USA West Coast Tour

Delen:

Dag 1: San Francisco

BRUSSEL - SAN FRANCISCO

Vertrek vanuit Brussel per regelmatige lijnvlucht naar San Francisco. Bij aankomst nemen jullie een taxi naar het hotel.

Dag 2: San Francisco

SAN FRANCISCO

Vrije dag ter ontdekking van San Francisco.

Tips Specialist

Bezienswaardigheden: 

Golden Gate Bridge

In het noordwesten van de stad ligt de iconische Golden Gate Bridge. Deze feloranje hangbrug is het symbool van San Francisco en een ingenieus staaltje techniek.  Een populaire manier om de brug te verkennen is per fiets.  Jullie kunnen langs beide kanten fietsen, en onderweg hebben jullie fantastische uitzichten over de stad en de baai. Bezoek ook het nabijgelegen Golden Gate Park, een prachtig groen stadspark.

Alcatraz Island

Vlak voor de kust van San Francisco ligt het kleine Alcatraz Island. Van 1934 tot 1963 stond hier een gevangenis waarin de zwaarste criminelen van de Verenigde Staten werden opgesloten. Tegenwoordig is Alcatraz een museum en kunnen jullie rondleidingen krijgen langs de cellen (reserveren noodzakelijk!)

Kabeltrammetjes

De handbediende kabeltrammetjes zijn een bekende attractie in San Francisco.  Er zijn nog drie tramlijnen in gebruik: de Powell-Mason lijn, de Powell-Hyde lijn en de California lijn. Alledrie komen ze langs een aantal bekende bezienswaardigheden.

Chinatown

Dit is één van de populairste bezienswaardigheden van de stad. De ingang wordt gemarkeerd door een enorme Chinese toegangspoort, de straten worden verlicht door rode lampionnen, uithangborden zijn versierd met Chinese tekens en hier en daar zijn de gebouwen voorzien van pagodedaken.

Lombard Street

San Francisco is gebouwd op 43 heuvels, en dat is goed te merken. Neem bijvoorbeeld Russian Hill. De top tussen Hyde en Leavenworth Street is zó stijl dat het te gevaarlijk is als auto’s er in een rechte weg naar beneden zouden rijden. Het stadsbestuur besloot daarom een slingerende eenrichtingsweg aan te leggen. Dankzij de acht scherpe haarspeldbochten op Lombard Street kunnen automobilisten nu zonder problemen naar beneden rijden, en dat is mooi om te zien.

Alamo Square

De meest gefotografeerde gebouwen van San Francisco zijn de zogenoemde ’painted ladies’. Deze kleurige Victoriaanse huizen zijn gelegen aan Alamo Square, een mooi groen park dat bovenop een heuvel ligt. Vanaf hier kunnen jullie grote delen van de stad zien, en het uitzicht op de prachtige huisjes en het achtergelegen zakendistrict is wereldberoemd.

Fisherman’s wharf

De Fisherman’s Wharf is de oude zeeliedenbuurt van San Francisco en tegenwoordig één van de meest bruisende plekjes van de stad. Al jaren is dit de plek waar de vissersboten aanmeren en hun vangst van de dag verkopen. Het is een levendige buurt vol visrestaurants en winkels. De werf is daarnaast ook erg geliefd onder een kolonie zeeleeuwen, hun intense gebrul zijn een geliefde attractie in San Francisco.

Union Square

Union Square is het centrale plein van San Francisco en het belangrijkste winkelgebied van de stad. In de straten rondom het plein vinden jullie u bekende winkelketens, boetiekjes en souvenirstalletjes. Daarnaast ligt de theaterwijk van San Francisco, met tientallen theaters, bioscopen en culturele centra. 

Dag 3: San Francisco

SAN FRANCISCO

Vrije dag ter ontdekking van San Francisco.

Dag 4: El Portal

SAN FRANCISCO - YOSEMITE WESTGATE  2 u. 54 min. (154 mijl) via CA-120 W en I-580 W

Naargelang jullie voorkeur kan de huurwagen opgehaald worden aan de luchthaven of in het centrum van de stad. Rit naar Yosemite.

Tips Specialist

Het aantal uitkijkpunten in Yosemite Valley is zo groot, dat het onmogelijk is ze hier allemaal te noemen. Als jullie van een mooi uitzicht houden, mis dan vooral Glacier Point niet.

Activiteiten

Dag 5: Death Valley National Park

YOSEMITE - DEATH VALLEY (500km - 6u30) via CA-99 S 

Vandaag rijden jullie naar Death Valley via de Tioga Pass. Aankomst in de late namiddag heeft de voorkeur, vooral tijdens de hete zomermaanden!

Dag 6: Las Vegas

DEATH VALLEY - LAS VEGAS (190km - 2u10) via NV-160 E

Een korte rit brengt jullie in het bruisende Las Vegas.

Tips Specialist

Er is in Las Vegas genoeg te beleven! Ga heerlijk shoppen en neem zeker een kijkje bij de dansende fonteinen van het Bellagio Hotel, maak een wandeling op Fremont Street en boek een show van Cirque du Soleil. Vanop de Eiffeltoren van het Paris Hotel & Casino hebben jullie een prachtig uitzicht over de stad. High Roller is een nieuwe attractie, het grootste reuzenrad ter wereld.

Dag 7: Las Vegas

LAS VEGAS

Vrije dag ter ontdekking van Las Vegas.

Dag 8: Bryce Canyon City

LAS VEGAS - ZION - BRYCE CANYON  (395km - 4u30) via UT-9 E en US-89 N  

Jullie verlaten Las Vegas en rijden naar Bryce via Zion National Park, waar jullie kunnen genieten van prachtige vergezichten, diepe canyons en watervallen.

