Laos in Stijl

Delen:

Dag 1: Nachtreis

BRUSSEL - LUANG PRABANG

Vertrek per regelmatige lijnvlucht vanuit Brussel naar Luang Prabang.

Dag 2: Luang Prabang

LUANG PRABANG

Bij aankomst wordt u verwelkomd aan de luchthaven en naar het hotel gebracht. Vrije dag.

Dag 3: Luang Prabang

LUANG PRABANG

In de ochtend wordt u gewekt op de tonen van de tempeltrom. Het dagelijks ritueel van méér dan 300 boeddhistische monniken begint met een serene processie tijdens hun bedelronde. Onze lokale gids spreekt met u af aan de receptie van het hotel voor een begeleid bezoek te voet of per fiets aan dit charmante stadje, met de verschillende tempels Wat Visunalat, Wat Aham en Wat Xieng Thong. Eindig de dag met de beklimming van Wat Phusi bij valavond, een unieke beleving. De tempel is gebouwd op een heuvel vanwaar het uitzicht op de omgeving erg mooi is.

Tips Specialist

Restaurant tip

Manda de Laos (heerlijk fijn tafelen aan een lily-pond) https://www.mandadelaos.com/  
Unit 1 Ban That Luang, 10 Norrassan Road, tel: 856 71 253 923

 

Dag 4: Luang Prabang

LUANG PRABANG

U wordt opgewacht aan de receptie van het hotel. Vandaag maken jullie een relaxe boottocht op de Mekong voor een bezoek aan de Pak Ou Caves. De grotten zelf  zijn al spectaculair, maar de reden van het bezoek zijn de ruim 4.000 boeddha beelden die zich in de grotten bevinden. In de namiddag, rit naar de wondermooie Kuang Si watervallen.

Tips Specialist

Restaurant tip:

Tamarind (nonchalant tafelen) http://www.tamarindlaos.com/
At Ban Vat Sene, Luang Prabang. Tel: 856 71 213 128

Dag 5: Vientiane

LUANG PRABANG - VIENTIANE

Transfer naar de luchthaven voor een binnenlandse vlucht naar Vientiane. Bij aankomst wordt u opgewacht en naar het hotel gebracht. Vrije namiddag.

Dag 6: Vientiane

VIENTIANE

Begeleid bezoek aan de stad. De belangrijkste trekpleisters zijn de Pha That Luang en de oudste tempel van de stad, de Wat Si Saket. De Laotiaanse versie van de Arc de Triomphe, de Patuxai, is ook een leuke plek om te bezoeken. Deze triomfboog is gebouwd ter ere van de gesneuvelden in de strijd om onafhankelijk te worden van Frankrijk. U kan deze beklimmen en vervolgens genieten van het uitzicht over de stad. Sluit de dag af aan de oevers van de Mekong. Op een terrasje aan de rivierpromenade kan u bij een schitterende zonsondergang genieten van een heerlijke Beer Lao.

Tips Specialist

Restaurant tip:

3 Merchants (fine-dining) in het Crown Plaza Hotel https://vientiane.crowneplaza.com/3-merchants 
20 Samsenthai Road, Nongduang Nua Village, Sikhottabong District. Tel: 856 21 908 888

Dag 7: Vat Phou Cruises

VIENTIANE - PAKSE - CHAMPASAK

Transfer naar de luchthaven voor een binnenlandse vlucht naar Pakse. Na een ontmoeting in het Sinouk Coffee House in het centrum van Pakse om 9.30 uur, brengen we u naar het cruiseschip per longtail rivierboot, voor een 2,5 uur durende reis naar Champassak. Na het betrekken van de kajuit wordt een heerlijke lunch geserveerd. De keuken aan boord is Laotiaans, Vietnamees en Thais, liefdevol bereid en mooi gepresenteerd. In de namiddag worden de Vat Phou-ruïnes bezocht, een majestueus pre-Angkoriaanse 10e-eeuwse tempelcomplex. Als de schemering valt, wordt u terug naar de Vat Phou-boot gebracht om van een tropische zonsondergang op het dek te genieten. Het diner wordt aan boord geserveerd, terwijl de boot 's nachts aanmeert in een afgelegen Laotiaans dorp.

Dag 8: Vat Phou Cruises

HUEI THAMO - OUM MUONG TEMPLE - KHONG ISLAND

U ontbijt aan boord terwijl u koers zet naar het dorp Tomo. Dit is een klein dorp op een paar minuten lopen van de mysterieuze verborgen bostempel van Oum Muong. Daarna zet u de cruise voort naar het zuiden. Lunch aan boord terwijl u rustig naar het wilde paradijs vaart, bekend als de "4.000 eilanden". In de late namiddag gaat u van boord voor een bezoek aan Ban Deua Tia, een klein Laotiaans dorp waar de traditionele manier van leven in eeuwen niet is veranderd. U bezoekt er een lokale schooltje. De cruisedag eindigt vandaag op het meest noordelijke puntje van Don Khong, het grootste bewoonde eiland in de rivierarchipel. Na het diner kunt u heerlijk ontspannen en genieten.

Dag 9: Champasak Province

DON KHONE - PHA PHENG WATERFALL - PAKSE

Tijdens het ontbijt vaart de Vat Phou-boot de Mekong af naar het kleine dorpje Ban Veuthong, waar u met een kleine boot tussen de "4.000 eilanden"naar Khone-eiland dwaalt.  Op  het eiland bezoekt u de oude Franse spoorlijn, het Franse koloniale huis en loopt u over de brug die de Khone- en Det-eilanden met elkaar verbindt. Geniet van een lunch in een lokaal restaurant op het eiland Don Khone langs de oevers van de rivier. In de namiddag bezoekt u de Khone PhaPheng-watervallen, ook weleens de "Niagara van het Oosten" genoemd. Na het bezoek aan de watervallen wordt u per bus teruggebracht naar Pakse, waar de tour eindigt. Transfer naar het hotel voor overnachting.

Dag 10: Nachtreis

CHAMPASAK - VIENTIANE - BRUSSEL

Transfer naar de luchthaven voor een binnenlandse vlucht naar Vientiane. Aansluitende vlucht naar Brussel of een volgende bestemming.

Tips Specialist

Vanuit Pakse is het slechts een uurtje vliegen naar Siem Reap in Cambodja. Een bezoek aan het beroemde tempelcomplex van Angkor Wat kan perfect gecombineerd worden met deze rondreis.

Dag 11: Einde van de Reis

BRUSSEL

Aankomst te Brussel in de voormiddag.

terug naar boven