Madagaskar, puur avontuur!

Delen:

Dag 1: Nachtreis

BRUSSEL - ANTANARARIVO

Vertrek naar Antananarivo per regelmatige lijnvlucht vanuit Brussel.

Dag 2: Antananarivo

ANTANANARIVO

Bij aankomst, verwelkoming door onze lokale Franstalige of Engelstalige chauffeur-gids en transfer naar het hotel.

Inclusief

 • avondmaal

Dag 3: Antananarivo

ANTANARIVO

Korte stadsrondrit door Antananarivo. Jullie bezoeken o.a. het hoogste punt van de hoofdstad, van waaruit jullie genieten van een indrukwekkend uitzicht. Vervolgens maken jullie een ritje door het commercieel centrum en rond het Anosymeer.

's Namiddags komen jullie alles te weten over de geschiedenis van Madagascar ten tijde van de koningen en koninginnen alsook de eeuwenoude tradities van de lokale bevolking van de hoogplateaus tijdens een bezoek aan het Koninklijk paleis van Ambohimanga (UNESCO-Werelderfgoed). Het dorpje Ambohimanga of “Blauwe Heuvel”, 21 km ten noorden van Antananarivo, was ooit de hoofdstad van Madagaskar. Deze site is een heilige plaats voor de Merinabevolking van de hoogplateaus.

Inclusief

 • avondmaal

Dag 4: Andasibe

ANTANARIVO - ANDASIBE

Na het ontbijt rijden jullie in de voormiddag naar het tropische regenwoud van Andasibe, één van de populairste natuurreservaten van Madagaskar. Een tocht door prachtige landschappen met mooie watervalletjes en spectaculaire valleien.

In de namiddag bezoek aan het Lemureneiland via een korte kano-oversteek.  De gekraagde maki’s verwelkomen jullie hier. Tijdens de wandeling door het eucalyptuswoud ontmoeten jullie maar liefst 4 verschillende lemuursoorten. Omdat deze diertjes de aanwezigheid van mensen gewoon zijn, is het eenvoudig foto’s te nemen van de vriendelijke halfaapjes. Sommige lemuren die op het eiland leven, werden weggehaald bij mensen die ze in een kooi gevangen hielden. Andere lemuren werden gered uit het woud op plaatsen waar de mens hun habitat bedreigt.  De excursie naar het Lemureneiland is een unieke en intense kennismaking met deze schattige primaatjes.

Tijdens een avondwandeling in het regenwoud van Andasibe krijgen jullie de kans de fascinerende nachtdieren te ontdekken. Talrijke kameleonsoorten en kleurrijke kikkers, die overdag moeilijk te zien zijn, vinden jullie moeiteloos na de zonsondergang. Met een beetje geluk komen jullie ook de madagaskar-boa tegen. De vreemde natuurgeluiden van de nachtdieren maken van de avondwandeling een spannende uitstap voor iedere natuurliefhebber.

Inclusief

 • avondmaal

Dag 5: Andasibe

ANDASIBE

Tijdens een bezoek aan het Andasibe Nationaal Park krijgen jullie vandaag een uitgebreide uitleg over de boeiende fauna en flora van dit gebied. Andasibe is eveneens de beste plaats om de Indri Indri-lemuur te observeren. Samen met een gespecialiseerde gids maken jullie een wandeling door dit prachtige reservaat, waarbij jullie ook een goede kans hebben om andere lemuursoorten te zien, zoals de fotogenieke goudkleurige Sifaka’s, de kleinere bamboelemuurtjes of de talrijke bruine lemuren.

Inclusief

 • avondmaal

Dag 6: Antsirabe

ANDASIBE - ANTSIRABE

Na het ontbijt rijden jullie naar Antsirabe. De eerste etappe van de Route Nationale 7 (RN7) loopt grotendeels langs het Ankaratra Gebergte en brengt jullie naar de mooiste stad van Madagascar, Antsirabe. De rode, laterietkleurige huisjes contrasteren met de groene tinten van de rijstterrassen. Langs de weg zien jullie eveneens de indrukwekkende Merina-familiegraven. Het aangename contact met de bevolking van de hoogplateaus onderweg maakt er een prachtige rit van. Jullie bezoeken eveneens een artisanaal aluminium-recyclage fabriekje.

Inclusief

 • avondmaal

Dag 7: Antsirabe

ANTISERABE - VAKINANKARATRASTREEK 

Deze voormiddag bezoeken jullie het kratermeer van Tritriva en het Merina-dorpje Belazao, op een 30-tal kilometer van Antsirabe. Voor deze uitstap verlaten jullie de asfaltbaan om via een aardepiste het platteland in te rijden. De mooie landschappen van deze streek getuigen van een vroegere vulkanische activiteit.Jullie rijden dan verder naar het pittoreske Merina-dorpje Belazao. Met wat geluk zien jullie onderweg hoe de landbouwers op artisanale wijze hun zebu-karren bouwen. In de namiddag brengen jullie een bezoek aan Antsirabe.

