Yogyakarta

Dagen 1 - 3

Yogyakarta – beter bekend als Yogya – wordt beschouwd als de ziel van Java. Kunst, dans, muziek en theater zijn alom aanwezig. De stad, met meer dan één miljoen inwoners, behoudt vakkundig zijn rijke culturele erfgoed terwijl het de moderniteit omarmt. Niet te missen musea zijn Ullen Sentalu en Affandi. Gezinnen met kinderen kunnen terecht in het wetenschapspark of de dierentuin. Naast alle wonderen die Yogya zelf te bieden heeft, is de stad ideaal gelegen nabij enkele van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van het land, namelijk Borobudur en Prambanan.

Meer Informatie

Yogyakarta

Surakarta

Dagen 3 - 4

Surakarta wordt vaak overschaduwd door de aanzienlijk grotere buur, Yogyakarta. Deze historische koninklijke stad heeft een idyllische ligging op Java, met drie vulkanen die de stad van ver overheersen. De brede, met bomen omzoomde lanen zijn een genot om te verkennen met talloze restaurants, kunstgalerijen, winkelcentra, paleizen en musea om te ontdekken in het relatief compacte stadscentrum. Solo staat vooral bekend om zijn uitstekende winkelmogelijkheden met een indrukwekkend aanbod van markten, waaronder een mooie antiekbazaar en een grote markt die gespecialiseerd is in batik. Ondanks het bezit van alle attributen die je van een moderne stad mag verwachten, is Solo erin geslaagd zijn slaperige dorpssfeer te behouden en, als de minst verwesterde stad in Midden-Java, blijft zijn rijke Javaanse culturele erfgoed zichtbaar in de stad.

Accommodatie

Meer Informatie

Surakarta

Sukapura

Dagen 4 - 5

Gelegen in Oost-Java, aan de voet van de torenhoge Mount Bromo-vulkaan, dient het dorp Sukapura als een populaire stopplaats voor reizigers op weg naar het spectaculaire schilderachtige nationale park Bromo-Tengger-Semeru. Dit boerendorp fungeert als de hoofdstad van het district Kecamatan en heeft een grotendeels Hindoese cultuur. Bezoekers kunnen genieten van het spectaculaire uitzicht op de majestueuze Mount Bromo, wandelen door een uitzonderlijk landschap in de omgeving, de prachtige Madakaripura-waterval bekijken en de heilige Luhur Poten-tempel bezoeken. Mis de kans niet om het schilderachtige gehucht Cemara Lawang te verkennen dat zich aan de rand van de oude vulkanische krater bevindt en waarvan men zegt dat het zich bevindt in een van de meest dramatische omgevingen op aarde - schijnbaar aan de rand van de wereld.

Accommodatie

Meer Informatie

Sukapura

Licin

Dagen 5 - 6

Licin is a small town situated between the stunning coastal town of Banyuwangi and the famous Ijen Crater, in the East Java Province of Indonesia. The rural and picturesque settlement provides enough services, restaurants, and shops for a comfortable stay, and makes the perfect base from which to explore both of the two nearby destinations. The jaw-dropping sight of the crater’s bright turquoise waters, clouds of sulphur smoke and most significantly, the enthralling electric blue fire and light, make the challenging hike up to the rim worth all the effort. The town of Banyuwangi provides magnificent beaches, glorious volcanoes, and an incredible lineup of amazing cultural festivals. Other attractions nearby include the Jagir Waterfall Kendung Angin Waterfall and numerous beautiful temples.

Accommodatie

Meer Informatie

Licin

West Bali National Park

Dagen 6 - 8

West Bali National Park is gelegen aan de noordwestelijke punt van Bali en is een beschermd gebied van meer dan 19000 ha, met inbegrip van het schiereiland Prapat Agung en de omliggende kustwateren. Het landschap van het park wordt gekenmerkt door weelderig regenwoud, open savanne, gebergte, mangrovemoerassen, zeewierweiden en koraalriffen.  Het kleine eilandreservaat Menjangan Island is de verblijfplaats van de inheemse 'blaffende' herten en is bezaaid met oude Hindoetempels. Het Nationaal Park wordt bewoond door de zeldzame Balispreeuw, één van 's werelds zeldzaamste vogels.

Accommodatie

Meer Informatie

West Bali National Park

Gobleg

Dagen 8 - 10

Bali, bekend om zijn prachtige stranden, terrasvormige rijstvelden, weelderige bossen en spectaculaire vulkanen, is tevens de thuisbasis van het oude, met mist gehulde dorp Gobleg dat uitkijkt over twee caldera meren van Tamblingan en Buyan aan de voet van de Lesung berg. Het prachtige omringende landschap heeft zijn veelkleurige rijstvelden, een regenwoud, glinsterende meren, watervallen, groene pieken en is bezaaid met eeuwenoude archeologische overblijfselen en traditionele dorpjes. Je kan vanaf verschillende uitkijkpunten genieten van een prachtig uitzichten op de meren en bergen.

Accommodatie

Meer Informatie

Gobleg

Ubud

Dagen 10 - 13

Ver weg van de luidruchtige strandfeestscène van Kuta, in de centrale regio van dit opmerkelijke kleine eiland, ligt Ubud - het culturele centrum van Bali. Omringd door weelderige terrasvormige rijstvelden en prachtige tempels, heeft Ubud veel toeristische attracties. Het drukke stadscentrum is bezaaid met kunstgalerijen, cafés, ambachtswinkels en kuuroorden. Eén van de meest bezochte sites van de stad is het Sacred Forest Monkey Sanctuary, waar honderden wilde apen leven, evenals drie Hindi-tempels. Flaneer door de levendige straten in het centrum of ontsnap aan de drukte door een fiets te huren en de rijstvelden te verkennen, waar het traditionele dorpsleven relatief ongestoord verdergaat. 

Accommodatie

Meer Informatie

Ubud

Jimbaran

Dagen 13 - 15

Jimbaran is het beroemde vissersdorpje, gelegen ten zuiden van de luchthaven van het eiland. Vroeger was dit dorpje niet echt bekend bij toeristen, behalve dan dat men er van de heerlijke verse vis- en seafoodbarbecue op het strand kan genieten. De laatste jaren is Jimbaran echter steeds meer in opkomst en ontpopt zich tot een luxueuze bestemming met een ontspannen sfeer. U vindt er o.a. één van de meest trendy bars, een nieuwgebouwd shopping-centre met modieuze winkels en trendy restaurants.Daarnaast is Jimbaran qua locatie gunstig gelegen, omdat het eigenlijk overal redelijk dichtbij is. Het bruisende nachtleven van Kuta en Seminyak is slecht een taxiritje van een half uur van u verwijderd, terwijl u binnen diezelfde tijd ook naar het strand van Nusa Dua of de winkels van de Bali Collection kunt.

Meer Informatie

Jimbaran
terug naar boven