Paspoort tot Zuid-Afrika

Delen:

South Africa

Zuid-Afrika, een van de meest cultureel en geografisch diverse plaatsen op aarde, liefkozend bekend bij de lokale bevolking als de 'Rainbow Nation', heeft 11 officiële talen en de inwoners worden beïnvloed door een fascinerende mix van culturen. Ontdek de gastronomische restaurants, de indrukwekkende kunstscene, het bruisende nachtleven en de prachtige stranden van Kaapstad. Geniet van een lokale braai (barbecue) in de township Soweto, blader door de bruisende Indiase markten in Durban of proef enkele van 's werelds beste wijnen op de talloze wijnlandgoederen in de Kaapse Wijnlanden. Enkele historische bezienswaardigheden om te verkennen zijn de Zululand-slagvelden van KwaZulu-Natal, het Apartheid Museum in Johannesburg en Robbeneiland, vlak voor de kust van Kaapstad. Bovenal is de ongetemde wildernis verbazingwekkend: dieren in het wild zwerven vrij rond in enorme niet-omheinde wildreservaten, zoals het wereldberoemde Kruger National Park.


Betalingen en Wisselkoersen

Munteenheid De munteenheid is de Rand, die is onderverdeeld in 100 cent. Er zijn biljetten van R200, R100, R50, R20 en R10. Munten zijn er in R5, R2, R1, 50c, 20c en 10c. Bankieren Banken zijn te vinden in de meeste steden en zijn over het algemeen open van 09.00 tot 15.30 uur op weekdagen en van 08.30 tot 11.00 uur op zaterdag (gesloten op zon- en feestdagen). De meesten van hen bieden wisseldiensten aan - met contant geld, bank- en creditcards en reischeques. U kunt ook contant geld opnemen bij geldautomaten (ATM's). Verschillende internationale banken hebben vestigingen in de belangrijkste stadscentra. Laat uw bank altijd weten dat u naar het buitenland reist, aangezien zij uw aankopen kunnen blokkeren als zij niet op de hoogte worden gesteld.


Reizen en Plaatselijk Transport

Reizen door Zuid-Afrika is relatief eenvoudig per vliegtuig, over de weg en per spoor.  Een uitgebreid geasfalteerd wegennet maakt reizen in Zuid-Afrika per voertuig gemakkelijk en gemakkelijk. Op het platteland vind je echter grindwegen. Houd er rekening mee dat een geldig internationaal rijbewijs vereist is. We rijden aan de linkerkant van de weg. De meeste wereldwijde autoverhuurbedrijven hebben vestigingen in Zuid-Afrika. Een andere manier om door Zuid-Afrika te reizen, zijn intercitybusdiensten. Metrobus-bussen zijn beschikbaar voor vervoer in de stad. Er kunnen taxi's met meter worden besteld en e-melddiensten zijn beschikbaar. Er is het populaire MyCityBus-systeem in Kaapstad en een hop-on-hop-off toeristenbus in Kaapstad en Johannesburg.


Eten, Drinken en Culinair Advies

De hygiënenormen met betrekking tot de gezondheid en veiligheid van voedsel in Zuid-Afrika zijn over het algemeen hoog in hotels, restaurants, pubs en uitgaansgelegenheden. Kraanwater in Zuid-Afrika is veilig om te drinken en mee te koken als het uit de kranen in stedelijke gebieden komt. Niet al het kraanwater in landelijke gebieden is veilig voor consumptie, dus neem indien nodig voorzorgsmaatregelen. Het is veilig om vers fruit, groenten en salades te eten en ijs in je drankjes te doen. De vis, het vlees en de kip van Zuid-Afrika zijn van uitstekende kwaliteit, dus u hoeft zich niet te beperken bij het genieten van de lokale keuken. Restaurants zijn onderworpen aan de Zuid-Afrikaanse wetgeving inzake voedselveiligheidscontrole, die wordt uitgevoerd door de lokale overheid. Regelgeving omvat certificering en regelmatige inspecties door gezondheidsinspecteurs om de hygiënische normen te handhaven. Straatvoedsel is in Zuid-Afrika niet zo gewoon als in andere landen, hoewel er in stadscentra en townships verkopers zijn die traditionele snacks en maaltijden verkopen. De voedselveiligheid kan in dergelijke gevallen niet altijd worden gegarandeerd.


