Phuket

Dagen 1 - 4

Phuket is een van de beroemdste en populairste eilandbestemmingen van Thailand en trekt elk jaar tal van toeristen. Het eiland beschikt over vele prachtige zandstranden van druk tot heel rustig, kortom voor iedereen een leuke plek op dit tropische eiland te vinden, hetgeen ook van toepassing is op het aanbod van hotels en villa's. Daarnaast heeft het eiland een keur aan excursies te bieden. Het schilderachtige Phang Nga Bay met James Bond eiland, waar ooit  The Man with the Golden Gun werd opgenomen. Ook kun je er eindeloze fietstochten maken, prachtige (culturele) shows bijwonen en natuurlijk heerlijke boottochten maken op de Andaman zee. Patong is de drukste badplaats met tal van faciliteiten en een roerig nachtleven. Het naburige Karon en Kata zijn wat rustiger maar met zeker nog genoeg te doen. Rustige zandstranden vindt u in het noorden zoals het uitgestrekte Surin en Mai Kao Beach. Phuket is vanuit verschillende plaatsen in Thailand snel, makkelijk en bovendien zeer betaalbaar te bereiken per vliegtuig. 
Laat u verrassen en ga genieten van deze tropische bestemming!

Meer Informatie

Phuket

Khao Sok National Park

Dagen 4 - 6

Khao Sok National Park is, met name bij de Nederlandse toeristen, mateloos populair. Dit uitgestrekte regenwoud kent een ongekende natuurlijke schoonheid waarbij het woord adembenemend zeer tot zijn recht komt. Enorme cliffs, watervallen en het  prachtige Cheow Lan Lake met enkele opmerkelijke kalksteen formaties maken een bezoek aan dit park zeker de moeite waard. Wakker worden door het geroep van de apen en andere geluiden van de jungle, waarbij het genieten is van een schitterende zonsopgang bij het krieken van de dag. Maak een trekking naar de Tal Lu watergrot hetgeen een ware beleving is, evenals een tocht op het meer waarbij u geniet van de serene rust en indrukwekkende flora en fauna. In het nationale park komen nog zeldzame wilde diersoorten voor die hier onder bescherming leven zoals beren, zwijnen, gemarmerde katten, wilde olifanten en zelfs tijgers. Een waar paradijs dat zonder meer toebehoort aan een van de mooiste plekken van onze aardbol! Bezoekt u het park tussen november en april dan heeft u de mogelijkheid om de grootste bloem ter wereld te zien, de Rafflesia. 

Accommodatie

Meer Informatie

Khao Sok National Park

Khao Sok National Park

Dagen 6 - 7

Zoals eerder beschreven

Accommodatie

Meer Informatie

Khao Sok National Park

Khanom

Dagen 7 - 10

Khanom is een nog relatief onontdekt stukje Thailand op het vaste land, in de Golf van Thailand. Dit pittoreske vissersdorpje met zo’n 10km ongerept wit zandstand, ligt tegenover het drukbezochte Koh Samui en men kan vanaf Khanom dezelfde eilandtours doen als vanuit Samui. Zoals een dagtocht naar het minieiland Koh Tean, waar het prachtig snorkelen is. 

Daarnaast heeft Khanom nog iets bijzonders te bieden, het spotten van roze dolfijnen! De lokale, ontzettend vriendelijke, gastvrije en behulpzame bevolking, die vaak geen woord Engels spreekt, neemt u graag mee met een longtailboot op zoek naar de dolfijnen. Verder zijn er schitterende watervallen, grotten en junglehikes in de omgeving. Er is weinig verkeer rondom het resort en dit maakt het uitermate geschikt om zelf op pad te gaan; wandelen, fietsen of met de scooter.

Accommodatie

Meer Informatie

Khanom

Phetchaburi Province

Dagen 11 - 13

Phetchaburi, een van de minder bekende en grotendeels agrarische provincies van Thailand, ligt langs de grens met Myanmar, waar de jungle-bedekte toppen van het Tanaosri gebergte een natuurlijke scheiding tussen de twee landen vormen. In het oosten loopt 80 kilometer tropische kustlijn langs de Golf van Thailand met de populaire badplaats Hua Hin.

Accommodatie

Meer Informatie

Phetchaburi Province

Bangkok

Dagen 13 - 16

Bangkok is al vele jaren een van de meest opzienbarende en populaire steden ter wereld. Opzienbarend vanwege zijn chaotische karakter en grote contrasten; van eenvoudige houten huizen tot de meest moderne wolkenkrabbers. Bangkok is een mix van oud vs nieuwe, modern vs traditie, Sjiek dineren vs streetfood, die deze stad een ongekende beleving geven. Bekend om zijn fameuze streetfood maar ook zijn er honderden andere restaurants van heel goedkoop tot michelin-ster, wat Bangkok tot een culinair paradijs maakt. Een stad die dag en nacht leeft, geweldige kleurrijke markten met tal van etenswaar, honderden soorten kruiden en tal van andere snuisterijen. Dit, in combinatie met ultra moderne shopping malls, maakt Bangkok bij uitstek geschikt als  winkelparadijs.

De tempels en paleizen zijn veelal architectonisch één groot meesterwerk en trekken dagelijks duizenden bezoekers. De felle kleuren van de paleizen die hun schoonheid in de zon weerspiegelen zijn zelfs in werkelijkheid bijna oogverblindend! Beroemde musea en een niet te missen avontuurlijke tocht per zogenaamde longtailboot door de smalle kanalen, ook wel klongs genoemd. Maak een, bij Nederlanders welbekende, fietstocht die een heel ander Bangkok laat zien. Dit is Bangkok; een wereld op zich en met geen andere stad te vergelijken. Drukte en rust in één woord samengevat, waar het boeddhisme als een rode draad doorheen loopt. Levendigheid volop maar bovenal wordt het karakter van deze nimmer slapende stad gevormd door de vriendelijkheid van de Thai zelf. Altijd weer die lach en warme gastvrijheid die in de cultuur zit verwoven en hier wordt gezien als de normaalste zaak van de wereld. 
U zult zich van harte welkom voelen in Bangkok!

Meer Informatie

Bangkok
terug naar boven