Thailand Southern Skies

Delen:

Dag 1: Nachtreis

BRUSSEL - BANGKOK

Per regelmatige lijnvlucht vanuit Brussel naar Bangkok.

Dag 2: Bangkok

BANGKOK

Bij aankomst, verwelkoming door onze lokale medewerker en transfer naar het hotel. 

Tips Specialist

Al meteen zin in een eerste kennismaking met Bangkok? Maak een verfrissende boottocht over de brede 'River of Kings' en door de smalle 'klongs' van de oude stad. 

Dag 3: Kui Buri

BANGKOK - KUIBURI (275km - 4 u)  

Vertrek naar het tropische zuiden van Thailand met een tussenstop in het historische Petchaburi. Hier bezoeken jullie de schitterende tempelgrot van Tham Khao Luang. Onderweg kunnen jullie apen ontmoeten. De namiddag brengen jullie door aan het rustige strand van Kuiburi.

Tips Specialist

Het Kui Buri National Park is de plek bij uitstek voor het zien van wilde olifanten in Thailand! Hiervoor kan u optioneel een safari boeken. 

Dag 4: Chumphon Town

KUIBURI - CHUMPON (213 km - 3u) 

Na een wandeling in het vissersdorpje Ban Ao Noi, volgt een stop bij een gouden teakhouten tempel. Via een trap komen jullie op de heuvel die de baaien Ao Noi en Ao Khan Kradai met elkaar verbindt. Op de top bevindt zich de Tham Phra Non, een grot met twee liggende Boeddha's. Het uitzicht op de omgeving is prachtig. In de namiddag reizen jullie verder naar Chumphon.

Dag 5: Khanom

CHUMPON - SURAT THANI - KHANOM (265 km - 4u30) 

Langs de kant van de snelwegen in Langsuang zijn er talrijke fruitverkopers waar onbekende, tropische fruitsoorten kunnen proeven. Bezoek aan de Wat Phra Boromathat, die ongebruikelijke, gouden vierkante lagen heeft. Nadien rijden jullie verder tot de stranden van Khanom. Vanaf het Nai-Plao-strand hebben jullie een magnifiek uitzicht op de oceaan.

Dag 6: Khanom

KHANOM

In  Khanom kunnen jullie genieten van de pure rust op de witte zandstranden, onder de wuivende palmbomen. Het is een prachtige plek, nog niet aangetast door het massatoerisme. 

Tips Specialist

Op zoek naar een bijzondere ervaring? Optioneel kunnen jullie een excursie boeken om roze dolfijnen te spotten.

Dag 7: Khao Sok National Park

KHANOM - KHAO SOK NATIONAAL PARK (195 km - 3u) 

Vandaag gaat de reis verder richting Khao Sok NP, een rit door een diepgroene jungle en een indrukwekkend kalkrotsengebied. Jullie bevinden zich in de mooiste, meest schilderachtige regio van Zuid-Thailand. Jullie maken een kanotocht over de Sok-rivier. Met een beetje geluk zien jullie onderweg neushoornvogels, apen en reptielen. 

Dag 8: Khao Sok National Park

KHAO SOK - CHEOW LAN LAKE  - KHAO SOK 

Uitstap naar het sprookjesachtige Cheow Lan Meer. Per longtailboot wordt het meer verkend, met uitzicht op prachtige kalksteenformaties en meer dan 100 eilandjes. Om één van de laatste stukken origineel regenwoud ter wereld te ontdekken, volgt er in de namiddag  een jungletrekking en een tocht op een bamboevlot. Het vlot brengt jullie naar de indrukwekkende Pakaranggrot, waarna jullie per longtailboot worden teruggebracht.

Dag 9: Ao Nang

KHAO SOK - KRABI (145 km - 2u30)

's Ochtends hebben jullie de kans om wilde dieren, waaronder olifanten en apen, te spotten. Vrije tijd voorzien tot aan het vertrek naar Krabi. Bij aankomst, check-in in het hotel.

Dag 10: Ao Nang

KRABI

Vrije dag aan het strand.

Tips Specialist

Krabi, prachtig gelegen te midden van een karstlandschap heeft haar bezoekers zoveel leuks te bieden! Hierbij enkele mooie tips:

  • neem een longtail boot naar het paradijselijke strand van Railay
  • beklim de Hang Nak mountain, een pittige junglewandeling met een onvergetelijk mooi uitzicht over Krabi
  • bezoek de Tiger Cave Tempel, gelegen op een 600 m hoge top 
  • ga snorkelen op Koh Phi Phi
  • maak een avondwandeling op het mooie strand van Tubkaak

Dag 11: Ao Nang

KRABI

Vrije dag aan het strand.

Dag 12: Nachtreis

KRABI - BRUSSEL

Vrije voormiddag. In de namiddag, transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

Dag 13: Einde van de Reis

BRUSSEL

Aankomst te Brussel in de ochtend.

terug naar boven