Hoi An

Dagen 1 - 4

Hoi An was van de 16e tot de 18e eeuw een belangrijke havenstad die vele handelaars vanuit China, Japan en Europa aantrok. Deze handelaars hebben hun stempel gedrukt op de beroemde architectuur. De oude straatjes van de stad staan vol met Chinese pagodes, Japanse handelshuizen, prachtige warenhuizen, Franse huisjes en winkelpanden. Door het dichtslibben van de Thu Bon rivier in de 19e eeuw werd de stad afgesloten van de handelsroute, wat ervoor gezorgd heeft dat Hoi An niet meegegaan is in de industriële ontwikkeling. Hoi An staat sinds 1999 op de UNESCO- werelderfgoedlijst en is tegenwoordig één van de belangrijkste toeristische attracties van Vietnam. Ondanks deze nieuwe status blijft de stad zijn oude charme behouden en waant u zich als bezoeker terug in de tijd.

Een dagexcursie naar My Son, een oud Hindoetempelcomplex, is absoluut de moeite waard!

 

Accommodatie

Meer Informatie

Hoi An

Hue

Dagen 4 - 6

Betoverend en mooi, deze voormalige hoofdstad wordt nog steeds beschouwd als het culturele en religieuze centrum van Vietnam en heeft in 1993 de status van UNESCO Werelderfgoed gekregen. De stad heeft zijn charme deels te danken aan zijn ligging aan de Perfume River, de vele oude tempels, paleizen, mysterieuze tombes en indrukwekkende citadel.

Maak een boottocht op de rivier, bezoek de Thien Mu Pagode, Tu Duc’s en Khai Din tombe. Maak een heerlijke fietstocht op het omringende platte land. Heeft u meer tijd? Niet ver van de stad ligt het mooie strand van Thuan An.

 

Meer Informatie

Hue

Hanoi

Dagen 6 - 7

Met zijn brede boulevards, oude pagodes en met bomen omzoomde meren, is de hoofdstad van Vietnam ook de meest sfeervolle en charmante stad van het land. Gelegen aan de oevers van de Rode Rivier, is het een van de oudste hoofdsteden ter wereld met vele Frans koloniale gebouwen, oude pagodes en unieke musea. Hanoi heeft een multiculturele gemeenschap die bestaat uit Chinese, Franse en Russische invloeden.

Maak een wandeling langs het Hoan Kiem Meer, slenter door de levendige oude wijk, geniet van de heerlijke keuken en mis het waterpoppenspel niet alvorens het bruisende nachtleven te ontdekken.

Meer Informatie

Hanoi

Ninh Binh

Dagen 8 - 10

Ninh Binh ligt 100 km ten zuiden van Hanoi in de Red River Delta en is de hoofdstad van de provincie Ninh Binh in Vietnam. Het is uitvalsbasis voor het verkennen van het opmerkelijk schilderachtige omliggende platteland. Het hoogtepunt van het gebied is ongetwijfeld het Trang An Scenic Landscape, een UNESCO-werelderfgoed met weelderige groene rijstvelden, enkele typisch Vietnamese kalkstenen landschappen en een aantal indrukwekkende grotten. Andere populaire bezienswaardigheden in de buurt zijn de grootste pagode van het land en het buitengewone uitzicht vanaf de top van Hang Mua Peak.

Meer Informatie

Ninh Binh

Mai Chau

Dagen 10 - 12

Verborgen in een idyllisch dal in de bergen van Noord-Vietnam, ligt het afgelegen landelijke district van Mai Chau. Het pittoreske pastorale landschap biedt uitstekende wandel- en fietsmogelijkheden. Een uniek startpunt voor het verkennen van de vele traditionele dorpen in het gebied e.

De lokale bevolking, “white Thai” , zijn afkomstig uit Thailand, Laos en China. Deze vriendelijke mensen staan bekend om hun weefwerk, wat zij te koop aanbieden op de lokale markt. Een goede plek voor handgemaakte souvenirs dus.

Het nabij gelegen Pu Long National Park is absoluut een dagexcursie waard!

Accommodatie

Meer Informatie

Mai Chau

Sapa

Dagen 13 - 16

Sapa, een voormalig Frans bergstation, is goed op weg om een toeristische hotspot te worden. Gelegen op het Hoang Lien Son-gebergte in het noordwesten van Vietnam, kijkt de stad uit op terrasvormige rijstvelden, vaak gehuld in zware ochtendmist. Buiten het spectaculaire uitzicht kan de charme van de stad ook worden toegeschreven aan de lokale H'mong en Dzao bergstammen, die kleding, snuisterijen en handwerk in de stad verkopen. Trekkings- en wandeltochten naar nabijgelegen dorpen kunnen worden georganiseerd, alsook de beklimming van de Fansipan-piek (het hoogste punt van Vietnam). 

Accommodatie

Meer Informatie

Sapa

Hanoi

Dagen 16 - 18

Zoals eerder beschreven

Meer Informatie

Hanoi
terug naar boven