Ecuador fly & drive

Delen:

Dag 1: Quito

BRUSSEL - MADRID - QUITO

Vertrek vanuit Brussel per regelmatige lijnvlucht naar Quito. Bij aankomst verwelkoming en transfer naar het hotel.

Dag 2: Quito

QUITO

City tour met privé gids. Jullie wandelen door de nauwe straatjes van het historisch centrum tot het plein van de onafhankelijkheid waar jullie het presidentieel paleis, het paleis van de aartsbisschop, het stadhuis en de kathedraal vinden. Jullie bezoeken de jezuïetenkerk, één van de rijkst versierde kerken van Zuid-Amerika. De San Francisco kerk en het klooster liggen aan één van de mooiste pleinen van Quito. Van op de Panecillo heuvel hebben jullie een prachtig zicht over de stad. Vrije namiddag.

Dag 3: Angochagua

QUITO - OTAVALO (+-105km)

Jullie worden naar het noorden van de stad gebracht en nemen daar de huurwagen op. Assistentie door een Engelstalige begeleider. Rit naar het noorden van het land richting Otavalo. Bezoek aan de levendige en kleurrijke markt van Otavalo. Daarna kunnen jullie één van de traditionele dorpen in de buurt bezoeken of een wandeling maken rond het kratermeer Cuicocha. Tijdens de wandeling genieten jullie van een fantastisch panorama over het omliggende hoogland.

Dag 4: Quilotoa Loop

OTAVALO - COTOPAXI (+-170km)

Rit langs de Avenida de los Volcanes naar het zuiden. Het nationaal park rond de actieve Cotopaxi vulkaan (5.897m) bestaat uit hoogtemoeras en werd gesticht om de typische fauna en flora van het Andesgebergte te beschermen. De wandelpaden rond het Limpiopungo meer laten jullie kennismaken met de fauna en flora en de landschappen van dit spectaculaire gebied.

Dag 5: Baños

COTOPAXI - BANOS (+-115km) 

Baños is genoemd naar de vele warmwaterbronnen die zich in dit gebied bevinden, een gevolg van de vulkanische activiteit van de Andes. De kerk van Onze Lieve Vrouw van het Heilige Water is een belangrijk bedevaartsoord. Verder vinden jullie er de ambachtslieden die typisch snoepgoed produceren, de kleurrijke groente- en fruitmarkt en de tagua ateliers.

Dag 6: Alausi

BANOS - CHIMBORAZO - RIOBAMBA - ALAUSI (+-240km) 

Rit naar de spectaculaire Chimborazo vulkaan, met 6.310m de hoogste vulkaan ter wereld. We raden een wandeltocht aan door het natuurreservaat aan de voet van de vulkaan. Tijdens de tocht kunnen jullie de in het wild levende vicuña’s, tal van roofvogels en de zweefvlucht van de majestueuze condors bewonderen. Op weg naar Alausi kunnen jullie nog de traditionele Andesgemeenschap van Guamote bezoeken.

Activiteiten

Dag 7: Cuenca

ALAUSI - NARIZ DEL DIABLO - INGAPIRCA - CUENCA (+-185km)  

De treinrit via de « Nariz del Diablo » behoort tot de bekendste treinreizen ter wereld. De trein zigzagt zich door het Andes gebergte en op een traject van slechts 12km wordt een hoogteverschil van 500m overwonnen. Treinticket inbegrepen. Na de treinrit rijden jullie verder naar de belangrijkste Inca site van Ecuador, Ingapirca, dat zich in een vruchtbare vallei van de provincie Cañar bevindt. Dit monument is een voorbeeld van de typische bouwstijl van de Inca: geïnclineerde muren, strak ingepaste stenen en een sobere architectuur. In de namiddag bereiken jullie Cuenca.

Dag 8: Cuenca

CUENCA

Bezoek aan het centrum van Cuenca. De wandeling begint aan het Calderón park met een bezoek aan beide kathedralen, de oude en de Inmaculada Concepcion, en het klooster El Carmen de la Asuncion. Jullie wandelen tot het San Francisco plein door straten waar koloniale huizen afgewisseld worden door 20ste-eeuwse Art Deco gebouwen. Het museum van inheemse culturen bevat een boeiende verzameling archeologische vondsten. Of jullie bezoeken kort een fabriek waar de befaamde Panama hoeden gemaakt worden.

Dag 9: Guayaquil

CUENCA - NATIONAAL PARK CAJAS - GUAYAQUIL (+-200km)  

Op weg naar Guayaquil kunnen jullie een wandeling maken door het nationaal park Cajas met zijn 200 meertjes. Guayaquil, de “parel van de Pacific”, is de economische hoofdstad van Ecuador en is een mix van koloniale en moderne architectuur. Jullie bezoeken de Las Peñas wijk, de kathedraal, het park Seminario met de vele iguana ’s, het mooie kerkhof Ciudad Blanca en de Malecon 2000 aan de zeekant.

Dag 10: Puerto Lopez

GUAYAQUIL - PUERTO LOPEZ (+-250km)

Jullie rijden verder naar Puerto Lopez, gelegen aan de Stille Oceaan. In het nationaal park Machalilla vinden jullie, naast een fauna en flora die sterk gelijkt op die van de Galapagos eilanden, enkele archeologische sites en een interessant museum. In het nationaal park wandelen julie langs de ongerepte stranden van Los Frailes, omzoomd met droge kustvegetatie. Op het eind van de wandeling kunnen jullie een frisse duik nemen bij het strand of nog even de onderwaterwereld snorkelend verkennen.

Dag 11: Puerto Lopez

PUERTO LOPEZ

Vrije dag aan het strand.

Tips Specialist

Optioneel bezoek aan Isla de la Plata. Vanuit de haven van Puerto Lopez varen jullie in ongeveer anderhalf uur naar Isla de la Plata, het “zilvereiland”. Hier vinden jullie verschillende kolonies van albatrossen, fregatvogels en genten. Tijdens het seizoen (midden juni tot en met september) kunnen jullie hier regelmatig walvissen spotten. Op het eiland liggen twee afgebakende natuurpaden die jullie met een natuurgids kunnen afwandelen. Er is ook tijd om te snorkelen of te relaxen op het strand. Picknick op het eiland inbegrepen. In de namiddag varen jullie terug naar Puerto Lopez.
 

Dag 12: Nachtreis

PUERTO LOPEZ - GUAYAQUIL - MADRID - BRUSSEL

Rit naar de luchthaven van Guayaquil waar jullie de huurwagen inleveren. Terugvlucht naar België via Madrid.

Dag 13: Einde van de Reis

BRUSSEL

Aankomst te Brussel.

terug naar boven