Dominikaanse Republiek, cultuur, natuur en strand

Delen:

Dag 1: Santo Domingo

BRUSSEL - PUNTA CANA - SANTA DOMINGO

Rechtstreekse vlucht met Air Belgium van Brussel naar Punta Cana, waar jullie in de namiddag aankomen. Bij aankomst worden jullie opgewacht door onze lokale medewerker en naar het hotel in Santo Domingo gebracht.

Dag 2: Santiago de los Caballeros

SANTO DOMINGO - SANTIAGO DE LOS CABALLEROS

In de voormiddag maken jullie kennis met Santo Domingo, de hoofdstad van de Dominicaanse Republiek, de meest culturele stad van de Caraïben waar de pracht van de koloniale tijd bewaard is gebleven. Jullie bezoeken de Kathedraal van Santa Maria, het Amber museum en Alcazar De Colon. Dit paleis in gotische en renaissancestijl, dat rond 1512 werd voltooid, was het huis van Diego Columbus, zoon van Christoffel Columbus. Na de lunch in een lokaal restaurant, reizen jullie verder naar Santiago de los Caballeros. 

Dag 3: Cabarete

SANTIAGO DE LOS CABALLEROS - CABARETE

Vrije voormiddag of city tour in Santiago de los Caballeros. Santiago, ook wel bekend als de sigaarhoofdstad van de wereld, is door de vele tabaksfabrieken het grootste productiecentrum van sigaren. Tegenwoordig is het tevens een cultureel centrum waar jullie in het  Centro  León via tentoonstellingen over folklore en cultuur meer uitleg krijgen over de Caribische en Dominicaanse identiteit. In de namiddag bereiken jullie na een rit van ongeveer 2 uur Cabarete, een paradijs voor watersporten en één van de top 10 stranden ter wereld om te golf-, wind- en kitesurfen.

Dag 4: Cabarete

CABARETE

Vrije dag aan het strand.

Tips Specialist

Mogelijke uitstappen:

  • Bezoek de watervallen van Damajagua. Wandel langs de vele lagunes en watervallen via kronkelpaden terwijl jullie genieten van het adembenemend landschap. 
  • City tour van Puerto Plata

Dag 5: Las Terrenas

CABARETE - LAS TERRANAS

In de vroege ochtend vertrekken jullie naar het voormalig vissersdorp Las Terrenas. Las Terrenas biedt spectaculaire ongerepte stranden en weelderige begroeiing in combinatie met een ruim aanbod aan bezienswaardigheden, entertainment en een bruisend nachtleven

Dag 6: Las Terrenas

LAS TERRENAS

Vrije dag aan het strand.

Tips Specialist

Mogelijke uitstappen:

  • Los Haitises nationaal park, een uniek, divers en beschermd gebied bestaande uit mangroven, karstbergen, inhammen en baaien. Het is makkelijk te bereiken met een boottocht door de Baai van Samaná. Het park staat ook bekend om de prachtige kalksteengrotten vol Taíno-kunst. 
  • Cayo Levantado, gelegen in de Baai van Samaná, een idyllisch eiland van 15 km² ideaal om te relaxen, zonnen en te duiken en snorkelen naar kleurrijke vissen. 
  • El Limon waterval, gezien als één van de spectaculairste watervallen van het land. Het  water valt meer dan 50 meter naar beneden in een natuurlijk zwembad, waarin jullie meteen kunnen genieten van een verfrissende duik. Jullie kunnen de waterval te voet of te paard bereiken, dwars door de jungle. 

Dag 7: Las Terrenas

LAS TERRENAS

Vrije dag aan het strand.

Dag 8: Nachtreis

LAS TERRENAS - PUNTA CANA - BRUSSEL

Transfer naar de luchthaven van Punta Cana voor jullie terugvlucht naar Brussel met tussenlanding in Curaçao. 

Dag 9: Einde van de Reis

BRUSSEL

Aankomst in de ochtend.

terug naar boven