Activiteiten

Dag 9: Bryce Canyon City

BRYCE CANYON

Bezoek vandaag Bryce Canyon National Park, het mooiste park van de Verenigde Staten. Ga naar het uitkijkpunt "Bryce Point". Boek een natuurwandeling, ga paardrijden of huur een quad voor een onvergetelijke dag.

Dag 10: Page

BRYCE CANYON - PAGE  (240km - 2u40) via US-89 S

Rit naar Lake Powel, een kunstmatig meer in de staat Arizona dat wordt gevormd door de Glen Canyon Dam, in de Coloradorivier. De meer dan 2000 km lange kustlijn biedt allerlei recreatiemogelijkheden: wandelen, kamperen, varen, waterskiën, jetskiën, parasailing...

Dag 11: Williams

PAGE - WILLIAMS (Grand Canyon) (265km - 2u45) via US-89 N

Rit naar Williams. Dit leuk, klein stadje is gelegen aan de Grand Canyon, één van de mooiste natuurwonderen ter wereld. De zuidelijke rand "South Rim" heeft spectaculaire uitzichten.

Tips Specialist

Een vlucht per helikopter of vliegtuigje boven de indrukwekkende canyon is het ultieme spektakel!

Dag 12: Palm Springs

WILIAMS - PALM SPRINGS  (568km - 5u40) via I-40 W

Geniet tijdens de zonsopgang van het unieke kleurenspektakel. Nadien rijden jullie naar Palm Springs, een populaire en leuke stop opweg naar Los Angeles.

Dag 13: Palm Springs

PALM SPRINGS

Vrije dag ter ontdekking van Palm Springs.

Dag 14: Los Angeles

PALM SPRINGS - LOS ANGELES (200km - 2u10) via I-10 W

Rit naar Los Angeles.

Dag 15: Los Angeles

LOS ANGELES

Vrije dag ter ontdekking van Los Angeles.

Tips Specialist

Bezienswaardigheden:

Hollywood

Het meest bekende deel van Los Angeles is natuurlijk Hollywood. De Walk of Fame, met de sterren van zo’n 2000 beroemdheden, vinden jullie op Hollywood Boulevard. Een goede plek om de ‘Hollywood’-letters te spotten is vanaf Mulholland Drive. Deze 34km lange route slingert door de Santa Monica Mountains en de Hollywood Hills.

Bezoek een filmstudio

Een must do voor iedereen die LA bezoekt: een middagje rondkijken op de set van een film of televisieserie. Hoewel de naam anders doet vermoeden, moeten jullie daarvoor niet bij de Universal Studios zijn. Dit is namelijk eerder een pretpark dan een filmset. Het is veel leuker Warner Brothers Studios te bezoeken. Hier worden nog dagelijks films en televisieseries opgenomen. Hier vinden jullie de decors van klassiekers als Friends en Harry Potter. Er worden tours georganiseerd waarbij jullie over de verschillende sets rijden en rondleidingen achter de schermen krijgen.

Beverly Hills

Beverly Hills is de plek met de meest beroemde postcode ter wereld. De wijk, ook wel bekend als 90210, speelde een hoofdrol in bekende televisieseries en is de plek waar de ‘rich and famous’ hun optrekje hebben. Verscholen achter hoge toegangspoorten, lange oprijlanen en dichte heggen liggen de villa’s van ondermeer Tom Cruise, Eddy Murphy en Brad Pitt. Er zijn talloze bustours door de wijk maken.

Rodeo Drive

Rodeo Drive in Beverly Hills is de naam van de bekendste winkelstraat in LA en ontzettend mooie straat. Over een lengte van 3km vinden jullie de meest exclusieve boetieks en winkels van luxe modehuizen.  

Getty Center

Voor de nodige portie kunst moeten jullie in het Getty Center zijn. Dit indrukwekkende kunstmuseum huisvest een bijzondere kunstcollectie vanaf de middeleeuwen tot nu, en behoort tot de beste musea van het land. Het Getty Center ligt daarnaast bovenop een bosrijke heuveltop, dus besteed ook de nodige aandacht aan haar buitenkant. De architectuur van het museum zelf, de prachtige omliggende tuin en de spectaculaire uitzichten zijn zeker het bekijken waard.

Venice

Ten westen van LA ligt Venice, een stadsdeel dat met haar kanalen en gondeliers werd geïnspireerd op de Italiaanse stad Venetië. Venice staat bekend om haar gemoedelijke karakter en was van oudsher de plek waar vooral artiesten en creatievelingen samenkwamen. Er is een gezellige boulevard vol terrasjes en een breed zandstrand waar het op zonnige dagen heerlijk toeven is. Maak een fietstocht langs de met palmbomen bezaaide kustlijn.

Santa Monica

Een stukje boven Venice ligt het hippe Santa Monica,  de perfecte mix van cultuur, goed eten, een fijn strand en een bruisend nachtleven. Maar Santa Monica is vooral bekend is vanwege haar pier. De Santa Monica Pier is een levendige plek met een achtbaan en een reuzenrad. Vanaf de pier hebben jullie een geweldig uitzicht over de kustlijn en Los Angeles.

Dag 16: Los Angeles

LOS ANGELES

Vrije dag ter ontdekking van Los Angeles.

Dag 17: Nachtreis

LOS ANGELES - BRUSSEL

Afgifte van de huurwagen op de luchthaven van Los Angeles en terugvlucht naar Brussel.

Dag 18: Einde van de Reis

BRUSSEL

Aankomst in de ochtend.

terug naar boven