Cruise op de Amazone met Relais & Chateau

Delen:

Dag 1: Iquitos, Pacaya-Samiria National Reserve

LIMA - IQUITOS

Transfer naar de luchthaven van Iquitos. Bij aankomst wordt u opgewacht en naar Nauta gebracht voor inscheping. Vertrek van de cruise op de Amazone.

Voor al het korte transport (zoals van het schip naar het land), reist u met skiffboten. Deze skiffs zijn zeer stabiel en klaar om naar de meest verborgen hoeken van de Amazone te navigeren. Elke skiff heeft zijn eigen deskundige natuurgids, kapitein en beschikt over alle veiligheidsvoorschriften. De excursies en routes zijn afhankelijk van natuur- en weersomstandigheden en kunnen dus veranderen.

Dag 2: The Delfin III

Ontdek een natuur zoals u nog nooit hebt gezien! Het Pacaya Samiria National Reserve wordt het best bezocht in de vroege uren van de ochtend, wanneer de fauna het meest overvloedig en actief is. Wandelingen op bestemmingen zoals Fundo Casual nemen u mee tot diep in het regenwoud, waar de gids u attent zal maken op de verbazingwekkende fauna en vegetatie van de Amazone. Een lokale inheemse gids brengt u dichter bij de verschillende dieren. De excursies zijn geen moeilijke activiteiten en er wordt gezorgd voor rubberen laarzen en regenponcho's in geval van slecht weer.

Observatie van de roze rivierdolfijnen. Een ontmoeting met deze buitengewone zoogdieren is een once-in-a-lifetime ervaring. De roze rivierdolfijn is een zeldzame soort die voorkomt in de zoetwaterrivieren van de Amazone bij Iquitos. Het zijn sociale, vriendelijke en buitengewoon intelligente wezens en één van de hoogtepunten van een bezoek aan het Amazonebekken. Ze houden van het gezelschap van mensen. Met een beetje geluk zwemt een dolfijn speels naast uw kajak of skiff.

Dag 3: The Delfin III

Op het cruiseschip zijn 16 inheemse”rivierkajaks beschikbaar. Deze kajaks zijn uitstekend om soepel en geruisloos te peddelen in kleine kreken, zijrivieren en lagunes. Ze zijn speciaal ontworpen met het oog op duurzaamheid en stabiliteit voor vistochten, wat betekent dat u in de kalme wateren van het Pacaya Samiria National Reserve rustig stroomafwaarts kunt roeien. Elke kajak biedt plaats aan 2 personen.

Ontdek één van 's werelds meest indrukwekkende diversiteit aan vogels. De Amazone is ongeëvenaard als het op biodiversiteit aankomt, met meer dan 1.500 vogelsoorten - dat is 20% van het totale aantal soorten op aarde! Het Pacaya Samiria National Reserve is dan ook bijzonder divers. De expedities vertrekken 's morgens vroeg met de skiffs. Professionele gidsen uit de regio en met een grondige kennis van dieren in het wild zullen u begeleiden.

Dag 4: Einde van de Reis

IQUITOS - LIMA

Ontscheping  en transfer naar de luchthaven van iquitos waar u een binnenlandse vlucht neemt naar Lima.

terug naar boven