Authentiek logeren op Paros

Delen:

Dag 1 : Paros

BRUSSEL - ATHENE - PAROS - NAOUSSA

Vertrek vanuit Brussel naar Athene. Aansluitende vlucht naar het eiland Paros. Bij aankomst worden jullie opgewacht aan de luchthaven en wordt de huurwagen overhandigd. Rit naar de pittoreske badplaats Naoussa waar jullie overnachten in een charmante Grieks ingerichte vakantiewoning.

Tips Specialist

Aan sportactiviteiten heeft Paros geen gebrek. We helpen jullie graag met de reservatie van bv. paardrijden, windsurfen, kitesurfen, zeilen en andere watersporten:

Op voorhand reserveren is aanbevolen!

Dag 2 : Paros

PAROS

Paros is een bijzonder mooi vakantie-eiland en de perfecte bestemming voor een actieve gezinsvakantie in Griekenland. Het derde grootste eiland van de Cycladen is heuvelachtig, heeft mooie stranden en authentieke dorpen. Het Griekse karakter en de hartelijkheid van de lokale bevolking maken het plaatje compleet. Dit is genieten!

Tips Specialist

Het strand van Kolimbithres, dat jullie in de verte kunnen zien vanop jullie terras, is het mooiste strand in de omgeving. De granieten rotsen geven het een unieke uitstraling. In de onmiddellijke omgeving zijn er enkele leuke taverna's waar jullie heerlijk kunnen lunchen. Ten noorden van Kolimbithres bevindt zich een ander populair strand, dat van Agios Ioannis Detis. Het is een breed zandstrand waar allerlei watersporten mogelijk zijn. Een korte hiking naar de vuurtoren geeft jullie onvergetelijke vergezichten!

Dag 3 : Paros

PAROS

Bezoek vandaag de gezellige hoofdstad Parikia, in een grote baai gelegen in het westen van het eiland. In de drukke haven komen de meeste toeristen met de ferryboten aan. Slenter door de gezellige smalle geplaveide en bloemrijke straatjes. Jullie vinden er leuke winkeltjes, koffieshops en taverna's. Het belangrijkste monument van Parikia is de kerk van Panagia Katapoliani die in de 6e eeuw gebouwd is door de Byzantijnse Keizer Justinianus bovenop de ruïnes van een Romeins gymnasium.

Tips Specialist

Ga lunchen in één van de talrijke restaurants in de haven of aan het het strand van Livadia. Het is er lekker zonnen of relaxen op de strandbedjes in de schaduw van een parasol. Iets verder liggen de stranden Kaminia, Krios en Agios Fokas. Van hieruit hebben jullie een prachtig uitzicht op de baai van Parikia. Een must bij zonsondergang!

Dag 4 : Paros

PAROS

Verken vandaag  één van de mooie stranden ten noorden en ten oosten van Naoussa zoals het rustige Lageri, Santa Maria, Ampelas (beachclub), Molos, Piso Livadi en Logaras (strandfaciliteiten).

Het strand van Pounta is heel populair bij de jongeren omwille van de vele beachbars. Golden en New Golden Beach  zijn ideaal voor de surfers.

Tips Specialist

Onvergetelijk is een bezoek bij valavond aan het klooster van Agios Georgios dat op een heuvel gebouwd is, met een schitterend uitzicht op Molos, Marpissa en Piso Livadi! Wij reserveren alvast een tafeltje in één van de typische restaurantjes in Marpisa of Podromos. Genieten!

Dag 5 : Paros

PAROS

Al vroeg opweg naar Piso Livadi waar jullie aan boord gaan van de "Agios Georgios", een traditionele luxe zeilboot van captain Yannis die een dagexcursie maakt naar Koufonisia of Delos. (09h30 - 19h00) http://www.parosweb.com/sailingtrips/ . Deze excursie wordt uitgevoerd in groep (20-60 personen).

Inclusief

  • BBQ aan boord
  • frisdranken en lokale wijnen
  • snorkelmateriaal

Dag 6 : Paros

PAROS

Een korte rit brengt jullie in Kostos en Lefkes. Lefkes is gebouwd in een natuurlijk amfitheater op de hellingen van de Monte Agios Pantes en wordt beschouwd als één van de mooiste dorpen van het eiland! Vanuit Lefkes kunnen jullie over vele mooie wandelpaden in de bergen lopen. De bekendste is het Byzantijnse pad, dat Lefkes met Prodromos verbindt. Rijd nadien naar het zuiden van het eiland. Het is heerlijk lunchen in het gezellige haventje van Aliki. Zeer mooie en rustige stranden vinden jullie in het nabije Faragas en Glyfa.

Tips Specialist

Paros is een geliefd eiland onder wandelaars! Er zijn vele wandel- en bergpaden.  Zo is de wandeling van Mimi House naar Kostos en terug met zijn schitterende vergezichten, bijzonder ontspannend.  Andere leuke wandelingen zijn bijvoorbeeld Parikia-Marathi, Molos-Santa Maria, Lefkes-Aliki, Lefkes-Naoussa en veel meer...

Dag 7 : Paros

PAROS

Bezoek vandaag het kleinere maar levendige eiland Antiparos. Rijd naar Pounda waar jullie met of zonder auto de ferry kunnen nemen naar Chora, de hoofdstad van het eilandje. Maak een wandeling in de gezellige bloemrijke dorpskern met geplaveide straatjes, witgekalkte steegjes en op het centrale plein waar de cafeetjes en restaurantjes zijn. In de directe omgeving zijn mooie stranden met faciliteiten. Genieten van een mooie zonsondergang en lekker dineren op één van de talrijke terrasjes kan perfect vermits de ferry-verbinding dag en nacht actief is.

Dag 8 : Einde van de Reis

NAOUSSA - PAROS - ATHENE - BRUSSEL

Terugrit naar de luchthaven van Paros waar jullie de huurwagen achterlaten voor de terugvlucht naar Brussel via Athene.

terug naar boven