Inclusief

 • avondmaal

Dag 8: Ranomafana

ANTSIRABE - RANOMAFANA

Vandaag verlaten jullie de provincie Antananarivo met haar Merina-bevolking en zetten jullie koers naar de provincie Fianarantsoa. De landschappen tussen Antsirabe en Ranomafana lijken net postkaartjes. Hier wonen de rijstspecialisten, de Betsileo. Hun indrukwekkende terrassen getuigen van hun goede landbouwvaardigheden. Onderweg bezoeken jullie de kleurrijke lokale markt van Ambositra.

Inclusief

 • avondmaal

Dag 9: Ranomafana

RANOMAFANA NATIONAL PARK

Tijdens een wandeling door het Ranomafana Nationaal Park in de voormiddag gaan jullie op zoek naar de unieke fauna en flora van dit park, dat duizenden endemische plantensoorten telt waaronder een groot aantal varens, medicinale planten en orchideeën. Jullie beleven hier gegarandeerd het echte junglegevoel. Talrijke riviertjes stromen door de dichtbegroeide vegetatie van dit tropische paradijs, dat maar liefst 12 lemuursoorten, 115 vogelsoorten, 90 vlindersoorten, 98 amfibiesoorten en 62 reptielsoorten telt.

Activiteiten

Inclusief

 • avondmaal

Dag 10: Ranomafana

RANOMAFANA NATIONAL PARK

Vrij programma. Indien gewenst kan een natuurwandeling in een ander park voorzien worden.

 

Dag 11: Ranohira

RANOMAFANA - RANOHIRA

Op weg naar Ranohira rijden jullie eerst naar Ambalavao. De laatste 56 km op de hoogplateaus bieden nog gelegenheid tot prachtige fotostops. Bezoek het ringstaartlemuren-reservaat Anja onderweg. Vanuit Ambalavao rijden jullie door “La Porte du Sud” (de poort van het Zuiden). Hier beginnen het klimaat en de vegetatie stilletjes aan te veranderen. Het wordt steeds warmer en droger. Dit alles heeft zijn invloed op de landschappen die enorm variëren tijdens deze rit.

Een tweetal uur later passeren jullie Ihosy, de hoofdstad van de beruchte Bara-stam. Dan klimt de weg naar het uiterst vlakke Plateau de l’Horombe en iets later komen jullie aan in het Colorado van Madagascar: “Het Massief van Isalo”. Een heel mooi traject dat jullie naar een ander hoogtepunt van het Rode Eiland brengt.

Inclusief

 • avondmaal

Dag 12: Ranohira

RANOHIRA - ISALO NP

Vandaag bezoeken jullie het Nationaal Park van Isalo (81.540 ha), een geërodeerd zandsteenmassief uit het Jurassic Tijdperk. In dit park leven 7 endemische lemuursoorten en 86 vogelsoorten, waaronder de Bensoni rotsmerel (Bensoni Monticolla), die nergens anders ter wereld te zien is. Er groeien eveneens meer dan 400 verschillende plantensoorten. Uiteraard krijgen jullie de bekende Olifantsvoeten (Pachipodium Rosulatum), de Kalanchoë’s en verschillende Aloë’s te zien. Samen met de gespecialiseerde natuurgids maken jullie een trekking in deze unieke omgeving. Aan het einde van de namiddag genieten jullie van een aperitiefje bij een mooie zonsondergang aan La Fenêtre.

Inclusief

 • avondmaal

Dag 13: Ranohira

RANOHIRA

Vrije dag in het Isalo National Park. Eventueel kan een begeleide natuurwandeling voorzien worden.

Dag 14: Ifaty

RANOHIRA - TULEAR - IFATY

Op een kleine 100 km ten zuidwesten van het Isalo Massief, richting Tulear aan de kust, ligt het Zombitse-Vohibasia nationaal park. Dit park is een geïsoleerd woud met een typische fauna en flora, waaronder baobabs en wolfsmelkachtigen, in een extreem droge vlakte. Ornithologen vinden dit één van de meest interessante gebieden van Madagaskar. Zombitse-Vohibasia telt maar liefst 47% van de endemische vogelsoorten van Madagaskar. Jullie vinden hier ook de Verreaux Sifaka’s, één van de mooiste, maar zeldzaamste lemuursoorten. Het park telt 8 verschillende lemuursoorten.

Inclusief

 • avondmaal

Dag 15: Ifaty

IFATY 

Bezoek aan een Vezo-vissersdorpje, gekend om zijn mooie kleurrijke vissersboten. Voor de kust liggen mooie koraalriffen en het witte, fijne zandstrand doet heel exotisch aan. ’s Namiddag volgt een prauwtocht op de lagune.

Inclusief

 • avondmaal

Dag 16: Ifaty

IFATY

Vrij programma.

Tips Specialist

Optioneel kan een walvisexpeditie voorzien worden.

Inclusief

 • avondmaal

Dag 17: Antananarivo

IFATY - TULEAR - ANTANARIVO

Transfer naar de luchthaven van Tulear voor een binnenvlucht naar de hoofdstad Antananarivo. Bij aankomst, transfer naar het hotel en vrije tijd. 

Inclusief

 • avondmaal

Dag 18: Nachtreis

ANTANANARIVO - BRUSSEL

Vrije dag. Mogelijkheid om souvenirs te kopen en te shoppen. In de late avond, transfer naar de luchthaven.

Dag 19: Einde van de Reis

BRUSSEL

Aankomst te Brussel in de namiddag.

terug naar boven