Dag 1: Phuket

Bij aankomst op het Internationale vliegveld van Phuket staat onze chauffeur u op te wachten en volgt een privé transfer naar het resort. 

Check-in tijd van het hotel is 14u (eerder op aanvraag en/of op basis van beschikbaarheid),
wel kunt u bij aankomst de bagage veilig achterlaten en tevens direct gebruik maken van de faciliteiten van het hotel.

Inclusief

 • Privé transfer

Dag 2: Phuket

Vrije dag 

Dag 3: Phuket

Vrije dag

Dag 4: Khao Sok National Park

Om 10u haalt de chauffeur van het Montania u op voor de transfer naar Khao Sok, ongeveer 3u rijden. 

Inclusief

 • Privé transfer

Dag 5: Khao Sok National Park

Om 13u wordt u opgehaald bij het resort en vertrekken we naar het Khao Sok Elephant Sanctuary. Hier krijgt u een zeer unieke kans om met de olifanten door de prachtige jungle van het Khao Sok National Park te wandelen. de Engelstalige gidsen zullen u tijdens de wandeling graag meer vertellen over het nationale dier van Thailand. We wandelen met de gids naast de olifant (geen ritjes!) Tijdens de tour zal de gids de beste manieren laten zien om de olifanten te voeden en verzorgen. Aan het einde van de wandeling is er een gezamelijk modderbad gepaard met een vriendelijk watergevecht. 

Als iedereen weer schoon is geschrobd gaan we terug de minibus en worden we afgezet bij de Sok rivier.
Hier heeft u de keuze om te gaan tubben of raften op een bamboevlot  (graag uw keuze van te voren doorgeven).
De tocht over de Sok rivier duurt ongeveer 1u, aan het einde van de tocht staat de minibus u weer op te wachten voor de transfer terug naar het resort. 

Tips Specialist

Tubben gaat wat sneller, iedereen heeft een eigen band (alleen doen indien men kan zwemmen!)
Bamboe raft gaat wat langzamer en met de hele familie + een stuurman op 1 vlot. 

Inclusief

 • Transfer
 • Eten voor de olifanten
 • 1u met de olifanten
 • Bamboe raft of tubben

Dag 6: Khao Sok National Park

Rond 9.30u worden we opgehaald bij het resort in Khao Sok en is het ruim een uur rijden naar de Rachabrapa Dam. Onderweg stoppen we in Takun Town bij de lokale markt, hier krijgen we een kijkje in het het reilen en zeilen van het dagelijks leven van de marktlieden en doen we inkopen voor onze tocht.

Daarna is het tijd om aan boord te gaan van een longtailboot en staat er een relaxte en schitterende tocht over het Cheowlan meer op het programma. Onze tour is met een privé boot en eigen gids, dus niet opgepropt als sardientjes in een blik, maar alle ruimte en mogelijkheid om optimaal te genieten van deze bijzondere omgeving. Vraag gerust aan de gids om te stoppen om foto's te maken of een duik te nemen in het verfrissende meer.

Na een tocht van ongeveer 1,5u komen we aan bij de drijvende bungalows van het Praiwan Raft House. We checken in en krijgen een warme Thaise lunch opgediend met daarna de tijd om rustig te genieten van de prachtige omgeving en even bij te komen. Vanaf de raft kunt u rechtstreeks het schone (en altijd warme) water inspringen om te zwemmen, tevens liggen er kayaks recht voor de deur voor wie liever iets actiefs gaat doen. Vaar niet te ver of overleg eerst even met de gids om de rest van het programma door te nemen zodat iedereen zeker is niets te missen. Afhankelijk van lokale omstandigheden, de tijd en uw wensen staat er nog 1 activiteit gepland voor de middag; Een jungle-trekking met bezoek aan een grot of een waterval of een uitkijkpunt.  Met het inzetten van de schemering gaan we samen met de gids op pad om wilde dieren te spotten aan de waterkant. Tegen het zetten van de avond komt de jungle tot leven, met het weg trekken van de hitte komen de junglebewoners naar de waterkant om te drinken en te wassen. Wilde ossen, herten en neushoornvogels zijn bijna iedere avond te zien, echter hoe stiller het is, hoe groter de kans op het spotten van grotere dieren.

