Egypt in Stijl

Delen:

Dag 1: Luxor, Kom Ombo, Aswan, Edfu, Esna

BRUSSEL - LUXOR

Vertrek vanuit Brussel naar Luxor per regelmatige lijnvlucht. Bij aankomst wordt u opgewacht aan de luchthaven en naar uw luxe 5-sterren Nijl-cruiseboot gebracht, waar u wordt verwelkomd door het personeel van de receptie. Uw egyptoloog zal u rondleiden op de oostelijke oever van Luxor, inclusief de opvallend sierlijke tempel van Luxor, opgedragen aan de god Amon. Lunch en afternoon tea worden aan boord geserveerd. 's Avonds wordt u begroet door de kapitein van het schip voor een cocktailreceptie, die het cruise-programma voor de komende dagen zal bespreken. Geniet van lokale Egyptische wijn en bier, evenals van een selectie van hapjes, gevolgd door een gastronomisch diner.

Dag 2: Sanctuary Sun Boat III

LUXOR

Bezoek aan de Tempel van Karnak. De  hypostyle zaal lijkt een ongelooflijk bos van gigantische pilaren, groter dan de kathedraal van Notre Dame.  In de namiddag vaart u naar Esna, waar uw egyptoloog u zal rondleiden in de Grieks-Romeinse Tempel van Khnum. De prachtig bewaard gebleven grote hypostyle zaal werd gebouwd tijdens het bewind van de Romeinse keizer Claudius; het is opgegraven uit het slib dat zich door eeuwenlange jaarlijkse overstromingen van de Nijl had verzameld en ligt ongeveer negen meter onder het huidige straatniveau. Afternoon tea aan boord tijdens de cruise naar Edfu. 's Avonds wordt aan boord een gastronomisch diner geserveerd.

Dag 3: Sanctuary Sun Boat III

LUXOR - KOM OMBO - ASWAN

Vrije voormiddag om te genieten van de faciliteiten aan boord. Vanmiddag krijgt u de kans om deel te nemen aan een Egyptische kookdemonstratie, terwijl u verder vaart naar Kom Ombo.  Na de afternoon tea, bezoek aan de Tempel van Kom Ombo - opgedragen aan de krokodil-god Sobek. De tempel staat in een bocht van de Nijl waar in de oudheid heilige krokodillen aan de rivieroever lagen. Vaart naar Aswan. Het entertainment van vanavond is een 'Egyptian Night'-kostuumfeest voor alle gasten. Uitgebreid diner met Egyptische specialiteiten.

Activiteiten

Dag 4: Sanctuary Sun Boat III

ASWAN

Vrije dag ter ontdekking van Aswan en omgeving. Geniet van de faciliteiten aan boord of maak een wandeling door Aswan. Het diner van vanavond zal een galadiner zijn, met obers die gastronomische gerechten serveren. Na het diner kunt u nog genieten van een folkloristische show en een derwisj-show.

Tips Specialist

Aan boord kan u optioneel een uitstap naar Abu Simbel boeken.  Abu Simbel ligt ongeveer 280 km zuidelijker dan Aswan en u vindt hier misschien wel de meest bijzondere tempels van heel Egypte. Deze uitstap wordt privé of in groep uitgevoerd per vliegtuig.

Activiteiten

Dag 5: Sanctuary Sun Boat III

ASWAN

Geniet vanmorgen van de faciliteiten aan boord. In de namiddag maakt u een boottocht per felucca (een typisch Egyptische zeilboot) rond Elephantine Island, Lord Kitchener's Botanical Gardens en het Agha Khan Mausoleum. Afternoon tea wordt geserveerd aan boord. 's Avonds kan u genieten van een gastronomisch diner.

Activiteiten

Dag 6: Sanctuary Sun Boat III

ASWAN - EDFU

In de ochtend maakt u een korte tocht per motorboot naar de romantische en majestueuze Philae-tempel op het eiland Agilika, gevolgd door een bezoek aan de granietgroeven. Tijdens de cruise naar Kom Ombo wordt de lunch geserveerd. Afternoon tea wordt geserveerd terwijl u naar Edfu vaart. 's Avonds kan u genieten van een Egyptisch buffetmenu.

Activiteiten

Dag 7: Sanctuary Sun Boat III

ESNA - LUXOR

Verken vanmorgen de buitengewone Tempel van Horus. Keer terug naar uw boot en geniet van het zeilen naar Esna. De lunch wordt tijdens het zeilen geserveerd. Gebruik deze middag om te genieten van alle faciliteiten aan boord. Afternoon tea wordt geserveerd tijdens de vaart naar Luxor. 's Avonds kan u genieten van een heerlijk diner.

Activiteiten

Dag 8: Sanctuary Sun Boat III

LUXOR

Vrije voormiddag. Ochtendbezoek aan de Westelijke Jordaanoever om de Vallei der Koningen te verkennen en de Tempel van Koningin Hatsjepsoet. Op de terugweg naar de Nijl passeert u de beroemde Colossi van Memnon. Lunch en afternoon tea aan boord. Vanavond geniet u van een onvergetelijk afscheidsdiner.

Activiteiten

Dag 9: Einde van de Reis

LUXOR - BRUSSEL

Ontscheping en transfer naar de luchthaven van Luxor. Terugvlucht naar België. Aankomst te Brussel in de late namiddag.

Tips Specialist

Een strandverlening aan de Rode Zee is mogelijk.

terug naar boven