Andalusië in al zijn glorie!

Delen:

Dag 1: Granada

BRUSSEL - MÁLAGA - GRANADA

Vertrek vanuit Brussel per regelmatige lijnvlucht naar Málaga. Bij aankomst, opname van de huurwagen en rit naar Granada waar jullie 2 nachten zullen verblijven.

Dag 2: Granada

GRANADA

Hoogtepunt van deze stad is een bezoek aan het Alhambra, een indrukwekkend Moors paleizencomplex, met de prachtige tuinen van het Generalife. Gebouwd door de Nasriden, geeft dit perfect de voorstelling weer van 'het paradijs op aarde'. Gezien de populariteit van deze bezienswaardigheid is het noodzakelijk om vooraf te reserveren!

Na dit bezoek kunnen jullie met een shuttlebusje naar de Plaza Nueva waar de talrijke studenten in en rond de vele bars en restaurantjes een bijzondere sfeer creëren. Ideaal voor een aperitief met tapas! 

Dag 3: Ubeda

GRANADA - ÚBEDA (± 120KM)

In de voormiddag kunnen jullie Granada verder verkennen: de kathedraal met een web van straatjes, die doen denken aan een Arabische markt, is het startpunt voor een stadsverkenning. De wandeling loopt verder oostwaarts naar het Albaicín, een typische volkswijk met een duidelijk Moorse stempel. Hier weerklinkt 's avonds uit kleine, soms onooglijke cafeetjes flamencomuziek.

Jullie verlaten Granada richting Jaén en maken kennis met het spectaculaire landschap van miljoenen olijfbomen, die goed zijn voor maar liefst 25% van de globale olijfolieproductie. In elk restaurant in de provincie Jaén kunnen jullie de 'picual-' en de ongefilterde 'manzanilla'-variëteit proeven, de beste olijfolie uit de streek, geserveerd in een sherryglaasje als was het een wijndegustatie. Verder naar het gezellige stadje Úbeda, waar jullie 2 nachten logeren.

Dag 4: Ubeda

ÚBEDA - BAEZA (± 10KM)

Úbeda, architectonisch gezien een van de mooiste steden van Andalusië, heeft tal van renaissancegebouwen en geeft een goede indruk van de pracht van de stad in de 16de eeuw. Tussen eindeloze symmetrische rijen olijfboomgaarden ligt het mooie Baeza, de 'zusterstad'. Net zoals in Jaén vinden jullie hier talrijke paleizen, kerken en kloosters in renaissancestijl, reden genoeg om in 2003 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO te worden geplaatst. 

Dag 5: Cordoba

CÓRDOBA

Jullie rijden verder naar Córdoba, waar jullie tweemaal overnachten in Las Casas de la Judería of in het schitterende vijfsterrenhotel Palacio del Bailío. Hoogtepunt is onbetwistbaar de Mezquita of moskee van Córdoba, 12 eeuwen oud en symbool van de macht van de Islam. In de 16de eeuw werd in het centrum van de moskee een kathedraal gebouwd, en dat levert een spectaculaire kruisbestuiving op. De charme van Córdoba ligt ook in zijn Joodse wijk met kronkelende steegjes en gele straatlantaarns. Vooral 's avonds, als de dagjestoeristen verdwenen zijn, is het er gezellig rondkuieren bij aangename temperaturen en in een romantische sfeer. 

Dag 6: Cordoba

CÓRDOBA

Vrije dag ter ontdekking van Cordoba en omgeving.

Dag 7: Seville

CÓRDOBA - SEVILLA (± 145KM)

Via landelijke wegen, met eventueel een tussenstop in het typische Carmona, één van de oudste steden van Andalusië, rijden jullie verder naar Sevilla, waar jullie tweemaal overnachten.

Dag 8: Seville

SEVILLA: PASSIE, KLEUR EN SFEER

Een bruisende stad, met talrijke monumenten en musea, volkswijken en de mooiste Plaza de Toros van het land. Geen enkele stad in Europa die zo exotisch, bijna Noord-Afrikaans aandoet. Pleinen omzoomd door palmbomen waarbij de Giralda - de klokkentoren van de kathedraal - uitkijkt op de gretig groeiende sinaasappelbomen. Een must is een bezoek aan het Real Alcázar, een verfijnd, in Moorse stijl opgericht koninklijk paleis. 

De meest schilderachtige plek is de Barrio Santa Cruz, een van de oudste stadswijken van Sevilla met een labyrint van beschaduwde pleinen en kronkelende straatjes met witte huizen en patio's vol bloemen. Vlak bij de typische Plaza de España staat het gebouw van het voormalige Real Fábrica de Tabacos, de setting van het verhaal van de beroemde opera Carmen van Bizet.

Dag 9: Jerez de la Frontera

SEVILLA - JEREZ DE LA FRONTERA (± 100KM)/CADIZ (± 140KM)

In de voormiddag kunnen jullie het bezoek aan Sevilla afronden. Dan rijden jullie richting Jerez de la Frontera, waar jullie  2 nachten verblijven. 

Dag 10: Jerez de la Frontera

JEREZ

Jerez is de hoofdstad van de flamenco, sherry en … paarden! Proef een 'fino' in een van de indrukwekkende 'bodegas' die de stad rijk is. Een demonstratie paardendressuur kunnen bijwonen in de rijschool, de Real Escuela Andaluza de Arte Ecuestre, en daar het museum bezoeken. In de namiddag kunnen jullie nog de omgeving van Jerez verkennen, met typische havenplaatsen zoals Cádiz en El Puerto de Santa María of San Lúcar de Barrameda, het mekka van de manzanilla, de fijnste sherry. Met zijn grote aantal bodega's maakt die laatste deel uit van de fameuze 'sherrydriehoek'.

Dag 11: Costa del Sol

DE WITTE DORPEN

Na een rit door een prachtig landschap bereiken jullie de witte dorpen, zoals Arcos de la Frontera en Grazalema. Bezoek aan het spectaculair gelegen Ronda. Verder richting Costa del Sol, waar jullie 2 nachten verblijven in het gekozen hotel.

Dag 12: Costa del Sol

COSTA DEL SOL EN/OF MÁLAGA

Geniet van een dagje rust of maak een uitstap naar de levendige en 'herboren' havenstad Málaga, befaamd voor zijn prestigieuze musea, waaronder het Centre Pompidou, het mooie Picassomuseum en het Museo Carmen Thyssen.

Dag 13: Einde van de Reis

MÁLAGA - BRUSSEL

Terugrit naar de luchthaven van Malaga waar jullie de huurwagen achterlaten en een terugvlucht nemen naar Brussel.

terug naar boven