Dag 1: Sanur

DENPASAR - SANUR

Aankomst op de luchthaven van Denpasar, de hoofdstad van Bali. Jullie worden verwelkomd door onze lokale medewerker en naar het hotel in Sanur gebracht.

Dag 2: Sanur

SANUR

Vrije dag in het leuke Sanur. 

Tips Specialist

Bezoek het "Museum Le Mayeur",  een kleinschalig kunstmuseum in het noorden van Sanur. Het museum ligt pal aan het strand, en is gesitueerd in het oude woonhuis van de Belgische schilder Adrien Jean Le Mayeur. Het museum herbergt tientallen schilderijen die het dagelijks leven op het vroegere Bali prachtig weergeven, maar ook eerder werk uit andere delen van de wereld. 

Dag 3: Candi Dasa

SANUR - CANDIDASA 

Vrije voormiddag. Check-out rond de middag en transfer naar Candidasa. Dit is een rit van ongeveer 2u. Check-in en vrije tijd. 

Dag 4: Candi Dasa

CANDIDASA - daguitstap naar Tabanan 

Vandaag maken jullie een dagexcursie naar de fascinerende provincie Tabanan.

Jullie rijden doorheen de tropische natuur. De eerste stop is bij Pura Luhur Batukaru, één van de zes belangrijkste tempels op het eiland. De tempel is gebouwd in de 13de eeuw en ligt aan de voet van een vulkaan. De wauw-factor van de tempel wordt voor een groot stuk bepaald door de schoonheid van de omgeving. De tempel staat midden in het bos, tussen duizenden bomen en bloemen, met een magisch klein kunstmatig meer met een heilige bron, die nog steeds wordt gebruikt om de toegewijdenen te zegenen. Op weg naar het restaurant, rijden jullie door Jatiluwih, een natuurgebied van waaruit jullie de mooiste rijstterrassen (UNESCO-werelderfgoed) op het eiland kunnen bewonderen.

Na de lunch wandelen jullie langs de kraampjes van de lokale markt van Candikuning waar tropische kruiden, bloemen en fruit te vinden zijn. Vervolgens bereiken jullie het plateau, dat op 1200 meter boven zeeniveau ligt. Hier stoppen jullie bij Bedugul om de Pura Ulu Danu Beratan te bezoeken, de tempel aan het Beratan-meer die gewijd is aan de watergodin. De omgeving, met zijn groene heuvels en weelderige natuur, is werkelijk verbluffend. Terugrit naar het hotel in de late namiddag.

Inclusief

  • Lunch

Dag 5: Candi Dasa

CANDIDASA - daguitstap naar Mount Gunung Agung

Volledige dagtour naar het adembenemende gebied van Mount Gunung Agung.

Onderweg bezoek aan het traditionele Balinese dorp Penglipuran, dat 700 meter boven zeeniveau ligt. Het dorp staat bekend om zijn goed bewaarde cultuur en dorpsindeling. Hoewel de meeste bewoners de moderniteit hebben omarmd, is het dorp zodanig onderhouden dat het er traditioneel uitziet: verzorgde tuinen, geplaveide straten die door het centrum richitng de tempel lopen, oude toegangspoorten en buitenmuren die het zicht op de huizen beschermen.

Daarna gaan jullie verder naar Besakih, de belangrijkste en grootste tempel van Bali. De tempel werd gebouwd in de 11e eeuw op 1000 meter boven zeeniveau, op de hellingen van de berg Agung, de heilige vulkaan van Bali. De lunch wordt geserveerd in een lokaal restaurant met een prachtig uitzicht op de heuvels van Bukit Jambul. Vervolgens bezoeken jullie het oude gerechtsgebouw in Kerta Gosa. Op het plafond zijn er prachtige oude fresco's geschilderd, die de toenmalige strafmethoden tonen. 

Inclusief

  • Lunch

Dag 6: Candi Dasa

CANDIDASA - dagexcursie 

De  trip brengt jullie eerst naar Batubulan,  waar jullie kunnen kennismaken met de de opwindende Barong-dans. Dit is enen traditionele, vertellende dans die de eeuwige strijd tussen goed en kwaad uitbeeldt. De tour gaat verder naar Tegallalang, een van de mooiste rijstterrassen in Bali. Hier brengen jullie een bezoek aan Sebatu, de wijwatertempel. Vervolgens rijden jullie naar Kintamani, waar jullie een prachtig uitzicht hebben over de krater van Mount Batur en Lake Batur. De lunch wordt geserveerd in een lokaal restaurant.

In de namiddag, bezoek aan Gunung Kawi, een 11de-eeuwse tempel en begrafeniscomplex. Het complex is één van de meest unieke archeologische vindplaatsen van Bali en bestaat uit een verzameling oude reliëfs, uitgehouwen in een rotsklif.

Op de terugweg stoppen jullie bij het houtsnijdorp Mas, waar jullie ambachtslieden die hout snijden en beeldhouwen, aan het werk kunnen zien. Tot slot maken jullie nog een stop in Batuan Village, dat bekend staat om zijn schildergalerijen. Terugkeer naar het hotel. 

Inclusief

  • Lunch

Dag 7: Gili Trawangan

CANDIDASA - GILI TRAWANGAN

Transfer van ca. 15 minuten naar Padang Bay Pier, waar jullie de speedboat nemen naar Gili Trawangan (2u - naargelang weersomstandigheden). Bij aankomst worden jullie opgewacht door onze lokale medewerker en per cidomo (paardenkar) naar het hotel gebracht.  

Naargelang de weersomstandigheden (hevige wind en hoge golven - vooral in juli en augustus), zou het kunnen dat de speedboat niet mag uitvaren. In dit geval reizen jullie met de publieke ferry naar Lombok (ca. 5 uur), waarna jullie met een minibus naar Senggigi reizen (ca. 2u30). Hier nemen jullie dan de speedboat naar Gili (ca. 30min) 

Dag 8: Gili Trawangan

GILI TRAWANGAN

Heerlijk relaxen in het paradijselijke Gili. 

Dag 9: Gili Trawangan

GILI TRAWANGAN

Heerlijk relaxen in het paradijselijke Gili. 

Dag 10: Einde van de Reis

GILI TRAWANGAN - DENPASAR

Transfer per cidomo (paardenkar) naar de pier en per speedboat terugkeer naar Bali. Jullie reizen verder over land naar de luchthaven van Denpasar.  

terug naar boven