Dag 1: Malta

17u50: Verzamelen op Brussels Airport voor check-in

19u50: Vlucht van Brussel naar Malta

22u40: Aankomst in Malta, ophalen van de bagage en aansluitende transfer naar het Solana hotel

23u30: Aankomst in het hotel en check-in 

 

Activiteiten

17:50

Check-in @ Brussels Airport

Dag 2: Malta

Daguitstap Mdina/Mosta kerk/San Anton Botanische tuinen - Lunch onderweg inbegrepen

Na het ontbijt vertrekken we naar de oude hoofdstad Mdina, ook wel bekend als de stille stad.

We wandelen door de kronkelende straatjes van de oude stad en komen aan bij de imposante bastions vanwaar we het panoramische uitzicht kunnen bewonderen dat het grootste deel van het eiland beheerst.

Vervolgens rijden we naar Dingli Cliffs voor een pittoreske fotostop en gaan we verder naar Mosta. Daar brengen we een bezoek aan de prachtige St. Marije Assunta-kerk, die de op twee na grootste niet-ondersteunde koepel van Europa heeft. 

Onze laatste stop van de dag is bij de botanische tuinen van San Anton.  

Diner in het hotel.

      

Dag 3: Malta

Daguitstap naar Valletta - Lunch inbegrepen

Ontbijt in het hotel.

Onderweg naar Valletta bezoeken we eerst de Upper Barracca Gardens met een adembenemend uitzicht op de Grand Harbour.

Vervolgens gaan we verder naar Valletta, de hoofdstad van Malta. Hier bezoeken we o.a. de St. John’s Co-Cathedral, de nogal sombere en imposante buitenkant staat in groot contrast met de ongelooflijk rijke en weelderige binnenkant. 

Daarna lopen we naar het Mediterranean Conference Centre om The Malta Experience show te bekijken, een audiovisueel spektakel dat meer dan 5000 jaar Maltese geschiedenis uitbeeldt.

Diner in het hotel.

Dag 4: Malta

Daguitstap naar Gozo - Lunch inbegrepen

Na het ontbijt vertrekken we vanuit de haven voor een 20 min. durende overtocht per ferry naar het prachtige Gozo.

Als je eenmaal voet op dit eiland zet, merk je meteen dat het compleet anders is dan Malta. Het lijkt alsof de tijd er is blijven stilstaan.

Onze rondleiding op Gozo begint met een bezoek aan de Megalithische tempels van Ggantija, gevolgd door de oude citadel in Victoria. In de namiddag bezoeken we ook Xlendi en Dwejra Bay, beter bekend als 'The Inland Sea'.

Hierna varen we met de ferry terug naar Malta. 

Diner in het hotel.

Dag 5: Malta

Daguitstap naar de Tempels van Hagar Qim en het Maltese erfgoed - Lunch inbegrepen

Deze excursie concentreert zich eerst op het zuiden van Malta, te beginnen met een stop bij de Hagar Qim tempels die ons, vanwege hun zeer goede staat van bewaring, het bewijs leveren van de vaardigheid en artistieke capaciteiten van onze voorvaderen.

Daarna zetten we onze tour verder en zien we waar oud en nieuw Malta samenkomen. Geniet van de rondleiding in ‘The Limestone Heritage’, een oude steengroeve die één van de belangrijkste activiteiten van Malta op het gebied van steengroeven verklaart. 

Met onze gids gaan we verder naar het typische dorp Siggiewi en stoppen we in de lokale ‘pjazza’ die wordt gedomineerd door de barokke kerk van St. Nicolaas.

We eindigen de dag met de Mdina-glasfabriek en het dorp Ta Qali Crafts, waar we ambachtslieden kunnen bewonderen met traditionele glas- en aardewerk.

Diner in het hotel.

    

Dag 6: Malta

Daguitstap met een havencruise, de Three Cities en de Ghar Dalam grotten - Lunch inbegrepen

Na het ontbijt vertrekken we vanuit het hotel onder begeleiding van onze Nederlandstalige gids en stappen we aan boord voor een havencruise van 90 minuten rond de twee natuurlijke havens van Marsamxett en Grand Harbour, waarvan de natuurlijke kreken ze tot één van de mooiste van Europa maken.

Daarna bezoeken we de drie Steden, ook wel Three Cities genoemd. Het is de verzamelnaam voor de 3 versterkte nederzettingen van Vittoriosa, Senglea en Cospicua. Vittoriosa ontstond reeds in de middeleeuwen. De twee andere steden werden gesticht door de orde van St. Jan in de 16de en 17de eeuw. De 3 steden liggen aan de andere kant van de Grand Harbour van Valletta. Ze worden veel minder bezocht dan Valletta zelf, maar bieden toch ook een fascinerende blik op het authentieke Maltese leven en de lange maritieme geschiedenis van deze kleine eilandenstaat.

Onze laatste stop van vandaag is bij Ghar Dalam Caves, een van de eerste nederzettingen op deze eilanden.

Diner in het hotel.

 

Dag 7: Einde van de Reis

Halve dag Blue Grotto + Marsaxlokk - Vrije lunch

De Blue Grotto is één van de dingen die je absoluut niet mag missen. Deze bijzondere rotsformatie ligt in het zuiden van het eiland. Natuurlijke elementen hebben in de loop der jaren veel invloed gehad op deze rotsen waardoor ze erg bijzonder zijn om te bezoeken. We nemen dan ook de tijd om een boottochtje naar Blue Grotto te maken.

Daarna reizen we verder naar het pittoreske vissersdorpje Marsaxlokk.

13u30: Transfer naar de luchthaven

16u05: Vertrek naar Brussel

19u00: Aankomst in Brussels Airport

    

terug naar boven