Paspoort tot Noord-India

Delen:

India

India is met z'n grootte van 3 miljoen km² bijna een continent op zich. De bevolking is zeer verscheiden, diep spiritueel en een smeltkroes van volkeren en religies. Het land is een schatkamer van geschiedenis en cultuur en een merkwaardige mengeling van chaos en sereniteit.  Rondreizen zorgen voor een combinatie van verbluffende landschappen en unieke vergezichten met ongeëvenaarde reiservaringen. Van de prachtige stranden van Goa tot de meeslepende gekte van Kolkata, de heilige Gangesoevers in Varanasi, de met sneeuw bedekte toppen van de Himalaya in Kasjmir, het rurale Rajasthan en de oude prachtig bewerkte tempels die verspreid zijn over het ganse land. Sta versteld van de vriendelijkheid van de bevolking en geniet van de heerlijke Indische keuken. Een reis naar India zorgt voor onvergetelijke herinneringen. 

New Delhi

Dagen 1 - 3

New Delhi is de hoofdstad van India en al eeuwenlang één van de grootste commerciële en economische centra van het land. Samen met Jaipur en Agra vormt het 'de gouden driehoek'. Het nieuwe stadsdeel werd in 1912 gesticht door de Britten en het koloniale verleden is her en der zeker nog aanwezig. De stad bestaat uit twee delen; Old Delhi is het oude, ommuurde deel en New Delhi is het meer moderne stuk. De stad kent dan ook een ongelooflijke schat aan cultuur en geschiedenis. Het Rode Fort, de Qutab Minar en Humayun’s Tomb staan op de UNESCO-werelderfgoedlijst, maar Delhi bezit heel wat prachtige architectuur, opmerkelijke monumenten en eeuwenoude tempels. Zo is de Chandni Chowk-markt uit de 17e eeuw nog altijd een bijzonder populair winkelcentra voor onder andere sieraden en traditionele Indiase sari’s. Ook de iconische Bahai Lotus tempel, bekroond omwille van zijn architectuur en de Jama Masjid, de grootste moskee van het land, zijn absolute aanraders.

Accommodatie

Meer Informatie

Agra

Dagen 3 - 5

Agra vormt samen met New Delhi en Jaipur de 'gouden driehoek'. De stad staat vooral bekend als thuisbasis van de wereldberoemde Taj Mahal. Deze must-see is een architecturaal, perfect symmetrisch meesterwerk. Het complex werd gebouwd in de 17de eeuw in opdracht van keizer Shah Jahan, als laatste rustplaats voor zijn vrouw Mumtaz Mahal die in het kraambed overleed.Het bestaat uit een mausoleum, een tuin en verschillende bijgebouwen.

Nog in Agra bevindt zich het Agra fort, dat gebouwd is uit rode zandsteen. Ook de moeite waard is het graf van Itmad-ud-Daulah, dat een witmarmeren gevel heeft die verfraaid is met ingewikkelde ingelegde ontwerpen en halfedelstenen.

Meer Informatie

Alternatieve Accommodatie

Hotel Royale Residency

Jaipur

Dagen 5 - 7

Jaipur is de hoofdstad van de noordelijke staat Rajasthan en vormt samen met Agra en New Delhi de ‘gouden driehoek’. Jaipur is ook de toegangspoort tot woestijnsteden Jodhpur en Jaisalmer. De bijnaam van de stad is ‘The Pink City’, omdat door een bezoek van de prins van Wales in de 19de eeuw vele gebouwen roze werd gekleurd. Deze kleurrijke stad is een combinatie van traditie en moderniteit en biedt bezoekers levendige bazaars, weelderige paleizen en oude tempels aan. Doordat de aanleg van Jaipur gepland werd, kent de binnenstad een strak stratenpatroon met brede wegen. Het sprookjesachtige Amberfort en het imposante Windenpaleis zijn niet te missen.

