Dag 1: Stockholm

zo. 20 nov 2022

Verzamelen op Brussels Airport voor de check-in

19u15: Vertrek met rechtstreekse vlucht naar Stockholm

21u25: Aankomst te Stockholm, transfer naar het hotel en check in.

Vrije avond

Dag 2: Stockholm

ma. 21 nov 2022

Ontbijt in het hotel

Bezoek aan het HQ van Ericsson: Ericsson is een van de grootste leveranciers van informatie- en communicatietechnologie (ICT) aan dienstverleners. Belgische bedrijfsleider Ronnie Leten was van 2009 tot 2017 CEO van de Zweedse machinebouwer Atlas Copco en sinds 2018 is hij voorzitter van dit telecombedrijf.

Lunch in de buurt

Kennismaking met Epicenter: het eerste digitale innovatiehuis van Scandinavië: hier helpen ze belangrijke innovatieve hotspots de groei van hun lokale ondernemende ecosystemen te superchargen. Vandaag de dag zijn ze een verzameling van lokale innovatiehuizen - die een gemeenschap, leerplatform en ontmoetingsplaats bieden voor lokale veranderaars om hun groei te versnellen en te innoveren met impact.

Ontmoeting met SUP 46: een Startup Hub opgericht in 2013 om de startup community samen te brengen en techbedrijven sneller te helpen groeien. Meer dan 250 startups hebben deel uitgemaakt van SUP46. Door het ecosysteem van wereldklasse van investeerders, adviseurs en partners, wordt de leden een concurrentievoordeel geboden.

Gelegen in het hart van Stockholm, is het de thuisbasis van meer dan 60 startups en een natuurlijke ontmoetingsplaats voor de startup gemeenschap. Alleen de meest opwindende en innovatieve bedrijven uit heel Zweden, binnen de tech, worden als lid aanvaard.

Welkomst diner in het Verandas restaurant van het Grand Hotel voor een typisch Smörgåsbord (Zweeds buffet).

Dag 3: Stockholm

di. 22 nov 2022

Ontbijt meeting in ons hotel met Belgische expats en ondernemers die wonen en werken in en rond Stockholm

Bezoek aan Spotify, Scania of Electrolux

Lunch in de buurt

Seminarie in de kantoren van Business Sweden over de economische opportuniteiten, de investeringsmogelijkheden en incentives, de tewerkstellingsmaatregelen enz…

Business Sweden is een gezamenlijk eigendom van de Zweedse staat en het Zweedse bedrijfsleven met een mandaat en een missie om internationale bedrijven te helpen toegang te krijgen tot de Zweedse markt en binnenlandse bedrijven te helpen deze markt te gebruiken als platform voor expansie. Hun klanten variëren van starters via kleine en middelgrote ondernemingen tot multinationale ondernemingen - met op maat gesneden diensten voor al deze segmenten.

Avond: Ontmoeting met de Belgische ambassadeur en FINDEC, de Zweedse fintech hub en haar leden.

Findec heeft als doel het financiële technologie ecosysteem van Zweden te stimuleren door middel van netwerk, kennis en samenwerking.

Diner in restaurant Fem Små Hus

Dag 4: Göteborg

wo. 23 nov 2022

Ontbijt in het hotel

Voormiddag: B2B meetings op maat van jouw bedrijf in het hotel of ter plaatse bij de business partner

Lunch in ons hotel

16u30: transfer naar het treinstation voor de trein naar Göteborg

17u23: Vertrek met de trein

20u35: aankomst te Göteborg station en aansluitende transfer naar het hotel voor check-in en vrije tijd

Vrij diner

Activiteiten

Lunch in het hotel

Dag 5: Göteborg

do. 24 nov 2022

Ontbijt in het hotel

Bezoek aan de Volvo Cars HQ & production: Volvo Car Corporation is een Zweeds automerk. Het merk werd opgericht op 10 augustus 1926. Ze willen de auto-industrie ontwrichten en toonaangevend zijn op het gebied van veiligheid, duurzaamheid, online zakendoen en een nieuwe wereldwijde norm voor mensen stellen.

Bezoek aan Polestar en presentatie over het ‘Polestar O project’: Het Polestar O-project streeft naar een klimaatneutraal voertuig tegen 2030. Nog een leuk weetje: Het HQ van Polestar werd mee gebouwd door het Belgische Reynaers Aluminium.

Lunch in ons hotel

Bezoek aan APM Terminals in de haven van Göteborg: APM Terminals Göteborg is gevestigd in de grootste containerhaven van Scandinavië. Het is de enige terminal in Zweden die 's werelds grootste schepen van 19.000 TEU+ kan behandelen.  De terminal is vrij van getijden en ijs en werkt 365 dagen per jaar. De terminal behandelt ongeveer 20 havenaanlopen per week, waaronder rechtstreekse aanlopen vanuit andere continenten en feeder-schepen vanuit andere havens in Noord-Europa. De aanrijtijd vanaf open zee bedraagt slechts 90 minuten en binnen zes uur kunnen ze drie van de Noordse hoofdsteden bereiken.

Diner in een lokaal restaurant

Activiteiten

Lunch in het hotel - kan/moet nog gewijzigd worden, afhankelijk van het programma

Dag 6: Einde van de Reis

vr. 25 nov 2022

Ontbijt in het hotel

Bezoek aan Borealis Production Plant and innovation centre: Borealis is een van 's werelds grootste leveranciers van geavanceerde en circulaire polyolefinoplossingen en een Europees marktleider op het gebied van basischemicaliën, meststoffen en de mechanische recycling van kunststoffen. Borealis heeft haar hoofdkantoor in Wenen, Oostenrijk, telt 6.900 werknemers en is actief in meer dan 120 landen. In 2020 genereerde Borealis 6,8 miljard euro aan verkoopopbrengsten en een nettowinst van 589 miljoen euro. In België hebben zij vestigingen in Antwerpen, Mechelen, Kallo, Beringen en Moustier.

Bezoek aan Chalmers University of Technology / Lindholmen Science Park / GoCo: De Chalmers University of Technology in Göteborg verricht onderzoek en onderwijs op het gebied van technologie en natuurwetenschappen op een hoog internationaal niveau. De universiteit heeft 3100 medewerkers en 10.000 studenten, en biedt onderwijs in engineering, wetenschap, scheepvaart en architectuur. Met wetenschappelijke uitmuntendheid als basis bevordert Chalmers kennis en technische oplossingen voor een duurzame wereld. Het grootste onderzoeksinitiatief van de EU - het Graphene Flagship - wordt door Chalmers gecoördineerd. Zij leiden ook de ontwikkeling van een Zweedse quantumcomputer. Chalmers werd opgericht in 1829! 

Lindholmen Wetenschapspark:

Dit park is zowel een dynamisch gebied als een arena voor samenwerking over geografische grenzen heen. Het is de thuisbasis van verschillende toonaangevende Zweedse ontwikkelingsprojecten, met een focus op mobiliteit voor morgen.

GoCo Health Innovation City:  dit is het nieuwe life science district in Göteborg met een visie om een nieuwe context te creëren die onderzoekers, ondernemers en talent van over de hele wereld aantrekt. Het nieuwe stadscentrum richt zich niet alleen op de fysieke locatie, maar zal uitnodigen tot een inspirerende omgeving en een gemeenschap om gezondheidsinnovatie te versnellen.

Lunch tussen de bedrijfsbezoeken door

Transfer naar de luchthaven en check in

Vertrek rechtstreekse vlucht naar Brussel om 18u10

Aankomst in Zaventem om 19u50

  

Activiteiten

terug naar boven