Als de zon helemaal is verdwenen, is het etenstijd voor onszelf. Een eenvoudig avondmaal met meestal vers gevangen vis en uiteraard vers tropisch fruit, genuttigd onder de sterren brengt een einde aan het programma van vandaag. Vlak voor bedtijd slaat de generator uit dus geen electra, geen wifi, met enkel natuurgeluiden om ons heen kunt u 1 nacht helemaal tot rust komen!

Tips Specialist

De bagage blijft aan wal (in een beveiligde opslag) en krijgt u de volgende dag terug om mee te nemen naar de volgende bestemming. Zorg voor een tas met spullen voor 1 nacht, zoals; verrekijker, wandelschoenen, zwemkleding, zonnebrandcrème, petje, muggenspray, slippers of sandalen voor 's nachts, shirt met lange mouwen en lange broek voor 's avonds.

Activiteiten

Inclusief

 • Privé transfer
 • Privé gids
 • Toegang tot het Nationale Park
 • Genoemde activiteiten
 • Maaltijden

Exclusief

 • Drankjes voor bij het eten
 • Fooi voor de lokale gidsen

Dag 7: Khanom

Vandaag vroeg wakker worden met de junglegeluiden op de achtergrond, de mist die in de vroege ochtend over het meer hangt zorgt voor een bijzondere sfeer. Dit is de beste tijd van de dag om dieren en vogels te spotten op zoek naar voedsel, voordat de hitte van de dag de mist zal verjagen. Samen met de gids varen we, in een kayak (hoe stiller, hoe beter) langs de oevers van de jungle. Wie een beetje oplet ziet vandaag zeker wilde apen, zoals: makaken, gibons en langoeren. Wie geluk heeft kan zelfs wilde olifanten tegenkomen, de dikhuiden laten zich af en toe zien aan de waterkant.

Deze vroege inspanningen wekken de eetlust op, gelukkig staat bij terugkomst op de raft ons ontbijt al klaar! Na het ontbijt hebben we vrije tijd, rond 11u stappen we weer op onze longtailboot voor de werkelijk schilderachtige tocht terug naar het vasteland. Terug bij de pier aangekomen is het meestal even zoeken en/of wachten op de koffers en de juiste chauffeur-minibus. Zodra alles en iedereen in de bus zit vertrekken we naar het resort in Khanom, ongeveer 3u rijden.

Activiteiten

Inclusief

 • Ontbijt
 • Privé gids
 • Genoemde activiteiten
 • Transfers

Dag 8: Khanom

Vrije dag

Tips Specialist

Boek via de hotel receptie een lokale vissersboot om de roze dolfijnen op te zoeken. 

Dag 9: Khanom

Vrije dag

Dag 10: Nachtreis

Dag ter vrije besteding, de pool villa heeft u nog de hele dag ter beschikking. Rond 19u brengt de chauffeur van het resort u naar het treinstation in Surat Thani om aan boord te gaan van de nachttrein naar Hua Hin. Wij proberen een 1e klasse coupe voor u gezin te boeken, indien deze niet beschikbaar is dan boeken wij tickets voor de 2e klasse slaaptrein met airco, treintijden: TBA (wij boeken de nachttrein die 1e klasse beschikbaar heeft)

Note: Treintickets worden uitgegeven op basis van beschikbaarheid. De tickets uitgegeven door Thai Railway kunnen echter pas 30 dagen voor vertrek worden bevestigd. Mochten er onverhoopt geen treintickets geboekt kunnen worden, komen de kosten voor alternatief vervoer (en evt. extra overnachting) voor eigen rekening.

Tips Specialist

Koop van te voren wat te eten/drinken voor in de trein, dat is niet altijd verkrijgbaar onderweg.

