Borneo Adventure

Delen:

Dag 1: Miri

MIRI

Bij aankomst worden jullie opgewacht door onze lokale medewerker en naar het hotel gebracht. Vrije namiddag.

Dag 2: Gunung Mulu National Park

MIRI - MULU 

(Privé-basis) Transfer naar Miri Airport voor jullie ochtendvlucht naar Mulu.

(SIC-basis) Bij aankomst, transfer naar jullie accommodatie om in te checken. 's Middags gaan jullie naar het natuurpark voor een 3 km lange, schilderachtige wandeling door primair regenwoud naar de ingang van Deer Cave. Deer Cave is 's werelds grootste grotpassage, met een ingang van 150 m breed en 120 m hoog. De grot heeft een maanachtig landschap en vanaf één uitkijkpunt kan een perfect profiel van president Lincoln worden waargenomen. Vervolgens bezoeken jullie Lang Cave en het "Bat Observatorium". 's Avonds bij zonsondergang kunnen jullie een spectaculaire uittocht van ongeveer 2 miljoen vleermuizen waarnemen, die de grot verlaten, op zoek naar voedsel.  Met fakkels keren jullie terug naar het hoofdkwartier van het park. 

Dag 3: Gunung Mulu National Park

MULU

(SIC-basis) In de ochtend varen jullie per longboat stroomopwaarts naar Wind Cave met zijn indrukwekkende 'King's Chamber'. Na een korte wandeling en een klim van ongeveer 250 betonnen treden komen jullie bij de ingang van Clearwater Cave. Zoals de meeste grotten in Mulu, biedt Clearwater Cave een habitat aan unieke plantensoorten. Eén daarvan, de eenbladige plant, is alleen te vinden in Mulu. Dichtbij de Clearwater-grot kunnen jullie zwemmen in een prachtig bassin, in de schaduw van gigantische regenwoudbomen. In de namiddag, terugkeer naar het hotel. 

Dag 4: Kota Kinabalu

MULU - KOTA KINABALU

(SIC-basis) Vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven voor een binnenlandse vlucht naar Kota Kinabalu.

(Prive-basis) Bij aankomst worden jullie opgewacht en naar het hotel gebracht. Vrije namiddag.

Dag 5: Kota Kinabalu

KOTA KINABALU

Vrije dag ter ontdekking van de stad.

Dag 6: Kota Kinabalu

KOTA KINABALU - MAMUTIK/MANUKAN - KOTA KINABALU

(Privé- of SIC-basis) Op slechts 15 minuten varen van Kota Kinabalu liggen de prachtige koraaleilanden van het Tunku Abdul Rahman-park.  Ongerepte witte stranden, helder water en koraalriffen zijn het decor van deze prachtige uitstap, waar het heerlijk zwemmen en snorkelen is. Op het eiland zijn eenvoudige sanitaire voorzieningen beschikbaar. Als lunch wordt een BBQ op het strand voorzien. In de namiddag keren jullie terug naar het hotel.

Dag 7: Kinabatangan River

KOTA KINABALU - SANDAKAN - SEPILOK - KINABTANGAN RIVER - ABAI

(Privé-basis) In de ochtend, transfer naar Kota Kinabalu International Airport voor een vroege vlucht naar Sandakan.

(SIC-basis)Jullie worden opgewacht op de luchthaven en bezoeken het Sepilok Orang-oetangs Opvangcentrum, die gevangen orang-oetangs opnieuw in het wild introduceert. De apen kunnen geobserveerd worden in hun voederstations in het regenwoud en in het opvangcentrum zelf. (Nota: wanneer een jong dier ziek is, zou het kunnen dat het opvangcentrum gesloten is voor bezoekers)

Vervolgens, transfer naar de steiger in Sandakan, waar jullie een één uur durende boottocht over de Lower Kinabatangan-rivier maken. Jullie varen langs ongerepte mangrovebossen, op zoek naar dieren in het wild. Aankomst in Abai Jungle Lodge en lunch. 

In de namiddag maken jullie een cruise en gaan jullie op zoek naar naar neusapen, vogels, reptielen en andere dieren in het wild. Terwijl de nacht valt, zijn de glinsteringen van vuurvliegjes op de mangrovebomen duidelijk zichtbaarTerugkeer naar de lodge, waar jullie nog een begeleide nachtwandeling op zoek naar insecten, vogels en andere dieren maken.

 

Dag 8: Kinabatangan River

PITAS LAKE – ABAI VILLAGE – SUKAU – MENANGGUL RIVER 

(SIC-basis) In de vroege ochtend, boottocht op het nabijgelegen Pitas Lake om vogels te spotten en dieren te bekijken. Terugkeer naar de lodge voor het ontbijt en nadien bezoek aan het dorp Abai, waar jullie deelnemen aan een boomplantproject. Lunch in lokale stijl, klaargemaakt en geserveerd door de dorpsbewoners. Een cruise stroomopwaarts brengt jullie tot in Sukau. In de late namiddag volgt een volgende cruise op de Kinabatangan-rivier en de Menanggul-rivier, op zoek naar dieren in het wild.

Dag 9: Kota Kinabalu

SUKAU – ABAI – SANDAKAN – KOTA KINABALU  

(SIC-basis) In de ochtend keren jullie per boot terug naar Sandakan. Jullie krijgen hier nog een kans om wilde dieren te zien. Onderweg wordt er even gestopt bij de Abai Jungle Lodge. Transfer naar de luchthaven en binnenlandse vlucht naar Kota Kinabalu. 

(Privé-basis) Bij aankomst worden jullie naar het resort gebracht voor enkele dagen strandvakantie.

Dag 10: Kota Kinabalu

KOTA KINABALU

Vrije tijd om te genieten aan het strand. 

Dag 11: Kota Kinabalu

KOTA KINABALU

Vrije tijd om te genieten aan het strand. 

Dag 12: Einde van de Reis

KOTA KINABALU

Vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven. 

terug naar boven