjort i 1970 var dette skelsættende bind en af de første omfattende undersøgelser om emnet.

Rudners købte genstande under deres banebrydende feltarbejde samt ved at erhverve mindre samlinger fra forskellige kristne missioner i Cape Town i 1950'erne.

Nu, dybt inde i hjertet af Cederberg-vildmarken, har denne elskede statskasse endelig fundet et passende hjem hos Bushmans Kloof.

Show More
Show Less

The Cederberg & West Coast

Gæster kan lide at gå længere væk og nyde en dagstur til nærliggende byer og attraktioner.

Vinruter i Cederberg

Regionen er heldig at have tre fremragende vinruter til rådighed for turister.

Darling Wine Route har verdensberømte kældre som Cloof, Grootte Post og Darling Kældre.

West Coast Wine Route i Olifants River Valley omfatter hele flodområdet, Cederbergs pragt og den uspolerede vestkyst. En af giganterne på ruten er Namaqua Wines i Vredendal, der producerer mere end 35 millioner liter vin om året.

Bushmans Kloof i Cederberg
Nyd en komplet wining og madoplevelse i fantastiske restauranter med ekspansiv udsigt over vinmarker og Maskam bjergene. Hold øje med Sydafrikas mest unikt beliggende vingård, Cederberg Private Cellar. Her blandt fynbos og spektakulære klippeformationer finder du de højeste højdevinmarker i Vestkap.

Swartland-vinruten dækker et stort område, der strækker sig fra Paardeberg i syd til Bergrivier i nord. Den store geografiske mangfoldighed gør vine med en karakteristisk karakter, omhyggeligt håndlavet af lokale vinproducenter, der fremviser det bedste af områdets kultivarer.

Clanwilliam Museum

Clanwilliam Museum kan findes for enden af byens hovedvej i „Die Ou Tronk“ (det gamle fængsel) og er et fascinerende kig ind i Clanvilliams Voortrekker historie.

Museet krøniker også væksten af Rooibos Tea industrien i området.

Museet er åbent hverdage fra 8 am til 12 pm. Den indeholder Voortrekker vogne og en række artefakter fra pionerernes tid.

Biedouw Rivier-dalen

Denne smukke, frugtbare Biedouw Valley ligger kun 32 km væk. Fantastisk fluefiskeri er tilgængelig her under de episke skråninger af Tratra-bjergene.

Området bliver et farvestof lige efter regnen, når det er udstyret med en forbløffende vifte af forårsblomster.

Lokale landmænd begrænser deres besætninger fra græsning i dalen i blomstersæsonen for at bevare den herlige scene og hjælpe med den årlige bestøvning.

Rooibos Factory & Elandsberg Farm

Hvis du befinder dig i Clanwilliam, hvorfor så ikke besøge Rooibos Tea Factory? Selv om fabrikken selv kan besøges efter forudgående aftale, er butikken altid åben for erhvervslivet og lagrer selve te, tannin-fri og højt indhold af vitamin C samt sæbe, souvenirs og anerkendte hudplejeprodukter.

Hvis du er ivrig efter at øge din viden om Rooibos-industrien, kan du tage en Tea Farm Tour på Elandsberg. Elandsberg Farm tilbyder guidede Rooibos safari hele året. Nyd den specialiserede øko-safari, som omfatter Rooibos plantager, fynbos og Cederbergs unikke klippeformationer.

Wupperthal Mission Village

Wupperthal er en lille og maleriske Moravian Mission Village 75 km fra Clanwilliam, i den fjerntliggende Tratra-dal. Tag en tur rundt i smukke gader med traditionelle stråtækte, hvidkalkede hytter.

Måske nyde lidt frokost på Lekkerbekkie kaffebar. Aktiviteter i Wupperthal center på mission station, Rooibos landbrug og velskoene (lædersko) fabrikken, hvor du kan købe et par traditionelle, håndlavede vandresko. Du kan nemt kombinere din udflugt til Wupperthal med andre nærliggende attraktioner.

Wilderness Area & Heritage Route

Cederberg Wilderness Area ligger ca. 200 km nord for Cape Town, der strækker sig fra Middleburg-passet ved Citrusdal til nord for Pakhuis Pass ved Clanwilliam og omfatter ca. 71.000 hektar barsk, bjergrigt terræn.

Cederberg er kendt for sine spektakulære landskaber og klippeformationer samt sin navnebror, den sjældne Clanwilliam Cedar.

Det blev udråbt til et vildmarksområde i 1973 og er vokset til et populært rejsemål for hårdføre vandrere og bjergbestigere.

Cederberg Heritage Route tilbyder tre multi-dages „slackpacking“ stier, hvor du kun skal bære en lille dagsæk.

Indkvartering er i enkle, men komfortable pensionat. Alle måltider leveres samt transport til dine tasker.

Æselvogn udflugter er en spændende måde at nyde en uberørt del af Cederberg-bjergene og samtidig skabe arbejdspladser til lokalbefolkningen.

Lamberts Bay

Lamberts Bay er en fiskerlandsby, og berømt verden over for sine surfing strande. Bird Island er en populær attraktion her, forbundet med kysten af et brakvand forbundet med havnen, hvilket gør det let tilgængeligt for offentligheden.

Bird Island omfatter et state-of-the-art sunket skjul, designet til at blande sig med klipperne i området. Det er et vigtigt ynglested for Cape Gannets og understøtter imponerende flokke af mange kystfuglearter.

Show More
Show Less

Enquiry Form

Bushmans Kloof Wilderness Reserve

*Obligatoriske felter

Fornavn *
Efternavn *
Email Adresse *
Telefon Nummer *
Nationalitet
By
Cirka Afrejse
Antal dage
Kommentarer og Spørgsmål