Paspoort tot Zuid-Afrika

Delen:

Dag 1: Nachtreis

BRUSSEL - KAAPSTAD

Vertrek vanuit Brussel per regelmatige lijnvlucht naar Kaapstad.

Dag 2: Cape Town

KAAPSTAD

Na aankomst op de luchthaven van Kaapstad nemen jullie de huurwagen op. Omdat Kaapstad een relatief kleine stad is, kunnen jullie op twee dagen veel onvergetelijke ervaringen meepikken zonder dat het te gehaast wordt. Geniet van 360° zicht bovenop de Tafelberg, maak een ontspannen wandeling langs de Sea Point Promenade en bezoek het adembenemende Kaapse Schiereiland.

CT Aerial

Dag 3: Cape Town

KAAPSTAD

Vrije dag ter ontdekking van de stad en omgeving.

Tips Specialist

Tijdens een bezoek aan de Kaap mogen volgende "highlights" niet ontbreken:

 •  Tafelberg
 •  Robbeneiland
 •  V&A Waterfront
 •  Bo-Kaap
 •  Botanische Tuinen van Kirstenbosch
 •  Seal Island
 •  Kaap de Goede Hoop
 •  Boulders Beach 25 km

Dag 4: Hermanus

KAAPSTAD - HERMANUS

Neem de route via Betty’s en Pringle Bay naar Hermanus, het meest bekend om de walvissen die jaarlijks tussen juli en november kunnen waargenomen worden vanop de waterkant of tijdens een bootexcursie.

Dag 5: Garden Route

HERMANUS - MOSSELBAAI

In Gansbaai, zo’n 40 min. ten zuiden van Hermanus, kunnen jullie zich wagen aan kooiduiken met witte haaien. Na een korte stop in Kaap Agulhas (het meest zuidelijke punt van Afrika) rijden jullie door naar Mosselbaai, een kuststadje aan het begin van de Tuinroute waar de eerste ontdekkingsreizigers in 1488 aan wal kwamen.

Dag 6: Oudtshoorn

MOSSELBAAI - OUDTSHOORN

De reis gaat verder naar Oudtshoorn, gelegen tussen de Swartberg en het Outeniqua gebergte. Een echte aanrader is een rit door de Swartberg Pass bij zonsondergang, gevolgd door een typisch Zuid-Afrikaans diner in restaurant Kobus se Gat. Avonturiers kunnen opteren om de berg te voet of per mountainbike af te dalen.

Cango Caves

Tips Specialist

Niet te missen:

 •  Cango Ostrich Farm
 •  Cango Grotten
 •  Prince Albert
 •  Kobus se Gat

Dag 7: Knysna

OUDTSHOORN - KNYSNA

Volgende bestemming: Knysna! In dit charmante kustdorpje zijn oesters de specialiteit. Een excursie naar Featherbed Nature Reserve aan de prachtige Knysna Lagoon is bovendien een onmisbare eco-ervaring.

Dag 8: Stormsriver

KNYSNA - STORMSRIVER

Vandaag rijden jullie verder naar Tsitsikamma, waar voor natuurliefhebbers een intense beleving wacht. Dit reservaat is vooral gekend voor zijn vele verbluffende wandelroutes en indrukwekkende landschappen.

Dag 9: Stormsriver

STORMSRIVER

Bezoek vandaag het Tsitsikama Nationaal Park.

Dag 10: Sundays River Valley

STORMSRIVER - ADDO ELEPHANT PARK

Eenmaal Jeffrey’s Bay voorbij, verlaten jullie de Tuinroute richting het Addo Nationaal Park, de thuis van één van de grootste concentraties olifanten ter wereld. Jullie kunnen het park met de eigen wagen verkennen of kiezen voor een begeleide safari in een open 4x4.

Dag 11: Sundays River Valley

ADDO ELEPHANT PARK

Vrije dag ter ontdekking van het park.

Dag 12: Port Elizabeth

ADDO ELEPHANT PARK - PORT ELIZABETH

Jullie verlaten de Zuid-Afrikaanse bush en rijden naar het bruisende Port Elizabeth. Deze stad is niet alleen rijk aan historische, architecturale en culturele bijzonderheden, het biedt eveneens uitstekende stranden, surfplekken en andere watersportmogelijkheden.

Dag 13: Nachtreis

PORT ELIZABETH - BRUSSEL

Jullie rijden naar de luchthaven waar jullie de huurauto inleveren en een terugvlucht nemen naar België.

Dag 14: Einde van de Reis

BRUSSEL

Aankomst te Brussel in de ochtend.

terug naar boven