Vietnam Collection

Delen:

Vietnam

Vietnam heeft de reiziger heel veel te bieden. Adembenemende landschappen, de sprookjesachtige Halong Baai, vele heilige tempels, schitterende pagodes en tevens een exotische culinaire keuken.   Eindeloze en rustgevende rijstvelden staan in schril contrast met bruisende moderne steden zoals Ho Chi Minh City en Hanoi.  De goed bewaard gebleven koloniale gebouwen van het pittoreske Hoi An bieden onderdak aan charmante winkeltjes en leuke cafeetjes. In het noorden ontdekken we de plaatselijke bergstammen in Sapa met hun kleurrijke klederdracht en schitterende ambachten. Vietnam is heel gevarieerd met uitgestrekte, groene jungles, weelderige bergachtige regio's en een verleidelijke kustlijn met mooie zandstranden omzoomd door palmbomen.  

Hanoi

Dagen 1 - 3

Met zijn brede boulevards, oude pagodes en met bomen omzoomde meren, is de hoofdstad van Vietnam ook de meest sfeervolle en charmante stad van het land. Gelegen aan de oevers van de Rode Rivier, is het een van de oudste hoofdsteden ter wereld met vele Frans koloniale gebouwen, oude pagodes en unieke musea. Hanoi heeft een multiculturele gemeenschap die bestaat uit Chinese, Franse en Russische invloeden.

Maak een wandeling langs het Hoan Kiem Meer, slenter door de levendige oude wijk, geniet van de heerlijke keuken en mis het waterpoppenspel niet alvorens het bruisende nachtleven te ontdekken.

Meer Informatie

Ha Long Bay

Dag 3

In de Golf van Tonkin ligt een absoluut meesterwerk van moeder natuur. Meer dan 1600 kalkstenen eilandjes rijzen uit de zee en vormen zo de machtige baai van Halong. Het landschap is een mysterieus en adembenemend schouwspel en staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Volgens de legende is de beroemde baai ontstaan toen een grote draak in het water neerplofte en met zijn staart het landschap vorm gaf. Het is een prachtig landschap dat u zeker niet mag missen. Voor vele reizigers is een bezoek aan Halong Bay een hoogtepunt van een reis door Vietnam. Een dagcruise geeft te weinig eer aan het landschap, daarom is een overnachting in de baai een absolute must.

Bai Tu Long Bay en Lan Ha Bay hebben hetzelfde landschap maar zijn aanzienlijk rustiger omdat er minder boten worden toegelaten. Een mooi alternatief dus.

Accommodatie

Meer Informatie

Sapa

Dagen 5 - 7

Sapa, een voormalig Frans bergstation, is goed op weg om een toeristische hotspot te worden. Gelegen op het Hoang Lien Son-gebergte in het noordwesten van Vietnam, kijkt de stad uit op terrasvormige rijstvelden, vaak gehuld in zware ochtendmist. Buiten het spectaculaire uitzicht kan de charme van de stad ook worden toegeschreven aan de lokale H'mong en Dzao bergstammen, die kleding, snuisterijen en handwerk in de stad verkopen. Trekkings- en wandeltochten naar nabijgelegen dorpen kunnen worden georganiseerd, alsook de beklimming van de Fansipan-piek (het hoogste punt van Vietnam). 

Accommodatie

Meer Informatie

Hanoi

Dagen 7 - 8

Zoals eerder beschreven

Meer Informatie

Hue

Dagen 8 - 11

Betoverend en mooi, deze voormalige hoofdstad wordt nog steeds beschouwd als het culturele en religieuze centrum van Vietnam en heeft in 1993 de status van UNESCO Werelderfgoed gekregen. De stad heeft zijn charme deels te danken aan zijn ligging aan de Perfume River, de vele oude tempels, paleizen, mysterieuze tombes en indrukwekkende citadel.

Maak een boottocht op de rivier, bezoek de Thien Mu Pagode, Tu Duc’s en Khai Din tombe. Maak een heerlijke fietstocht op het omringende platte land. Heeft u meer tijd? Niet ver van de stad ligt het mooie strand van Thuan An.

 

Accommodatie

Meer Informatie

Hue

Hoi An

Dagen 11 - 14

Hoi An was van de 16e tot de 18e eeuw een belangrijke havenstad die vele handelaars vanuit China, Japan en Europa aantrok. Deze handelaars hebben hun stempel gedrukt op de beroemde architectuur. De oude straatjes van de stad staan vol met Chinese pagodes, Japanse handelshuizen, prachtige warenhuizen, Franse huisjes en winkelpanden. Door het dichtslibben van de Thu Bon rivier in de 19e eeuw werd de stad afgesloten van de handelsroute, wat ervoor gezorgd heeft dat Hoi An niet meegegaan is in de industriële ontwikkeling. Hoi An staat sinds 1999 op de UNESCO- werelderfgoedlijst en is tegenwoordig één van de belangrijkste toeristische attracties van Vietnam. Ondanks deze nieuwe status blijft de stad zijn oude charme behouden en waant u zich als bezoeker terug in de tijd.

Een dagexcursie naar My Son, een oud Hindoetempelcomplex, is absoluut de moeite waard!

 

Accommodatie

Meer Informatie

terug naar boven