De Azoren

Delen:

Dag 1: Furnas

BRUSSEL - PONTA DELGADA

Vlucht vanuit Brussel naar Ponta Delgada. Opname van de huurauto aan de luchthaven van Sao Miguel en rit naar het hotel, waar jullie 7 nachten zullen verblijven. 

Dag 2: Furnas

PONTA DELGADA

De 'hoofdstad' van São Miguel is Ponta Delgada, met zijn ± 40.000 inwoners de dichtstbevolkte plaats van het eiland. Het is een bijzonder aantrekkelijk stadje met een rijk architectuurpatrimonium uit de 17de tot 19de eeuw. Het is zalig wandelen in het historische centrum: dwaal door de straten en zak af naar de zee en de jachthaven, waar de wandelpromenade overdag en vooral 's avonds omgetoverd wordt tot een bruisend en kleurrijk centrum.

Dag 3: Furnas

SETE CIDADES

Uitstap naar de goddelijke Sete Cidades, een enorme vulkanische krater. De namen van de twee voornaamste meren, het Lagoa Azul en het Lagoa Verde (het Blauwe en het Groene meer) verwijzen naar het blauw van de hemel en het groen van het land. Romantici beweren echter dat de meren ontstonden door de tranen van een door het lot gescheiden blauwogige prinses en een herdersjongen met groene ogen.

Dag 4: Furnas

PORTO FORMOSO

In Porto Formoso hebben jullie de keuze:

  • Heerlijk genieten op het strand Praia dos Moinhos, één van de weinige witte zandstranden van São Miguel, tegen een fantastisch decor van steile rotsen in de vorm van een amfitheater. 
  • Door het dorpje zelf wandelen of een bezoek brengen  aan de Fábrica de Chá Porto Formoso, de bekendste theefabriek van het dorp. Rondom Porto Formoso treffen jullie dan ook tal van theeplantages aan.

Dag 5: Furnas

FURNAS EN ZIJN CALDEIRAS

Ontdekking van het Lagoa das Furnas (vuurmeer) met zijn beroemde stomende geisers en borrelende bronnen. Ten westen van het meer ligt de kerk Nossa Senhora das Vitórias, in een indrukwekkende neogotische bouwstijl, uniek voor de Azoren. In diezelfde Furnasvallei vinden jullie het Parque Terra Nostra, een park uit de 18de eeuw. Deze paradijselijke subtropische tuinen met een oppervlakte van ± 12 ha slingeren zich rond een wandelpad langsheen aangelegde meertjes en beekjes, exotische bloemen en eeuwenoude zeldzame boomsoorten, evenals een zwemmeer met mosterdkleurig ijzerwater.

Dag 6: Furnas

PONTA DELGADA: WALVIS- EN DOLFIJNEXCURSIE

Een unieke walvis- en dolfijnenexcursie (van april tot oktober) vanuit de haven van Ponta Delgada. Sinds het verbod op de walvisvangst gebruiken de bewoners hun kennis voor de observatie en het behoud van de walvissen.

Dag 7: Furnas

VILA FRANCA DO CAMPO / PONTA DA FERRARIA

Bezoek aan de krater die tegenover het dorp Vila Franca do Campo ligt, op ongeveer 1 km van de kust. Dit klein paradijselijk eilandje is zeker een bezoek waard (bereikbaar met ferry). Het kristalheldere water en het kleine charmante strandje lenen zich uitstekend om te zwemmen en te duiken.

Genieten kan ook in Ponta da Ferraria in het westen, op één van de rotseilandjes waar zich natuurlijke meren bevinden waarin gezwommen kan worden.

Dag 8: Einde van de Reis

PONTA DELGADA - BRUSSEL

Rit naar de luchthaven waar jullie de huurwagen achterlaten en een terugvlucht naar Brussel nemen.

terug naar boven