The Grand Rail Tour of Switzerland

Delen:

Switzerland

Dit kleine, efficiënte land, ingeklemd tussen Duitsland, Frankrijk, Italië en Oostenrijk, staat bekend om zijn chocolade, zijn horloges en vooral zijn opmerkelijk mooie natuurlijke landschappen. De torenhoge met sneeuw bedekte Zwitserse Alpen vormen zestig procent van het land en bieden bezoekers grenzeloze buitenactiviteiten, terwijl de talrijke met sterren bezaaide, blitse skiresorts hen ook in staat stellen het goede leven te ervaren. Een verfrissend contrapunt voor dit winterwonderland is een hele reeks ongelooflijke steden, waaronder de hoofdstad Bern, met zijn schilderachtige middeleeuwse oude binnenstad en geavanceerde kunst; de chique stad Genève, een verfijnd winkelparadijs aan het grootste meer van Europa; en, natuurlijk, het supercoole Zürich met zijn funky bars op het dak en atypisch Zwitsers straatgruis. Wat uw voorkeur ook is, Zwitserland is de ultieme bestemming voor zowel buitenavontuur als ontspannen zelfverwennerij.


Betalingen en Wisselkoersen

Valuta

De officiële munteenheid van Zwitserland is de Zwitserse frank (afkortingen CHF, SFR, Fr.), en is verdeeld in 100 Rappen [Rp]/Centimes [cts], maar de kleinste munt in gebruik is 5 Rp.

Bankieren

Banken open maandag — vrijdag 8u30 tot 16u30 in grotere steden. Deze uren worden eenmaal per week verlengd. In landelijke gebieden, banken zijn open maandag— vrijdag 08u30-12u00 en 14u00-17u00

Creditcards en pinpassen worden op de meeste plaatsen in Zwitserland geaccepteerd, waaronder American Express, Diners Club, Mastercard en Visa. Geldautomaten zijn overal in Zwitserland beschikbaar, vooral in de grote steden.

In termen van reischeques worden pond sterling, US Dollar of Eurocheques geaccepteerd op luchthavens, treinstations en banken. Om extra wisselkoerskosten te voorkomen, wordt bezoekers geadviseerd om reischeques in pond sterling, euro's of Amerikaanse dollars in te nemen. Vanaf 2013 heeft American Express de distributie van reischeques in Zwitserland stopgezet.


Reizen en Plaatselijk Transport

Het openbaar vervoer van Zwitserland staat bekend als een van de beste ter wereld. Een dicht netwerk van spoor-, bus- en tramlijnen en een systematisch tijdschema maken het mogelijk om bijna elk punt in het land één keer per uur te bereiken. In de meeste gevallen is één ticket voldoende voor één reis, zelfs als er talrijke spoorweg-, bus- en scheepsexploitanten bij betrokken zijn.

Bijna elk dorp in Zwitserland kan meerdere keren per dag met een regionale buslijn worden bereikt, de meeste zelfs één keer per uur. De Zwitserse post exploiteert veel van deze buslijnen met hun beroemde gele postbussen. Schema's en tickets van alle langlaufbussen zijn geïntegreerd in het unieke systeem van geïntegreerd openbaar vervoer van Zwitserland.


Eten, Drinken en Culinair Advies

Normen voor hygiëne met betrekking tot voedselgezondheid en -veiligheid in Zwitserland zijn over het algemeen hoog in hotels, restaurants, pubs en uitgaansgelegenheden. Restaurants zijn onderworpen aan de wetgeving inzake voedselveiligheid, die wordt geïmplementeerd door de lokale overheid. De regelgeving omvat certificering en regelmatige inspecties door gezondheidsinspecteurs om ervoor te zorgen dat de hygiënische normen worden gehandhaafd.

Het is veilig om vers fruit, groenten en salades te eten en ijs in je drankjes te doen. De vis, vlees en kip van Zwitserland zijn van uitstekende kwaliteit, dus het is niet nodig om jezelf te beperken bij het genieten van de lokale keuken.

In Zwitserland omvat het ontbijt meestal brood, boter of margarine, marmelade of honing, misschien wat kaas of ontbijtgranen, plus melk, koude of warme chocolademelk, thee of koffie. Lunch kan zo eenvoudig zijn als een sandwich of een birchermüesli of het kan een complete maaltijd zijn. Afhankelijk van wat mensen hadden voor de lunch, kan het diner een volledig hoofdgerecht zijn of gewoon wat brood, kaas, misschien wat gedroogd vlees of een andere lichte maaltijd.

Kraanwater in heel Zwitserland is veilig om te drinken en te koken met wanneer genomen uit kranen in stedelijke gebieden. Niet al het leidingwater in landelijke gebieden is veilig voor consumptie, dus neem indien nodig voorzorgsmaatregelen.


Klimaat en Weersomstandigheden

Over het algemeen is de lente nat en koel, April staat bekend om snelle en vaak veranderende weersomstandigheden. De zomer is meestal warm en droog met een maximale temperatuur tot 35°C. De temperatuur hangt voornamelijk af van de hoogte, de nullijn (0°C of 32°F) kan tot 4000 meter boven de zeespiegel (13125 voet) stijgen. De herfst is meestal droog, maar koel. De temperatuur zal aanzienlijk dalen in september of oktober, met de nullijn ongeveer 2000 meter boven de zeespiegel (6560 voet). De winter is meestal koud en droog. De temperatuur kan overal in Zwitserland dalen tot onder 0°C, vooral's nachts. In de Alpen krijgen ze meestal veel sneeuw, maar zelfs op lagere hoogten is er een goede kans dat ze af en toe een voet sneeuw krijgen.


Kledingvoorschriften

Slimme casual kleding is geschikt voor sightseeing en om uit te eten. Een lichte regenjas en reisparaplu zijn het hele jaar door nuttig. De zon kan bedrieglijk sterk zijn, zelfs als de temperatuur koel aanvoelt. Dit is vooral zo op hoogte en op de meren, dus we raden u aan een goede kwaliteit zonnebrandcrème en zonnehoed te gebruiken. Zorg ervoor dat je comfortabel schoeisel neemt voor overdag.


Internetbeschikbaarheid

De meeste accommodaties bieden Wifi (gratis of betaald) in hun business centers, kamers of restaurants. In de meeste zakenwijken en winkelcentra zijn internetcafés te vinden. Daarnaast bieden sommige restaurants WiFi-toegang (gratis of betaald).


Netspanning en Telefonie

Elektrische aansluitingen in de Zwitserse Bondsstaat zijn Type J (SEV 1011) en Type C (CEE 7/16 Europlug). Als de stekker van uw apparaat niet overeenkomt met de vorm van deze stopcontacten, heeft u een reisstekker nodig om aan te sluiten. Travel stekkeradapters veranderen gewoon de vorm van de stekker van uw apparaat om te passen op welk type stopcontact u nodig hebt om aan te sluiten. Als het cruciaal is om te kunnen aansluiten wat er ook gebeurt, neem dan een adapter mee voor alle typen.

Elektrische stopcontacten in Zwitserland leveren meestal elektriciteit met een frequentie van 230 volt AC/50 Hz. Als u een apparaat aansluit dat is gebouwd voor een 230-volt elektrische ingang, of een apparaat dat compatibel is met meerdere spanningen, dan is een adapter alles wat u nodig hebt. Als uw apparaat niet compatibel is met 230 volt, is een spanningsomvormer nodig.


terug naar boven