Klimaat en Weersomstandigheden

Zuid-Afrikaanse temperaturen, die worden gemeten in Celsius, zijn gemiddeld 28°C tot gemiddeld 8°C in de zomermaanden, terwijl de wintertemperaturen variëren van 1°C 's nachts tot ongeveer 18°C ​​overdag. De gemiddelde jaarlijkse regenval is met minder dan 500 mm per jaar aan de lage kant, waardoor het land enigszins droog is. Veel van de regen valt in de winter in de West-Kaap, in tegenstelling tot de rest van het land, waar zomerse regenval heerst. Aan de positieve kant heeft het Zuid-Afrikaanse klimaat meer dan genoeg zonneschijn, met een gemiddelde van 8,5 uur per dag.


Kledingvoorschriften

Zomer

Breng koele, lichte en comfortabele kleding mee, want in sommige gebieden kunnen de zomertemperaturen oplopen tot 30 - 40 graden Celsius. Neem ook een paraplu of regenjas mee in de zomer, want dan krijgt het grootste deel van het land regen, maar vergeet geen zwemkleding (badpak).

Winter

De winters zijn over het algemeen mild en steken gunstig af bij de Europese zomers. Maar er zijn dagen dat de temperatuur duikt, vooral in hooggelegen gebieden zoals de Drakensbergen, dus wees voorbereid met truien en jassen. Tijdens het winterseizoen krijgt Kaapstad veel regen, dus het is aan te raden om regenkleding mee te nemen.

Algemeen

Neem altijd een hoed, zonnebril en sunblock mee, want de zon kan zelfs in de wintermaanden sterk zijn. Wandelschoenen zijn het hele jaar door een goed idee, met warme sokken in de winter. Als u zaken doet in het land, is zakelijke kleding in het bedrijfsleven over het algemeen gewenst, maar bijvoorbeeld de media kleden zich over het algemeen meer casual. Voor het bekijken van games zijn een paar neutraal getinte items handig, maar het is niet nodig om overboord te gaan. Een goed paar wandelschoenen is ook aan te raden. Als u 's avonds dineert in een chique restaurant of een show bezoekt, wordt smart-casual kleding aanbevolen.


Internetbeschikbaarheid

De meeste accommodaties bieden wifi aan in hun zakencentra, kamers of restaurants. Internetcafés zijn te vinden in de meeste zakenwijken en winkelcentra. Bovendien bieden sommige Zuid-Afrikaanse restaurants WiFi-toegang. Er zijn ook verkooppunten zoals PostNet die internet, fax en post aanbieden.


Netspanning en Telefonie

Stopcontacten in de Republiek Zuid-Afrika zijn Type M (SABS-1661). Als de stekker van je apparaat niet overeenkomt met de vorm van deze stopcontacten, heb je een reisstekkeradapter nodig om hem aan te sluiten. Reisstekkeradapters veranderen eenvoudigweg de vorm van de stekker van je apparaat zodat deze past bij het type stopcontact dat je nodig hebt. . Als het cruciaal is om hoe dan ook te kunnen aansluiten, neem dan voor alle typen een adapter mee. Stopcontacten in Zuid-Afrika leveren meestal elektriciteit met een frequentie van 230 volt AC / 50 Hz. Als u een apparaat aansluit dat is gebouwd voor 230 volt elektrische invoer, of een apparaat dat compatibel is met meerdere spanningen, dan is een adapter alles wat u nodig heeft. Een spanningsomvormer is nodig als je apparaat niet compatibel is met 230 volt.


terug naar boven