Meer Informatie

Alternatieve Accommodatie

Holiday Inn Jaipur City Centre

Pushkar

Dagen 7 - 9

Pushkar grenst aan de oostelijke rand van de zonovergoten Thar-woestijn, in de Indiase deelstaat Rajasthan. Het is een heilig hindoe-bedevaartsoord, bekend om zijn ontspannen sfeer, talloze witgekalkte tempels en mythisch heilig meer. Hoewel deze betoverende stad populair is bij reizigers, heeft het zijn authenticiteit en verbinding met zijn pelgrim-roots weten te behouden. Pushkar biedt bezoekers verschillende attracties, waaronder de 14e-eeuwse Jagatpita Brahma Mandir-tempel (de enige Brahma-tempel in India), de jaarlijkse Camel Mela, (grootste kamelenbeurs ter wereld) en de levendige Safara Bazaar, met lokaal gemaakt textiel, lederwaren, sieraden, ... Touroperators bieden avontuurlijke kameel- en paardrijdsafari's en quadbiketochten in de omliggende woestijn.

Accommodatie

Meer Informatie

Alternatieve Accommodatie

The Pushkar Bagh Resort

Jodhpur

Dagen 9 - 10

Jodhpur staat bekend als de toegangspoort tot de Thar-woestijn en is de op één na grootste stad in de staat Rajasthan. Het is een populaire toeristische bestemming met een verscheidenheid aan sierlijke paleizen, eeuwenoude forten en heilige tempels. De bijnamen zijn ‘Sunny City’ omwille van het woestijnklimaat en 'De Blauwe Stad', omdat de meeste huizen in de oude stad een indigo kleur hebben. De kleur zou te maken kunnen hebben met het kastesysteem, of als hulpmiddel dienen tegen de muggen. Hoewel Jodhpur grotendeels een uitgestrekte moderne metropool is, is het stadsdeel binnen de oude stadsmuren een labyrint van kronkelende, smalle straten en bazaars. Het bekendste monument is het enorme Mehrangarh Fort, dat over de stad uit torent. Eén van de grootste paleizen ter wereld is het Umaid Bhawan-paleis, dat gebruikt wordt als privéwoning en als hotel. Het Jaswant Thada tot slot is een witmarmeren mausoleum met prachtige insnijdingen.

Accommodatie

Meer Informatie

Alternatieve Accommodatie

Fairfield by Marriott Jodhpur Hotel

Narlai

Dagen 10 - 12

Narlai is een druk dorpje uit de 15de eeuw, gelegen in het hart van de Aravalli-heuvels, op slechts 36 km van Ranakpur. Dit charmante dorp heeft veel karakter en rustieke charme en is omgeven door een idyllisch landschap bezaaid met talloze heilige tempels, waaronder de prominente Shri Adinath Jain-tempel. Deze tempel dateert uit het jaar 907 en beschikt over twee enorme olifantenbeelden die de wacht houden bij de ingang. Andere populaire attracties zijn het imposante fort Kumbhalgarh, het indrukwekkende 17e-eeuwse Rawla Narlai erfgoedhotel en het kolossale Shri Aai Mata-heiligdom, gelegen op een heuveltop.

Accommodatie

Meer Informatie

Udaipur

Dagen 12 - 14

De stad Udaipur, ook gekend als het 'Venetië van het Oosten' is gebouwd rond drie met elkaar verbonden meren - Lake Pichhola, Fateh Sagar Lake en het kleinere Swaroop Sagar-meer. De stad wordt omringd door de heuvels van het Aravalli-gebergte. Het is de thuisbasis van een scala aan oude tempels en sprookjesachtige paleizen, waarvan er enkele zijn omgebouwd tot luxe-erfgoedhotels. Udaipur staat bekend als een van de mooiste en meest romantische steden van Rajasthan. Een belangrijke attractie is het indrukwekkende City Palace, dat gebouwd werd over een periode van 400 jaar. Ook de moeite waard is het witmarmeren Lake Palace, dat op een eilandje ligt in Lake Pichola en nu dient als vijfsterrenhotel.  In Udaipur bevindt zich ook een bekend zonne-observatorium. 

Meer Informatie

terug naar boven