Inclusief

 • Privé transfer
 • Slaaptreintickets

Dag 11: Phetchaburi Province

U wordt opgehaald vanaf het treinstation door de chauffeur van WFFT. Bij aankomst in de ochtend kunt u direct inchecken bij deze unieke overnachtingslocatie: The I-Love-Phants_Lodge, het eco-resort van de Wildlife Friends Foundation Thailand (WFFT). 

Activiteiten

Inclusief

 • Privé transfer
 • Early check-in

Dag 12: Phetchaburi Province

Heerlijk wakker worden met uitzicht op de olifanten en andere wilde dieren!

Na het ontbijt een geïnformeerde rondleiding door alle gebieden van het Wildlife Rescue Centre. Je zult enkele van de 600+ geredde dieren zien in het Wildlife Rescue Centre, hun verhalen horen en leren waarom ze in het centrum leven. Bekijk hoe onze vrijwilligers bij het Elephant Refuge and Education Centre hun dagelijkse taken uitvoeren en kom meer te weten over de individuele verhalen van onze olifant en over hun persoonlijkheden. Leer meer over de natuurbeschermingsproblemen waarmee olifanten te maken hebben, en hoe ze worden uitgebuit door toeristische attracties, gedwongen worden om veel mensen te vervoeren en trucjes uit te voeren - je zult hier niets van zien in ons olifantenopvangcentrum, waar we het natuurlijke gedrag van de olifant waarderen! Rijd over ons hele terrein, bekijk de dieren en zie de beren en apen genieten van hun maaltijden.

Inclusief

 • Rondleiding bij WFFT
 • Lunch

Dag 13: Bangkok

Rond 10u komt de gids u ophalen en is het een kleine 2u rijden naar de drijvende markt van Damnoen Saduak, hier worden nog dagelijks producten verkocht vanaf het water. Het laatste stuk doen we per longtailboot zodat we al varend op de markt zullen arriveren. Het is een prachtig en kleurrijk schouwspel om te zien hoe de trotse Thaise dames al varend hun koopwaar aan de man weten te brengen. Hier heeft u voldoende tijd om rustig rond te kijken en te lunchen. Daarna verder naar de Mae Klong Market, in Thailand Talad Rom Hub genaamd, waar de spoorweg helemaal dicht is gebouwd met parasols, manden, kisten etc. Schoorvoetend rijd de trein luid claxonnerend het station binnen. De parasols worden snel ingeklapt, luifels binnen gehaald, manden, kisten en karren aan de kant geschoven en zo kan de "Thaise Intercity" vervolgens het station binnen rijden. Een prachtig, en voor onze begrippen, ongekend en fotogeniek schouwspel wat in Europa volledig ondenkbaar is.  Eind van de middag arriveert u bij het hotel in Bangkok. 

Inclusief

 • Privé chauffeur
 • Gids
 • Toll
 • Alle transport en entree tickets

Dag 14: Bangkok

U gaat op eigen gelegenheid naar het opstappunt van de tour, op Sukhumvit 26. Het is een tour met een Engels sprekende gids, in een klein internationaal gezelschap. Met de ABC Amazing Bangkok Cyclist ochtend tour laten wij, jullie kennismaken met het ochtend ritueel van onze kleurrijke stad; de stad ontwaakt, de mensen haasten zich naar het werk en kopen nog even een ontbijtje bij één van de vele stalletjes langs de kant van de weg.
Jullie nemen een kijkje in de huiskamers van Bangkok, kleine optrekjes gebouwd aan de rand van een kanaal… dit is ‘Amazing Bangkok’!

Na dit indrukwekkende eerste gedeelte, fietsen we naar de pier aan de oever van de Chao Praya rivier. Hier ligt onze longtail boot die ons met fiets en al naar de overkant vaart, naar het groene hart van Bangkok. Een overdadig groen gebied met zijn vele oude plantages. Het is moeilijk voor te stellen dat niet zo ver hier vandaan, aan de andere kant van de rivier de drukke wereldstad door raast, terwijl hier een serene rust heerst. We fietsen over de kronkelende verhoogde fietspaden langs de tropische plantages. Onderweg stoppen we voor een lekker koud drankje en een snack, voordat we weer teruggaan naar de longtailboot, van waar we een prachtig uitzicht hebben op de skyline van de stad, houd de camera gereed voor een adembenemende foto!

