Gastronomisch Frankrijk

Delen:

Dag 1: La Baule

BRUSSEL – LA PLAINE-SUR-MER / LA BAULE (± 750KM) 

Via de Loirestreek, 'de tuin van Frankrijk', bereiken jullie de Atlantische Kust. Jullie verblijven 2 nachten in het gekozen hotel.

Dag 2: La Baule

LA BAULE EN HET SCHIEREILAND VAN GUÉRANDE (± 80KM H/T)

La Baule is een populaire en mondaine badplaats. De zandstranden zijn indrukwekkend en wisselen af met baaien, inhammen en vissershavens. Iets noordelijker ligt Guérande, befaamd om zijn zoutpannen die o.a. de excellente 'Fleur de Sel' voortbrengen.

Het hinterland wordt gevormd door het regionale natuurpark Brière en Nantes, 'la belle ville', is vlakbij. Deze metropool is een van de grootste culturele, artistieke en creatieve centra van Frankrijk. Een bezoek aan de stad van Jules Verne is pas compleet met een bezoek aan de 'Machines de l'île'.

Dag 3: Saint-Martin-de-Ré

LA BAULE / LA PLAINE-SUR-MER - ILE DE RÉ / ILE D'OLÉRON (± 235 KM)

Na de Vendée zijn jullie met een rit of boottocht door het Marais Poitevin met zijn talrijke kanaaltjes al volop in de Poitou-Charentes. Jullie rijden naar La Rochelle, met zijn gezellige historische haven, vele restaurantjes en talrijke monumenten. Een 3 km lange tolbrug brengt jullie naar 'het Witte Eiland' (genoemd naar de zoutpannen) Île de Ré, waar jullie 2 nachten logeren in het gekozen hotel.

Dag 4: Saint-Martin-de-Ré

FIETSEN OP ÎLE DE RÉ OF ÎLE D'OLÉRON

Op Île de Ré vinden jullie de mooiste fietsroutes: zij voeren jullie langs de zoutpannen van Loix naar Ars-en-Ré of verder naar de 'Phare des Baleines', een vuurtoren genoemd naar de vele walvissen die er destijds aanspoelden. Jullie kunnen ook leuk fietsen op Île d'Oléron: langs de 'Côte Sauvage' door de duinen naar La Cotinière, bekend voor zijn garnaalvissers of verder door het 'Marais aux Oiseaux' naar Boyardville. Hier krijgen jullie boven de golven Fort Boyard in beeld, dat gelegen is op een zandbank in zee. Terugrijden gebeurt via de 'Route des Huîtres'.

Dag 5: Bordeaux Wine Region

VIA ROCHEFORT NAAR BORDEAUX (± 175KM)

Via Marennes, het mekka van de Franse oesters, rijden jullie naar Rochefort met een rijk maritiem verleden. Verder richting Bordeaux naar de bekende Médocstreek waar jullie 3x overnachten.

Dag 6: Bordeaux Wine Region

MÉDOC EN DE 'ROUTE DES CHÂTEAUX' (± 220KM H/T)

Het wijnbouwgebied Médoc strekt zich uit langs de linkeroever van de rivier de Gironde, vanaf Saint-Vivien-de-Médoc in het noorden tot Bordeaux in het zuiden. Deze regio bestaat uit 3 gebieden: de bosrijke strook langs de kust, de kalkheuvels met de kelders waar de wijn tot rijping wordt gebracht en  de prestigieuze wijngaarden van de Haut-Médoc in het zuiden. Verken deze beroemde Franse wijnstreek via de 'Route des Châteaux': jullie kunnen wijnen proeven en kopen op verschillende domeinen.

Dag 7: Bordeaux Wine Region

BORDEAUX EN POMEROL (± 120KM H/T)

Via het wijngebied 'Entre-deux-Mers' en de abdij van Sauve-Majeure (UNESCO Werelderfgoed), gelegen op de pelgrimsroute naar Compostela, reizen jullie naar het pittoreske Saint-Emilion, bekend om zijn uitstekende wijnen. Verder via Pomerol en Libourne naar één van de mooiste steden van Frankrijk: Bordeaux. Sinds de reconversie lijkt deze stad herboren en getuigt zij van een onovertroffen schoonheid (de oude stad is opgenomen als UNESCO-Werelderfgoed).

Dag 8: Les Eyzies-de-Tayac-Sireuil

DE WITTE PÉRIGORD (± 250 À 275KM)

Jullie rijden het binnenland in naar Dordogne-Périgord, het wondere land van truffels en foie gras. Een stop maken kan in Périgueux of in het charmante Brantôme, het 'Venetië van de Périgord'. Via Thiviers, met zijn kleine foie gras-museum, rijden jullie naar Sorges, de echte hoofdstad van de truffel. Jullie overnachten 2x in het gekozen hotel.

Dag 9: Les Eyzies-de-Tayac-Sireuil

DE ZWARTE PÉRIGORD (± 75 À 100KM H/T)

Via het indrukwekkende dal van de Vézère, UNESCO Werelderfgoed, zijn jullie spoedig aan de beroemdste prehistorische grotten van Lascaux, waar een museum een perfecte kopie toont. De middeleeuwse sporen van de Honderdjarige Oorlog merken jullie in Sarlat, bekend om zijn foie gras.

Dag 10: Einde van de Reis

TERUGKEER NAAR BRUSSEL (± 850KM)

Terugrit naar Brussel of verlenging van de reis.

terug naar boven