The Grand Rail Tour of Switzerland

Delen:

Dag 1: Zurich

BRUSSEL - ZURICH 

Vertrek vanuit Brussel per regelmatige lijnvlucht naar Zurich. Bij aankomst worden jullie opgewacht aan de luchthaven en naar het hotel gebracht. Deze kosmopolitische stad aan het water combineert een creatief stadsleven met een prachtige natuur. Talloze evenementen, een veelzijdig aanbod aan musea, een eigen foodfestival en het levendigste nachtleven van Zwitserland: Zürich is dag en nacht een bruisende stad.

Dag 2: Interlaken

ZURICH - LUZERN - INTERLAKEN  (2 u 51 min / 131 km)

Tijdens de rit van de grootste stad van Zwitserland naar Luzern bepaalt een vriendelijk berg- en heuvellandschap het uitzicht, met daartussen glinsterende meren. In Luzern stappen jullie over op de Luzern–Interlaken Express. De rit met deze premium panoramatrein verbindt twee wereldberoemde bestemmingen met elkaar. De tijd vliegt sneller dan jullie willen vanwege het prachtige berglandschap, de turquoise meren en de talrijke watervallen

Tips Specialist

Highlights:

 • Spoorlijn: Luzern–Interlaken Express
 • Interlaken: bergen, meren & avontuur, bergexcursies naar de Brienzer Rothorn, Jungfraujoch, Schilthorn, Harder Kulm, en Schynige Platte

Dag 3: Montreux

INTERLAKEN - ZWEISIMMEN - MONTREUX  (3 u 5 min / 120 km)

Een panoramische rit tussen twee werelden.

Vanaf Interlaken suizen jullie langs het Meer van Thun en vervolgens door het Simmental naar Zweisimmen. Hier neemt de Golden Pass Panoramic het over. Deze gaat langs prachtige kastelen en weilanden met rustig grazende koeien en passeert uiteindelijk de Duits-Franse taalgrens. Op de laatste etappe kronkelt de trein door de heuvels omlaag – en met de aankomst in Montreux worden jullie ondergedompeld in de mediterrane flair van de regio.

Tips Specialist

Highlights:

 • Spoorlijn: Golden Pass Panoramic (Belle Époque)
 • Montreux: wijngaarden van Lavaux, het kasteel van Chillon, Chaplins wereld, bergexcursie naar Rochers-de-Naye

Dag 4: Zermatt

MONTREUX - VISP - ZERMATT  (2 u 31 min / 148 km) 

Het trendy Montreux ligt op slechts een steenworp afstand van Visp. Vanaf hier gaat de reis verder door het Nikolai-dal, het diepste dal van Zwitserland, naar Zermatt. Voordat de “berg der bergen” – de Matterhorn – in zicht komt, moet de trein meer dan 900 meter klimmen, deels met behulp van tandwieltechnologie.

Tips Specialist

Highlights:

 • Zermatt: wereldberoemd autovrij dorp met uitzicht op de Matterhorn, bergexcursies naar Gornergrat en het Matterhorn gletsjerparadijs

 

Dag 5: St Moritz

ZERMATT - ST. MORITZ  (7u 46 min / 291 km)

De langzaamste sneltrein ter wereld. De Glacier Express gaat door de Alpen en verbindt het trendy Zermatt aan de voet van de Matterhorn met het al even mondaine St. Moritz. Op de acht uur durende rit door de bergachtige kantons Wallis, Uri en Graubünden gaat de trein door 91 tunnels en over 291 bruggen.  Een onvergetelijk uitzicht op een imposant berglandschap, diepe ravijnen en pittoreske dalen – allemaal vanuit het comfort van de treinwagen.

Tips Specialist

Highlights:

 • Treinlijn: Glacier Express
 • St. Moritz: chique bestemming op 1822 m boven zeeniveau, omgeven door bergen en meren, bergexcursies naar Diavolezza en Muottas Muragl

Dag 6: Lugano

ST. MORITZ - TIRANO - LUGANO  (6 u 46 min / 183 km)

Van gletsjers tot palmbomen. De Bernina Express overbrugt taalgebieden en culturen en creëert een gevoel van geluk. De ene highlight volgt de andere op: de glinsterende Morteratschgletsjer en het 2253 m hoge Lago Bianco. De diep turquoise kleur van het meer contrasteert prachtig met het omliggende alpenlandschap. Vanaf het UNESCO-werelderfgoedtraject van de Rhätische Spoorwegen gaat de trein al kronkelend over de Berninapas en door het schilderachtige Val Poschiavo naar Tirano in Italië. De reis gaat verder met de Bernina Express Bus door het Valtellina-dal en via het Comomeer naar Lugano.

Tips Specialist

Highlights:

 • Trein- en buslijn: Bernina Express
 • Lugano: mediterrane stad aan het meer, bergexcursies naar de Monte San Salvatore en Monte Brè

Dag 7: Lucerne

LUGANO - FLUELEN - LUZERN  (5 u 30 min / 182 km)

De panoramische reis per trein en boot. De Gotthard Panorama Express laat Zwitserland van zijn meest uiteenlopende kant zien: de eerste klas panoramatrein brengt jullie van het mediterrane Ticino langs de wereldberoemde Gotthard panoramaroute. Hier stappen jullie over op een boot. Aan boord is het genieten van het prachtige uitzicht op de imposante bergen terwijl jullie ontspannen varen op het Vierwoudstedenmeer naar Luzern.

Tips Specialist

Highlights:

 • Spoor- en bootlijn: Gotthard Panorama Express
 • Luzern: de stad aan het Vierwoudstedenmeer, de kapelbrug, bergexcursies naar de Pilatus, Rigi, Stanserhorn en Titlis 

Dag 8: St. Gallen

LUZERN - ST GALLEN  (2 u 17 min / 125 km)

Het groene heuvellandschap dat voor de hoog Alpiene bergketen ligt, is vol charme. Hier loopt het traject van de Voralpen-Express tussen Luzern en St. Gallen. Het begint bij het Vierwoudstedenmeer met het prominente Alpenpanorama van Midden-Zwitserland als decor. De Voralpen-Express steekt het Meer van Zürich over en passeert langs Rapperswil, de rozenstad. Kort voor aankomst in St. Gallen is er een andere highlight dat op jullie wacht: het Sitterviaduct, met 99 meter de hoogste spoorbrug van Zwitserland.

Tips Specialist

Highlights:

 • Spoorlijn: Voralpen-Express
 • St. Gallen: abdijdistrict en abdijbibliotheek (UNESCO-werelderfgoed)

Dag 9: Einde van de Reis

ST. GALLEN - SCHAFFHAUSEN - ZURICH  (2 u 34 min / 133 km ) - BRUSSEL

De “maritieme” kant van Zwitserland. Vanuit de historische stad St. Gallen kronkelt de trein door een pastoraal heuvellandschap in de richting van het Bodenmeer en rijdt dan 40 km langs de oevers van het meer. Daarna volgt de trein de Rijn stroomafwaarts naar Schaffhausen, waar de vesting Munot, het herkenningspunt van de stad, boven de stad uittorent. Schaffhausen is ook bekend om de grootste waterval van Europa: de Rijnwaterval. Na het oversteken van de imposante spoorwegbrug van Eglisau komt de trein al snel in terug in Zürich aan, de financiële metropool van Zwitserland. Jullie worden opgewacht aan het station en naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

Tips Specialist

Highlights:

 • Spoorlijn: rijdt langs het Bodenmeer en de Rijnwaterval
 • Schaffhausen: middeleeuwse stad aan de Rijnwaterval
 • Zürich: de metropool van Zwitserland
terug naar boven