USA West Coast Tour

Delen:

United States of America

Wegens de enorme uitgestrektheid van de VS, heb je meer dan enkele woorden nodig om dit continent en 'the american way of life' te beschrijven. Van de hypermoderne wolkenkrabbers van New York City tot de schilderachtige landweggetjes in New England, de verschillende staten zijn plaatsen van verbazingwekkende schoonheid en buitengewone diversiteit. Niets kan je voorbereiden op je eerste glimp van de schitterende Golden Gate brug, de glinsterende Empire State Building, de neonlichten van Las Vegas of het iconische Vrijheidsbeeld. Om nog maar te zwijgen van de natuurlijke schatten zoals de prachtige nationale parken, de west- en oostkust die bezaaid zijn met spectaculaire stranden en de unieke Rockies. Zelfs al zou je een gans leven doorbrengen in de VS, dan nog zou je waarschijnlijk dit gigantische land niet helemaal kennen.


Toelatingseisen

Alle Belgische reizigers, ook kinderen onder de 12 jaar, die naar de USA reizen dienen in het bezit te zijn van een internationaal paspoort dat geldig is tot de terugreisdatum. Bij aankomst dienen Belgen steeds een ticket voor de terugreis voor te leggen.
Alle Belgische reizigers zijn verplicht een elektronische reistoestemming (ESTA= Electronic System for Travel Authorization) te verkrijgen voor ze vertrekken naar de USA. Om de aanvraag te doen dien je naar de website van ESTA te gaan, https://esta.cbp.dhs.gov/esta, waar een aantal vragen worden gesteld. Je doet dit vóór de boeking van de reis en zeker minimum 72 uur voor vertrek. De kost hiervoor bedraagt 14 USD. Dit bedrag kan enkel betaald worden per kredietkaart : Visa, MasterCard, American Express. Iedere reiziger dient dit individueel in orde te brengen. Meestal krijg je binnen een paar seconden antwoord. Indien de aanvraag wordt goedgekeurd, krijg je toestemming om naar de USA te reizen. Indien dit niet het geval is, moet er een visum aangevraagd worden via de ambassade. De ESTA is 2 jaar geldig. Voor meer informatie hieromtrent: www.CBP.gov/travel
Maximum verblijf voor Belgen : 90 dagen.
Sedert 21 januari 2016 dienen reizigers met een Belgisch paspoort die sinds 2011 in Syrië, Iran, Irak of Soedan zijn geweest, verplicht vooraf een visum aan te vragen via de Amerikaanse Ambassade in Brussel. Dit geldt ook voor Belgische reizigers die een dubbele nationaliteit bezitten, waarbij de 2e nationaliteit 1 van bovenvermelde landen is. Meer informatie vindt u terug op http://travel.state.gov/content/visas/en/visit/visa-waiver-program.html


Betalingen en Wisselkoersen

De munteenheid is de Amerikaanse dollar met valuta code USD en het valutasymbool $ met onderverdeling in Cents-> ¢. Bankbiljetten zijn beschikbaar in coupures van $1, $2, $5, $10, $20, $50 en $100. Munten zijn er in 1¢, 5¢, 10¢, 25¢, 50¢ en $1.


Reizen en Plaatselijk Transport

In Amerika wordt er rechts gereden. Het is een geweldige manier om de VS te ontedekken maar de afstanden kunnen enorm zijn, bv. 4.716 km (2.930 mijl) tussen San Francisco en New York City. Indien men over voldoende tijd beschikt, is dit de ideale manier om een ​​idee te krijgen van zowel de uitgestrektheid als de verscheidenheid van het land. Roadtripping is de favoriete manier van reizen voor de Amerikanen, sommige van de geweldige wegen zijn iconisch zoals de beroemde Route 66.
Taxi's variëren van stad tot stad en zijn vaak helemaal niet beschikbaar op het platteland. In grote steden zijn taxi's herkenbaar en gemakkelijk te vinden. In kleinere steden en dorpen met een taxiservice moet u mogelijk bellen om een ​​taxi aan te vragen.
Autoverhuur
Grote internationale bedrijven hebben kantoren op alle gateway-luchthavens en in de meeste steden.
Het spoor
Bijna alle langeafstandstrajecten worden geëxploiteerd door Amtrak met meer dan 500 bestemmingen in 46 staten en 3 Canadese provincies met in totaal 35.000 km (21.000 mijl).


Gezondheid / Medische informatie

Er zijn geen verplichte inentingen nodig voor Amerika.

Neem contact op met uw huisarts of contacteer :
Instituut voor Tropische Geneeskunde
Kronenburgstraat 43B-2000 Antwerpen
Tel : +32 3 247.66.66
www.itg.be


Veiligheidsinstructies

De Verenigde Staten van Amerika zijn over het algemeen veilig en hebben een positief reisadvies.   Zoals overal ter wereld moet je steeds waakzaam blijven op drukke plaatsen en oplettend zijn voor zakkenrollers.  Fraude en criminaliteit kunnen overal voorkomen.   


Eten, Drinken en Culinair Advies

In grote steden zijn er restaurants in alle soorten en maten, variërend van fastfood, zelfbediening en bediening tot drive-in met talloze mogelijkheden voor zowel informeel als gastronomisch te dineren.
Er zijn ook veel bars, cocktaillounges en pubs in Engelse stijl. De wet op alcohol is verschillend in de afzonderlijke staten, provincies, gemeenten en steden.  De sluitingstijd in bars is tussen middernacht en 03.00 uur.


Klimaat en Weersomstandigheden

Het klimaat in de Verenigde Staten van Amerika is over het algemeen gematigd met een aantal opmerkelijke uitzonderingen. Alaska heeft een Arctisch toendra-klimaat, Hawaii en Zuid-Florida genieten van een tropisch klimaat. De Great Plains bestaan uit prairie, steppe, grasland, zijn droog en vlak en veranderen in een droge woestijn in het verre westen. Het klimaat is mediterraan langs de Californische kust.


Kledingvoorschriften

In Amerika ga je overal casual gekleed. Voor de betere restaurants in de stad, een bezoek aan de opera of het casino is het gebruikelijk om gekleder te gaan. Draag katoenen kledij bij warm weer en voorzie zeker iets warmer voor koeler weer en tegen de airconditioning die op vele plaatsen aanwezig is. 
Reis licht en koop je toiletartikelen ter plaatse. Must haves zijn zeker een zonnebril en zonnecrème in het warm seizoen en vergeet zeker gemakkelijke wandelschoenen niet.


Internetbeschikbaarheid

Internet cafes: No 
Accommodation options: Yes 
Restaurants: Yes 
Cafes: Yes 
Shopping malls: Yes 
Public parks: Yes 
Libraries: Yes 


Netspanning en Telefonie

In Amerika is de standaardspanning 120 V, de standaardfrequentie is 60 Hz en de gebruikte stopcontacten zijn van het type A en B.


terug naar boven