De Eolische eilanden en Sicilië

Delen:

Dag 1: Naples

BRUSSEL - NAPELS

Vertrek vanuit Brussel per regelmatige lijnvlucht naar Napels. Bij aankomst op de luchthaven worden jullie opgewacht en naar het hotel gebracht. Vrije namiddag ter verkenning van de stad.

Tips Specialist

Het historische centrum van Napels is een aaneenschakeling van oude gebouwen, mooie kerken en paleizen. Smalle steegjes vol pizzeria’s, koffiebarretjes en delicatessenzaken. Niet voor niets heeft het Centro Storico een plekje gekregen op de UNESCO werelderfgoedlijst. De prachtigste architectuur neemt jullie mee in de eeuwenoude geschiedenis van Napels!

Dag 2: Stromboli Island

NAPELS - STROMBOLI

Transfer naar de haven van Napels waar jullie de boot nemen naar Stromboli. (4,5 uur) Jullie komen toe in Scari, waar jullie opgewacht worden door een legertje van taxi's en kleine scooters om jullie met jullie bagage te vervoeren naar jullie verblijfplaats.

Dag 3: Stromboli Island

STROMBOLI

Vrije dag ter ontdekking van het eiland. Ficogrande en Piscità, twee haast Grieks aandoende dorpjes met spierwitte huisjes liggen in de directe omgeving van Scari. Samen vormen ze Stromboli-stad, aan de veilige noordoostkant van het eiland. Aan de gevaarlijkere zuidwestkant ligt het geïsoleerde oude vissersgehuchtje Ginostra, dat maar 30 inwoners heeft en alleen per boot te bereiken is.

Tips Specialist

Het beklimen van de Stromboli is een must do. Deze stevige wandeling is een volledig avondprogramma, 1000 meter zigzaggend naar boven. Rond zonsondergang kunnen jullie het spektakel van de spuitende vulkaanmond onder optimale omstandigheden observeren. De afdaling gebeurt in het donker. Het is aangeraden deze excursie op voorhand te reserveren.

Dag 4: Pollara

STROMBOLI - SALINA

Neem de shuttle van het hotel naar de haven waar jullie de boot nemen naar Salina. Bij aankomst kunnen jullie gebruik maken van de shuttleservice van het hotel  (ter plaatse te betalen).

Dag 5: Pollara

SALINA

Vrije dag ter ontdekking van het eiland.

Tips Specialist

Salina is een groen en heuvelachtig eiland, perfect voor ontspannende wandelingen. De hoogste punten op Salina zijn Monte dei Porri (860 m) en Monte Fossa delle Felci (962 m), twee slapende vulkanen. In het dal tussen de twee vulkanen liggen een paar slaperige dorpjes.

Dag 6: Lipari

SALINA - LIPARI

Laat jullie naar de haven brengen en neem de boot naar het charmante Lipari. Het hotel ligt op wandelafstand van de ferry-terminal. In de smalle straatjes van het historische centrum vinden jullie gezellige restaurantjes, terrasjes en winkeltjes.

Tips Specialist

Lipari kun je het best verkennen per fiets of scooter. Het eiland heeft een mooie kustlijn met een aantal leuke stranden. Het dichtstbijzijnde strand ligt op 3 km. 

Dag 7: Lipari

LIPARI

Vrije dag ter ontdekking van het eiland.

Tips Specialist

Maak een daguitstap naar het modieuze eiland Panarea en ga er lunchen. De haven van San Pietro ligt in de zomer vol met de mooiste jachten.

Dag 8: Lipari

LIPARI

Vrije dag ter ontdekking van het eiland.

Tips Specialist

Vanuit Lipari kunnen jullie op daguitstap naar Vulcano. De belangrijkste bezienswaardigheden hier zijn de modderbaden en de vulkaankraters in de zee.

Dag 9: Taormina

LIPARI - MILAZZO - TAORMINA

Vandaag nemen jullie de boot naar Milazzo op het eiland Sicilië. Bij aankomst, opname van de huurwagen en rit naar Taormina. Check-in in het hotel.

Dag 10: Taormina

TAORMINA

Vrije dag ter ontdekking van de stad en omgeving.

Tips Specialist

Ondanks de drukte van toerisme, is het oude centrum van Taormina prachtig om doorheen te wandelen. Taormina ligt hoog in de bergen en biedt prachtige uitzichten over de kustlijn van Sicilië. Bezoek zeker het Teatro Antico di Taormina. Vanuit dit prachtige Griekse theater kunnen jullie op een heldere dag de vulkaan Etna zien.

Dag 11: Province of Syracuse

TAORMINA - SYRACUSE

Rit naar Syracuse waar jullie de laatste dagen van jullie vakantie doorbrengen in het mooie Borgo Pantano. Het Borgo Pantano hotel is de perfecte locatie voor de ontdekking van het land van Archimedes, Polifemo en Giovanni Verga. Geniet er van de prachtige natuurlijke landschappen, de heerlijke lokale keuken, de rijke cultuur, de pure stranden en de azuurblauwe zee.

Dag 12: Province of Syracuse

SYRACUSE

Vrije dag ter ontdekking van de streek.

Dag 13: Province of Syracuse

SYRACUSE

Vrije dag ter ontdekking van de streek.

Dag 14: Province of Syracuse

SYRACUSE

Vrije dag ter ontdekking van de streek.

Dag 15: Einde van de Reis

SYRACUSE - CATANIA - BRUSSEL

Rit naar de luchthaven van Catania waar jullie de huurwagen achterlaten en een terugvlucht nemen naar Brussel. Aankomst in de namiddag.

terug naar boven