Paspoort tot Laos

Delen:

Laos

Wedged between a number of larger neighbouring countries, Laos is often overlooked in favour of tourism giants such as Thailand and Vietnam. But these travellers are missing out on an extraordinarily scenic and culturally rich destination. Laos boasts a reputation as the least visited, least Westernised, and the most untouched of all Indochinese nations. Only time will tell how long this will last but, while it does, visitors who chose to explore this nation’s remote areas will be richly rewarded. Laos’ primary drawcard is undoubtedly the mighty Mekong River which traverses the length of the country and is considered the second most biodiverse river in the world. In the north, the landscape is characterised by little explored jungle-clad mountainous areas where visitors can witness the intriguing cultures of the various hill tribes that populate this region. Travellers on the hunt for cultural interest should head for the bustling capital of Vientiane with its innumerable temples and Buddhist monuments. It is this variety of exotic wildlife, remote wilderness and remarkable cultural treasures that make Laos a truly unique and unforgettable holiday destination.

Luang Prabang

Dagen 2 - 5

Luang Prabang is een charmante stad met elegante historische architectuur en uitgesproken Franse aanwezigheid in het noorden van Laos. De stad is gevuld met interessante musea, drukke markten en traditionele winkels. Verspreid over de hele stad zijn er 33 boeddhistische tempels. Voor wie wat geschiedenis over het Laotiaanse volk wil opsnuiven, zijn het Haw Kham Royal Palace Museum en de tempel Wat Xieng Thong absolute aanraders. In de omgeving van de stad kan u enkele oude sites en adembenemende natuur bewonderen. Wanneer u de Pak Ou-grotten bezoekt, maakt u kennis met honderden Boeddhabeelden die door de eeuwen heen zijn verzameld. Op een uur rijden van de stad liggen de 54m hoge Kuang Si-watervallen, waarvan het aparte turquoise water via aaneensluitende terrassen verder naar beneden stroomt.

Accommodatie

Meer Informatie

Alternatieve Accommodatie

Villa Pumalin

Vang Vieng

Dagen 5 - 7

De kleine junglestad Vang Vieng is omgeven door een adembenemend mooi landschap, dat bestaat uit vredige rijstvelden, fascinerende grotten, oude ruïnes en in mist gehulde kalkstenen karst. Vang Vieng is bekend geworden omwille van zijn wilde feesten bij de rivier, maar deze zijn bij wet verboden. Desondanks blijft de stad een uitstekende bestemming voor reizigers die dol zijn op een avontuur in de buitenlucht, denk hier bij aan speleologie, tubing, raften, kajakken, zip-linen, fietsen, … of gewoon ontspannen en genieten van het idyllische landschap. In het stadscentrum zijn er enkele uitstekende internationale restaurants en boetiekhotels te vinden, waardoor het de ideale uitvalsbasis is voor bezoekers die de prachtige natuurlijke schatten van de regio willen verkennen. Mis de kans niet om de spectaculaire zonsondergang vanaf Sunset Hill te zien.

Accommodatie

Meer Informatie

Alternatieve Accommodatie

Vieng Tara Villa

Vientiane

Dagen 7 - 9

Vientiane is de grootste stad van Laos, maar desondanks is het hier verrassend rustig en relaxed. De hoofdstad is gelegen langs de rivier en heeft prachtige historische architectuur. De That Luang (‘the great stoepa’) is een 16e-eeuws indrukwekkend gouden tempelcomplex en tevens de meest heilige monument in heel Laos. Langs de rivier zijn er talloze restaurants, markten en terrasjes waar u de serene sfeer kan ervaren waarvoor de stad zo bekend staat. Één van de culturele hoogtepunten van de stad is het Laos National Museum, waar fascinerende tentoonstellingen de geschiedenis van Laos door de eeuwen heen onthullen.

Accommodatie

Meer Informatie

Alternatieve Accommodatie

Ansara Hotel

Champasak Province

Dagen 9 - 12

Champasak was ooit het machtscentrum in het stroomgebied van de Mekongrivier. Nu is het een slaperige provincie, bestaande uit de Si Phan Don-archipel (letterlijk 4000 eilandjes) en verschillende belangrijke natuurgebieden met een grote biodiversiteit. Champasak-stad is een kleine, relaxte stad die bezaaid is met Franse koloniale architectuur en schitterende boeddhistische tempels. Van hieruit kan je naar 5e-eeuwse Khmer-tempelcomplex van Wat Phu. Desondanks de stille afbrokkeling geeft dit complex, dat op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat, nog steeds een majestueuze indruk. De stenen trap, bezaaid met Frangipani-bomen, leidt naar het hoogste punt van de Wat. Vanaf hier heeft u een ongelooflijk uitzicht op dit oude wonder.

Accommodatie

Meer Informatie

Vientiane

Dagen 12 - 13

Zoals eerder beschreven

Accommodatie

Meer Informatie

Alternatieve Accommodatie

Ansara Hotel
terug naar boven