Deze tour begint om 8u en is rond 12u afgelopen en is met een klein internationaal gezelschap. 
Wilt u liever een prive-tour, informeer gerust naar de mogelijkheden.

Tips Specialist

Neem een hoed/petje mee en een zonnebril.

Inclusief

 • Water (tijdens hele tour)
 • Koffie en thee bij aankomst
 • Versnaperingen onderweg
 • Foto's van de hele dag (downloaden via facebook)

Exclusief

 • Vervoer van en naar het startpunt
 • Fooi voor de gids 

Dag 15: Bangkok

Na het ontbijt gaan we vroeg op pad zodat we, voordat het écht warm begint te worden, al een gedeelte van Bangkok hebben gezien. Om helemaal in de stemming te komen van het lokale leven, maken we gebruik van het openbaar vervoer. Het is afhankelijk van de locatie van het hotel of dit de sky train, metro, bus of iets anders zal zijn. Geen zorgen: de gids verzorgt alle tickets, en weet de weg!

We beginnen de dag met een bezoek aan de grootste bloemen en fruitmarkt van Thailand. Een immense variatie aan bloemen en fruit. Neem zeker ook even een kijkje bij een van de bloemen-rijgers die de meest bijzondere bloemstukken rijgen.  Vanaf hier verder met de publieke bus naar China Town, een der meest authentieke Chinese wijken ter wereld.

Dit is een wereld op zichzelf. Onvoorstelbaar chaotisch, fietsen, handkarren en scooters krioelen in kleine steegjes door elkaar heen. Maar niemand die zich daarover druk zal maken,  in China Town is het altijd een drukte van belang!
U wandelt door de smalle straatjes en bezoekt ook de Chinese markt met zijn doordringende Aziatische geuren, honderden soorten kruiden, bijzondere etenswaar en tal van andere snuisterijen.

Vervolgens is het tijd om aan boord te gaan van een zogenaamde longtailboot en maken we een tocht door de klongs (smalle kanalen) van Bangkok. We varen door de smalle kanalen en zien de vele oude houten woningen die tegenwoordig een schril contrast vormen met de hoge wolkenkrabbers. De tocht is indrukwekkend en geeft een goede kennismaking met het oude en moderne Bangkok. Tevens krijgt u een goede indruk van wat zich allemaal op en langs de waterkant afspeelt. Aan het einde van de tocht neemt de gids u mee voor een lunch in een lokaal restaurant waar u nog alle gelegenheid heeft om vragen te stellen over alles wat u vandaag heeft gezien. Na de lunch een bezoek aan Wat Arun, een van Bangkok's meest gefotografeerde  tempels. 

Daarna zal de gids u terug bij  het hotel afzetten, of als u nog niet moe bent en graag meer van de stad wilt zien, 
gaat de gids graag met u mee  voor een bezoek aan een der meest belangrijke bezienswaardigheden in Bangkok, het Koninklijke Paleis. Wel betaalt u zelf, ter plaatse, de entree voor het Paleis van 500 THB/pp.  Tevens het bezoeken waard is Wat Pho, het grootste tempelcomplex van Bangkok, gelegen pal naast het Paleis. Hier ziet u de enorme liggende Boeddha, met een lengte van 47 meter en hoogte van 15 meter. 

Inclusief

 • Privé gids
 • Alle benodigde transport tickets
 • Boottocht
 • Lunch
 • Entree Wat Arun

Exclusief

 • Entree Koninklijke Paleis
 • Entree Wat Pho
 • Fooi voor de gids

Dag 16: Einde van de Reis

De hotelkamer is tot 12u ter beschikking, wel kunt u de rest van dag nog gebruik maken van de faciliteiten van het hotel en de bagage veilig stallen.
In de loop van de dag een transfer naar Bangkok Airport om hier aan boord te gaan van de vlucht naar Bangkok.

Inclusief

 • Privé transfer
terug naar boven