AVS Kijkersreis - Zuid-Afrika - 28/05/2023 - 06/06/2023

Delen:

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is werkelijk een land van adembenemende diversiteit. Men noemt het dan ook niet voor niets de ‘wereld in één land’. Een safari in de ongerepte natuur, adembenemende uitzichten, zonovergoten stranden, de dynamiek van bruisende steden, de fascinerende cultuur en onvergetelijke avonturen, in Zuid-Afrika heeft u beslist na iedere dag een meeslepend verhaal te vertellen! De negen te ontdekken provincies, elk met een eigen onmiskenbare ziel, verzekeren dat u nooit zonder blijvende herinneringen naar huis zal terugkeren.

Magoebaskloof

29 mei 2023 - 30 mei 2023

Magoebaskloof in de provincie Limpopo, een serene plek van avontuur, wordt vaak 'Het land van de zilveren nevel' genoemd, omdat de bergen en valleien regelmatig in zachte most worden gehuld. De prachtige Magoebaskloofpas, die langs de rand van het hoogveld loopt, is voor velen een belangrijke trekkaart. Als een van de steilste geasfalteerde wegen in Zuid-Afrika, beschikt het over kronkelende hoefijzerbochten en scherpe haarspeldbochten die zorgen voor zowel een spannende rit als een plek om te genieten van het spectaculaire uitzicht. Met het torenhoge massief van de Wolkberg als achtergrond en weelderige landschappen gedomineerd door het dramatische landschap van dichte inheemse bossen, eucalyptus- en dennenboomplantages, cycaden en bushveld-land, is het gebied een droom van wandelaars en natuurliefhebbers. Bezoekers kunnen zich verheugen op een prachtig netwerk van wandelpaden, waaronder de schilderachtige 53 kilometer lange Mabudashango-wandelroute of de 60 kilometer lange Dokolewa Waterfall Trail. Avontuurliefhebbers kunnen ook genieten van mountainbiken, paardrijden, wildwatervaren en kanoën. Mis de kans niet om de glorieuze Debengeni-watervallen te bezoeken.

Meer Informatie

Hazyview

30 mei 2023 - 1 jun 2023

Het plaatsje Hazyview dankt zijn naam aan de nevel die het gebied, vooral in de zomer, vaak bedekt. Op ongeveer 12 km van het Krugerpark is het een ideale uitvalsbasis om het meest bekende wildreservaat van Zuid-Afrika te bezoeken. Het dorpje ligt in een landschappelijk mooie omgeving - niet ver van de Panorama route - en u vindt er ook bananenplantages, waar hier de ideale klimaatomstandigheden voor bestaan. Hazyview zelf heeft een aantal leuke winkelcentra en er is een kleine markt waar fruit en goederen aan de lokale bewoners worden verkocht.

Meer Informatie

Kruger Nationaal Park

1 jun 2023 - 4 jun 2023

Het Kruger Nationaal park is opgericht in het jaar 1926 door de Britten en vernoemd naar Paul Kruger, de voormalige president van Transvaal. Het park is ca. 352 km lang en gemiddeld 60 km breed en is met zijn oppervlakte van 20.000 km²; het grootste park van Zuid-Afrika. De meeste toeristen bezoeken het zuidelijke deel van het Kruger Nationaal Park waar de meeste dieren leven. Het park heeft een bijzonder kwetsbaar ecosysteem en er moet regelmatig ingegrepen worden door het parkbeheer. Er zijn kunstmatige waterbronnen aangelegd zodat de dieren ook in de droge periode voldoende water hebben. In het Kruger Nationaal Park gelden strenge regels voor de toeristen. Zo is er een maximum snelheid van 50 km per uur en mag je de auto alleen verlaten op plaatsen waar dat is toegestaan. Het voeren van de dieren is strafbaar en er wordt streng gecontroleerd op de naleving van deze regels.
Kruger is een Big 5 park, het heeft zelfs ca. 2.500 buffels, 12.000 olifanten (grootste populatie ter wereld), 1.500 leeuwen, 1.000 luipaarden en 5.000 zwarte en witte neushoorns. Daarnaast zijn er ongeveer 145 soorten dieren, teveel om allemaal op te noemen, maar een paar zijn o.a. wilde hond, cheetah, nijlpaard, spotted hyena, bavianen, zebra, giraffe, wrattenzwijn, impala, kudu, waterbok, gnoe, suni en verder nog heel veel antilope soorten.

Accommodatie

Meer Informatie

Mpumalanga Highlands

4 jun 2023 - 5 jun 2023

De Hooglanden van Mpulmalanga zijn een speeltuin voor de liefhebbers van natuur en avontuur. Een aantal charmante graslanddorpen op grote hoogte liggen verspreid over talrijke veeboerderijen, die worden afgewisseld met tal van forelvis locaties en bergplekjes. Naast de forellen en de schilderachtige stadjes zijn het landschap en de flora en fauna ook de grote attracties.

Accommodatie

Meer Informatie

terug naar boven