Exclusieve fly-in safari: Chobe National Park, Victoria Falls, Savuti, Moremi Game Reserve en de Okavango Delta

Share:

Chobe National Park

Days 1 - 4

Het ongeëvenaarde Chobe National Park dat in Botswana gelegen is, behoort tot de absolute topparken van Afrika wat betreft aantal en diversiteit van wilde dieren. De Chobe rivier die samenvloeit met de Kwandorivier om de Liyanti moerassen te vormen en die uitmondt in de Zambezi river is de levensader van dit park.

Nergens ter wereld vindt men meer olifanten dan in het wereldbekende Chobe National Park. Tijdens het droge seizoen zien bezoekers vanuit hun safarivoertuig dagelijks honderden olifanten baden en hun dorst lessen aan de oevers van de machtige Chobe rivier. Elke natuurliefhebber voelt zich klein wanneer de enorme olifanten tot vlakbij zijn voertuig komen of de rivier oversteken tijdens een boottocht. Chobe National Park herbergt een gezonde populatie van leeuwen, buffels, luipaarden, cheetahs, wilde honden, giraffen, zebra's, kudu's en zelfs van de zeldzame red lechwe en puku antilopes. Het is een werkelijk adembenemend schouwspel om leeuwen of andere roofdieren hun prooi te zien verscheuren bij de oevers van de rivier, waar tevens grote groepen zebra's, antilopen en andere grazers hun dorst komen lessen. Om nog maar te zwijgen van de vele krokodillen en fotogenieke nijlpaarden die hier ook hun habitat hebben.

In het zuiden van het Chobe National Park vinden we het buitengewone Savuti dat vooral bij de Savuti March het hele jaar door garant staat voor een ongelooflijke concentratie van wilde dieren. De Savuti Marsh staat bekend als één van Afrika's "Wildlife Spots". Hier jagen leeuwen op olifanten, treffen we grote kuddes buffels en vinden we een rijkdom aan zeldzame diersoorten. In het ruige Savuti komen bezoekers vanuit safarivoertuigen oog in oog te staan met de grote roofdieren en zijn ze getuige van één van de grootste migraties van zebra's in Afrika.

Accommodation

More Information

Chobe National Park

Victoria Falls (Zimbabwe)

Day 3

Hoewel het niet de hoogste of de breedste waterval ter wereld is, worden de Vic Falls op basis van hun de gecombineerde breedte van 1.708 meter en hoogte van 108 meter, benoemd  als de grootste waterval ter wereld. De Victoria Falls zijn ongeveer 2 keer zo hoog en ruim 2 keer zo breed als de Niagarawatervallen in Noord-Amerika.
De Victoria Falls worden unaniem beschouwd als de mooiste watervallen ter wereld en worden één van de zeven natuurlijke wereldwonderen genoemd (de andere zijn Aurora Borealis, Grand Canyon, Great Barrier Reef, de baai van Rio de Janeiro, Mount Everest en de Paricutin Vulkaan).

Bij het stadje Victoria Falls stort de Zambezi rivier zich met gedonder en een enorme kracht over een breedte van 1,6 kilometer honderd meter naar beneden over steile rotsen in een smalle kloof waardoor het een gordijn van mist en waterdruppels veroorzaakt. Er valt per minuut maar liefst 500 miljoen liter water over de rotswand. De mistige wolken die hierdoor ontstaan zijn vanop grote afstand zichtbaar. Dit verklaart waarom de locals haar Mosi-oa-Tunya “de rook die dondert” noemen.

Bij een bezoek aan het Vic Falls National Park leidt een pad naar diverse uitkijkpunten vanwaar je het beste zicht hebt op de Falls.  

 

More Information

Victoria Falls (Zimbabwe)

Savuti - Chobe National Park

Days 4 - 6

In het zuiden van het Chobe National Park vinden we het buitengewone Savuti dat vooral bij de Savuti March het hele jaar door garant staat voor een ongelooflijke concentratie van wilde dieren. De Savuti Marsh staat bekend als één van Afrika's "Wildlife Spots".
Hier jagen leeuwen op olifanten, lopen wilde honden door het droge rivierkanaal waar 20 jaar geleden nog krokodillen zwommen, treffen we grote kuddes buffels en vinden we een rijkdom aan zeldzame diersoorten. De wildernis bestaat uit een uitgestrekte savanne die hier en daar wordt onderbroken door een aantal rotspartijen.
In het ruige Savuti komen bezoekers vanuit safarivoertuigen oog in oog te staan met de grote roofdieren en zijn ze getuige van één van de grootste migraties van zebra's in Afrika.

Accommodation

More Information

Savuti - Chobe National Park

Moremi Game Reserve

Days 6 - 8

Het Moremi Game Reserve dat in het oosten van de Okavango Delta gelegen is, is één van de allermooiste reservaten van Afrika. Moremi heeft een oppervlakte van 4.870 km² en beslaat 1/3 van de totale oppervlakte van de bekende delta. Moremi werd in 1963 tot nationaal park uitgeroepen door mevrouw Moremi, de weduwe van Batawana's stamhoofd.
Het landschap van Moremi varieert van moerassen tot uitgestrekte savannes, kronkelende waterwegen, zoutpannen en dichtbegroeide bossen. Het unieke ecosysteem trekt een breed spectrum van wilde dieren aan, variërend van grote kuddes buffels, gnoes en zebra's, tot de zeldzame sitatunga en lechwe antilopen. In het nationaal park van Moremi komen de Big Five (buffel, olifant, leeuw, luipaard en neushoorn) voor. Moremi biedt tevens bescherming aan een grote populatie van wilde honden die hier makkelijker dan in andere parken gespot kunnen worden. Moremi is het broedgebied van vele vogelsoorten. Hier leven de meeste van de 550 vogelsoorten die op de nationale vogellijst van Botswana staan.
Het reservaat wordt omringd door rivieren waardoor er geen hekken zijn geplaatst.

Accommodation

More Information

Moremi Game Reserve

Okavango Delta

Days 8 - 10

De Okavango Delta is de grootste binnenlandse delta ter wereld. Het gebied was ooit onderdeel van het Makgadikgadimeer dat 10.000 jaar geleden opdroogde. Vandaag de dag bereikt het water van de Okavongo geen zee of oceaan meer. In plaats daarvan loopt het rivierwater uit in het zand van de Kalahari waardoor 15.000 km² van de woestijn van water voorzien wordt.

Het water dat de delta binnenkomt via Angola en Namibië is ongewoon puur vanwege het gebrek aan landbouw en industrieën langs de Okavango. Het water gaat door de zandgrondlagen van de verschillende delta-eilanden en verdampt uiteindelijk waarbij het enorme hoeveelheden zout achterlaat. Dit proces is zo sterk dat de vegetatie verdwijnt in het centrum van de eilanden en dikke zoutkorsten ontstaan.

De wateren van de Okavangodelta zijn onderhevig aan seizoensgebonden overstromingen die halverwege de zomer beginnen in het noorden en zes maanden later in het zuiden. Het water in de delta verdampt relatief snel door de hoge temperaturen. Eilanden kunnen geheel onder water verdwijnen tijdens de overstroming en weer opduiken aan het eind van het seizoen.

 

Accommodation

More Information

Okavango Delta
back to top